|
Teraz jest poniedziałek, 16 grudnia 2019, 07:16
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Oprogramowanie do montażu Video - które wybrać
Autor |
Wiadomość |
pawelm654
Nowy
|
 Oprogramowanie do montażu Video - które wybrać
Witajcie,
jakie oprogramowanie proponujecie do amatorskiego (filmy tworzone tylko na potrzeby domowe) montażu filmów?
Komputer: Intel Core Duo 2.4 GHz, 2GB Ram, Windows XP SP3
Interesuje mnie oprogramowanie, które ma fajne możliwości ale nie przytłacza ani operatora, ani komputera tzn. musi być łatwe w obsłudze i w miare szybkie.
Do tej pory uzywalem Windows Movie Maker, ale o jego zaletach/wadach nie bede pisał.
Wstępnie przymierzyłem sie do: Adobe Premiere Elements 8 Pinnacle Studio Ultimate 14 Sony Vegas 10 i ostatnio znajomy powiedzial mi ze fajnie dziala Canopus Edius.
Co o tych propozycjach sadzicie?
Z gory dziekuje za pomoc.
|
piątek, 8 października 2010, 10:56 |
|
 |
bogdanh
Stały bywalec
Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12 Posty: 102 Lokalizacja: wawa
|
 Re: Oprogramowanie do montażu Video - które wybrać
Wlasciwie kazde z wymienionych i nie wymienionych, tylko nie wiem czy na domowe potrzemy ostatnie 2 nie sa za drogie (circa po 2 - 3,5 tys) i za skompikowane. No i dla tych dwoch ostatnich raczej ilosc pamieci jest troche za mala. Proponuje wpisz w googlach "montaz wideo" i odszukaj opinie. Bezposrednio na forach wyszukiwarki tematow marnie dzialaja. W-g mnie program trzeba samemu wyprobowac, bo kazdy ma troche inna "manuologie", nazwenictwo i mozliwosci. Niektore maja instrukcje w PL czy porady w YouTube, a sporo jest calkowicie spolszczonych.
|
niedziela, 10 października 2010, 10:29 |
|
 |
tunes
Aktywny bywalec
|
przed ostatecznym zakupem proponuję wgrać triala jednego z tych programów,jak nie będzie pasować spróbować na innym
|
niedziela, 10 października 2010, 10:57 |
|
 |
Icebreaker88
Nowy
|
Bezapelacyjnie SOny Vegas  Przynajmniej jak dla mnie. Problem tylko że bez dodatków niewiele zdziałasz. Osobiście uczyłem się ze stronki http://vegas.vm-rexor.pl/ gdzie są także darmowe dodatki do pobrania takie jak : Keyers Light Highlight Wrapped Paning Film Clutter DV Clutter Polecam dla początkujących
|
czwartek, 28 października 2010, 11:27 |
|
 |
andrzej_men
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30 Posty: 451 Lokalizacja: Poznań
|
Icebreaker88 napisał(a): Bezapelacyjnie SOny Vegas  Przynajmniej jak dla mnie. Problem tylko że bez dodatków niewiele zdziałasz. Osobiście uczyłem się ze stronki http://vegas.vm-rexor.pl/ gdzie są także darmowe dodatki do pobrania takie jak : Keyers Light Highlight Wrapped Paning Film Clutter DV Clutter Polecam dla początkujących Czego można nauczyć się z tej stronki?
_________________ ...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą... 2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz
|
czwartek, 28 października 2010, 15:16 |
|
 |
kumak
Aktywny bywalec
|
nie napisałeś jakiego formatu maja pliki z twojej kamery- polecił bym ci element- z czasem nauczysz się i przejdziesz na przemiere
_________________ Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy
|
czwartek, 28 października 2010, 15:22 |
|
 |
Najrad
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48 Posty: 791 Lokalizacja: Polska
|
Jesli amatorskie filmy to polecam Elements 8 lub 9. Do amatorskiej zabawy nie bardzo opłaca sie kupować Vegas 10 lub Edius 5lub 6 bo to wydatek 2,5 k zlotówek. No chyba, że jesteś "bogaty z domu" wtedy mozesz sie bawic i Vegasem i Ediusem i drosłym Premiere.
_________________ OSX 10.14 - FCPX -Canon C100-Sony A7III-Feyu AK2000-TascamDR07 i sporo klamotów do tego.
|
piątek, 29 października 2010, 21:09 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|