Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 01:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Sephia i old movie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2010, 13:25
Posty: 3
Post Sephia i old movie
Witam doświadczonych użytkowników, chciałem się poradzić, w jaki sposob uzyskać w AP Pro CS4 efekt sephi, oraz efekt starego filmu, czy potrzebne są jakies pluginy czy standardowe wystarczą, jak tak to jak się nazywają, bede wdzieczy za odpowiedz, materiał na którym pracuje to HDV ( w ulead Video to tylko jedno klikniecie natomiast chciałbym w całości projekt wykonać w Premiere ale utknąłem na tym etapie) a i tak z ciekawości, jakim kodekiem kompresujecie materiał wyjsciowy HDV, jakies specjalne ustawienie?


wtorek, 31 sierpnia 2010, 13:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 14:45
Posty: 343
Post Re: Sephia i old movie
Myślę że najprostrzym rozwiązaniem będzie Big Film FX. Bardzo przyjazny i prosty w obsłudze plugin wspłpracujący bardzo dobrze z produktami Adobe. http://www.bigfx.com/ . Poydrawiam


wtorek, 31 sierpnia 2010, 14:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 8 listopada 2008, 19:20
Posty: 114
Post Re: Sephia i old movie
Zmień kolor na czarno-biały pózniej RGB podciagnij czerwony na 120 a niebieski na 80 i już masz sephie.


wtorek, 31 sierpnia 2010, 15:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2010, 13:25
Posty: 3
Post Re: Sephia i old movie
Sposób na sephie bardzo dobry, ale FilmFX nie działa po zainstalowaniu nie uruchamia mi się AP odinstalowalem i jest OK, jakies inne pluginy posiadające efekt starego filmu ? albo jakis ciekawy sposób ?


wtorek, 31 sierpnia 2010, 16:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2010, 20:34
Posty: 11
Post Re: Sephia i old movie
trek napisał(a):
Zmień kolor na czarno-biały pózniej RGB podciagnij czerwony na 120 a niebieski na 80 i już masz sephie.

Widzisz juz kolega trek dał Ci wskazówkę jak to zrobić a Ty nie kumasz.
Nie martw się, za chwilę początek roku szkolnego, może koledzy z ławki pomogą :P


wtorek, 31 sierpnia 2010, 16:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 14:45
Posty: 343
Post Re: Sephia i old movie
Kolega pyta o old film a old film to nie tylko sepia. Nie wiem dlaczego nie działa u Ciebie BigFx, moze jest jakiś konflikt programowy, nie wiem. U mnie działał i działa bez problemu w każdej wersji AP.


wtorek, 31 sierpnia 2010, 18:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Sephia i old movie
jak juz masz sepie to zamiast uzywac pluginow naloz krotki anim z maska ktory bodajze Darek zamiescil tu w zalacznikach na forum, zapetl to na sciezce powyzej twojego materialu i masz, bez kombinacji z pluginami


wtorek, 31 sierpnia 2010, 20:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2010, 13:25
Posty: 3
Post Re: Sephia i old movie
a czy moge prosić o jakiegos linka do animacji ?


wtorek, 31 sierpnia 2010, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Sephia i old movie
Jakby Ci nie poszło w APP to jest świetny darmowy plugin do darmowego Virtualduba: MSU Old Movie Cinema. VDub przyjmuje mpeg więc HDV powinien łyknąć.


wtorek, 31 sierpnia 2010, 23:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: Sephia i old movie
W CS3 faktycznie sepie trzeba stworzyć samemu (i trek podał na tacy przepis) ale efekt Old Movie jest.
W CS4 zlikwidowali efekt Old Movie?


środa, 1 września 2010, 00:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Sephia i old movie
Avantura napisał(a):
W CS3 faktycznie sepie trzeba stworzyć samemu (i trek podał na tacy przepis) ale efekt Old Movie jest.
W CS4 zlikwidowali efekt Old Movie? Nie chce mi się wierzyć....

W PRO 2 nie było i CS4 też nie ma...nie chce mi się wierzyć że w CS3 był.

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


środa, 1 września 2010, 00:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: Sephia i old movie
Oki, sorki zagalopowałem się. Faktycznie na tamtej stacji była karta matroxa.


środa, 1 września 2010, 00:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL