Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 07:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
 Edycja VideoStudio12 i problem z opóźnionym dzwiękiem z .MOD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 5 listopada 2010, 16:43
Posty: 1
Post Edycja VideoStudio12 i problem z opóźnionym dzwiękiem z .MOD
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,

Jestem użytkownikiem kamery JVC GZ-MG750 i niestety mam problem z bezstratnym połączeniem plików .MOD (mpeg2 720x576) z kamery w jedną całość.

Problem polega na tym, że po połączeniu plików często, a w zasadzie prawie zawsze powstaje opóźnienie dzwięku. Im bliżej końca filmu tym opóźnienie jest większe. Przy 40 minutowym filmie nawet kilka sekund. W oknie podglądu jak wiadomo - jest OK, naomiast po połączeniu pojawia się wyżej opisany problem.

Próbowałem różnych programów i myślę że najlepiej i najszybciej radzi sobie z tym Ulead/Corel Video Studio 11/12 bo nie musi przekompresowywać materiału.

Czy ktoś z spotkał się z tym problemem? Jak sobie z tym poradzić? Byłbym wdzięczny za podpowiedz. Nie chcę stosować rozwiązań typu podzielenie pliku na krótsze:)

Pozdrawiam Jarek


piątek, 5 listopada 2010, 17:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL