Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 20:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Czy taki laptop wystarczy do obróbki 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Czy taki laptop wystarczy do obróbki
Witam
Prosze o opinię czy taki laptop podoła obróbce filmów i co najistotniejsze
Czy chłodzenie nie zawiedzie - wiadomo długa praca !!

Procesor rocesor 4-ro rdzeniowy - 1.6GHz Intel® Core™ i7-720QM
Pamięć Cache 6 MB Level 2 cache.
Pamięć RAM 6144 MB (1 x 2048 MB + 1 x 4069 MB) DDR3
Maks. ilość pamięci RAM Do 8 GB DDR3
Karta Graficzna NVIDIA GeForce GT 230 - 1 GB DDR3
Pamięć Karty Graficznej Up to 2815 MB (1024 MB pamięci własnej DDR3)
1024MB własnej pamięci i aż do 2815MB pamięci współdzielonej - to jedna z najlepszych kart graficznych na rynku!
Dysk Twardy 1TB = 1000GB (2 x 500 GB) (7200 obr/min)
Napędy Optyczne Napęd Blu-Ray ROM Lightscribe + SuperMulti DVD±R/RW z obsługą nośników dwuwarstwowych
Matryca 18.4" FULL HD (1920 x 1080)
PC Card Slot giazdo ExpressCard/54 (obsługuje również standard ExpressCard/34)
4 porty USB 2.0 (czwarty wspólny z eSATA),
1 złącze HDMI,
1 złącze eSATA + USB,
1 port VGA,
1 złącze RJ45 do sieci Ethernet,
port rozszerzeń,
2 wyjścia słuchawkowe,
1 wejście mikrofonowe,
1 złącze IEEE 1394,
Wymiary 43.6 cm (L) x 28.6 cm (W) x 3.37 cm (min H) / 4.37 cm (max H)
Waga 4.06 kg


sobota, 7 sierpnia 2010, 10:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2008, 16:43
Posty: 108
Post Re: Czy taki laptop wystarczy do obróbki
Wszystko fajnie i pięknie (chociaż ten tekst o jednej z najlepszych kart na rynku to jakaś bzdura) tylko - nie napisałeś jakiego oprogramowania używasz i co chcesz montować, SD, HD, AVC? :)


sobota, 7 sierpnia 2010, 10:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2010, 11:55
Posty: 1
Post Re: Czy taki laptop wystarczy do obróbki
na pewno lapek będzie CI się grzał .. na 110%. (ale wentylatorki dadzą sobie z tym radę) najwyżej będziesz miał efekt poduszkowca - lapek CI odleci xD (żart) i będzie dość głośno (praca wentylatorów) bywa irytujące jak ktoś lubi ciszę.

Idąc dalej nie napisałeś gdzie będziesz tego używać .. ani jakiej firmy sprzęt.
(bo do lapków są ciekawe akcesoria - np do HP są specjalne stacje dokujące, plus można domontować jeszcze tackę z radiatorami)

A co do karty graficznej ... to te karty są do zabawy czytaj przede wszystkim gier (i lubią się mocna grzać) i na baterii nie pociągną długo.

Moja rada do takiego zastosowania szukaj czegoś z grafą: Quadro, Quadro Fx (nvidia) lub z ATI - FirePro

więcej znajdziesz tu:

http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-kar ... 174.0.html

* lapek w opisie ma twoim port rozszerzeń, - to pewnie ze stajni HP ;D


sobota, 7 sierpnia 2010, 17:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 15 stycznia 2010, 23:06
Posty: 41
Post Re: Czy taki laptop wystarczy do obróbki
Najlepiej to kup sobie stacjonarkę, bo żeby w laptopie uzyskać te same możliwości obliczeniowe co w komputerze stacjonarnym trzeba dużo więcej zapłacić...





------------------------
banking


wtorek, 10 sierpnia 2010, 17:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL