Teraz jest sobota, 23 marca 2019, 00:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 jak dodać czarny pasek na film (nie ten u dołu) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 października 2010, 22:58
Posty: 3
Post jak dodać czarny pasek na film (nie ten u dołu)
witam. mianowicie mam jak dla mnie troszkę skomplikowany problem. chciałbym na całej długości trwania filmu w jednym miejscu dodać czarny pasek który będzie mi przysłaniał część niepotrzebnego tekstu. nie chodzi tutaj o sprawy estetyki itp. muszę osiągnąć konkretny cel, może macie inny pomysł niż pasek, aczkolwiek byle by ta część tekstu, która jest mi zbędna była niewidoczna, zasłonięta lub coś tego typu. jak wspominałem tekst jest ciągle w jednym miejscu, nie zmienia wielkości, miejsca. chce aby był niewidoczny! piszcie jak to zrobić, jakim programem. z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam!


czwartek, 14 października 2010, 23:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: jak dodać czarny pasek na film (nie ten u dołu)
Ustawiasz kamerę tak aby w kadrze był monitor, koniecznie LCD. Zasłaniasz palcem napis. Włączasz nagrywanie, następnie pacasz na spacje(play).
Z całą pewnością będzie oryginalnie. :lol:
Lub, w programie do edycji video, filtr region i reszta do wyboru np sepia, zaciemnienie, rozjaśnienie czy co tam wymyślisz.
Edius w wersji demo się nada, oczywiście nie tylko.

_________________
Obrazek


czwartek, 14 października 2010, 23:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 października 2010, 22:58
Posty: 3
Post Re: jak dodać czarny pasek na film (nie ten u dołu)
no no no ;p widzę że kolega z poczuciem humoru :D! dzięki zaraz zobaczę program :))


piątek, 15 października 2010, 13:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 11 marca 2008, 00:28
Posty: 51
Post Re: jak dodać czarny pasek na film (nie ten u dołu)
mam tylko nadzieje, ze nie chcesz komus ukrasc materialu zaslaniajac jego logo lub napis firmy ?

_________________
Iyama ProLite B2403WS, 2 x Intel 8500, RAM 8 GB, PNY NVIDIA Quadro 1800 + elemental accelerator,RAID Seageate 2 x 1000 + 2 x 500, Canon XH-A1,Panasonic HMC-151, Focus-4ProHD, Adobe Production Premium CS5 + GTX 260, Mojo, windows 7, Macromedia Studio 8


piątek, 15 października 2010, 13:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 14 października 2010, 22:58
Posty: 3
Post Re: jak dodać czarny pasek na film (nie ten u dołu)
nie... wujek ma firmę i dostaje nagrania z rur kanalizacyjnych na których są pokazane metry itp. i chce się tego pozbyć z filmiku :)


piątek, 15 października 2010, 17:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL