|
|
|
Teraz jest wtorek, 19 lutego 2019, 19:14
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Potrzebna szybka pomoc!!!
Autor |
Wiadomość |
PoraZip
Nowy
|
 Potrzebna szybka pomoc!!!
Witam wszystkich. Potrzebuję waszej pomocy. Mam taki problem: Chciałbym zrobić z filmikiem wideo coś takiego. Leci filmik, przykładowo w jego połowie w dolnym rogu pojawia sie drugi filmik. filmy lecą razem. po pewnym czasie filmik drugi (ten w rogu) znika i zostaje dalej filmik bazowy który leci sam do końca. Nie umiem tego inaczej opisać mam nadzieje że w miare wyrozumiale to napisałem. Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję. PS. używa programu windows movie maker ale chyba tam sie takiego czegoś zrobić nie da. Proszę o wskazania konkretnego programu + isntrukcja jak dany montaż wykonać. Jeszcze raz dzięki z góry.
|
piątek, 20 sierpnia 2010, 14:48 |
|
 |
Maciej Stanisław W
Stały bywalec
|
 Re: Potrzebna szybka pomoc!!!
W Movie Maker na pewno planowanego montażu nie przeprowadzisz i potrzebny będzie bardziej zaawansowany program. Aby nie było zbyt wielkiego skoku między programami, na początek polecam Corel VideoStudio (może być wersja X2 lub X3, w obu będzie podobnie). Program w wersji testowej można pobrać ze strony producenta.
A teraz jak to zmontować: 1.Po dopaleniu programu pojawi się okienko z bodajże trzema opcjami do wyboru. Wybieramy "Edytor wideo". 2.Jak program uruchomi się już całkowicie, przełączamy widok z serii ujęć na oś. 3.Na osi mamy kilka ścieżek oznaczonych ikonkami. Na górną (to ścieżka główna) wrzucamy nasz film bazowy. 4.Przesuwamy się do połowy tego filmu na osi i na drugą ścieżkę (pod główną) wrzucamy drugi film do nałożenia. 5.W podglądzie widzimy, że na film bazowy został nałożony nasz drugi film. Możemy teraz zmienić rozmiar okienka, w którym jest on wyświetlany, a także zmienić jego położenie. 6. Aby nałożony film zanikł w odpowiednim momencie, po prostu go przycinamy.
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to opisałem...
|
sobota, 21 sierpnia 2010, 00:12 |
|
 |
PoraZip
Nowy
|
 Re: Potrzebna szybka pomoc!!!
DZIĘKUJĘ CI SERDECZNIE  Temat do zamknięcia.
|
sobota, 21 sierpnia 2010, 10:45 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|