Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 09:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Zacinanie obrazu Hd 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post Zacinanie obrazu Hd
Witam szanownych forumowiczów.

Na początku napiszę że wyszukiwarka nie zwróciła mi nic co mogłoby pomóc (a może źle szukałem)

Przechodząc do rzeczy mam pewien problem i nie wiem jak go rozwiązać.

1. Otóż, montując materiał zapisany w plikach o rozszerzeniu .MTS (MPEG-TS) i zwalniając jego prędkość do 80% obraz po przekodowaniu do np. mp4 (H264) obraz dziwnie się przycina i nie idzie płynnie tak jak powinno to być.
Nie pomaga zaznaczenie opcji "Always Deinterlace" ani nic innego.

2. Jaki jest najlepszy format wyjściowy żeby później to przekodować na Blue Ray-a.

Pracuję na Adobe Premiere CS4 ale ściągnąłem triala Cs5 i jest to samo.
Z góry dziękuję za pomoc.


wtorek, 28 września 2010, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Zacinanie obrazu Hd
Spróbuj użyć zamiast typowego zwolnienia opcji Time Remapping. W odróżnieniu do zwykłego generuje ona dodatkowe klatki potrzebne do zachowania płynności.


środa, 29 września 2010, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Zacinanie obrazu Hd
u mnie sie to nie dzieje, nie zamieniasz gdzies po drodze fieldow albo nie robisz bledu material - w nie ten projekt ? (24p-50i) itp


środa, 29 września 2010, 13:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post Re: Zacinanie obrazu Hd
Degenerado napisał(a):
u mnie sie to nie dzieje, nie zamieniasz gdzies po drodze fieldow albo nie robisz bledu material - w nie ten projekt ? (24p-50i) itp

Więc tak. Jeśli chodzi o Field Option to same pliki nie były zmieniane i jak wejdziemy w Interpret Footage jest zaznaczone Use Field From File więc raczej tak powinno być, a sam projekt ma ustawione 25fps AVCHD więc chyba dobrze.


środa, 29 września 2010, 15:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Zacinanie obrazu Hd
tommyk7 napisał(a):
...sam projekt ma ustawione 25fps AVCHD więc chyba dobrze.

Jeszcze zostaje kwestia jest p czy i? Porównaj materiał z ustawieniem sekwencji.


środa, 29 września 2010, 16:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL