Teraz jest czwartek, 14 listopada 2019, 15:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Error : There is not enough memory to import the files reque 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Error : There is not enough memory to import the files reque
Witam !

W AP podczas importowania dużej ilości materiału video wyskakuje mi nagle box z informacją : "There is not enough memory to import the files requested" .
JAk to rozgryść ?
Koledzy na innych forach piszą ,że grzebanie w menu cache nic nie da .
Jeden użytkownik poleca pocięcie projektu ,aby potem go znów scalić i uzyskać cały materiał.
Nie wiem dlaczego powstaje taki błąd, ani jak scalić taki projekt .
Zielono mi .. help :(

Pozdrawiam ,
Adam


wtorek, 28 grudnia 2010, 23:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
Ile masz RAMu? I o jakich ilościach (MB i szt plików) piszesz?
Występuje coś takiego, kiedy importujesz partiami po kilka/kilkanaście klipów? Aktualizowałeś aplikację przez update? No i która wersja Premiere?
Jak Ci pomóc, jeśli nie podajesz szczegółów?


wtorek, 28 grudnia 2010, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
kiedy masz komunikat sprawdź ile wolnego miejsca na dyskach.zmień CASHE na inny dysk
musisz pamiętać ze niekiedy program renderując najpierw tworzy pliki tymczasowe a dopiero potem składa właściwy render
(czasy dv minęły kiedy a montaż potrzeba było tyle samo wolnego dysku lub wiele mniej niż pliki wsadowe)

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 28 grudnia 2010, 23:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
Kumaku, kolega zdaje się pisze o sytuacji w czasie importowania materiału do projektu, gdzie mu tam rendering w głowie...
No chyba, że ja czegoś tu nie zrozumiałem. :roll:


środa, 29 grudnia 2010, 20:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
S_naf napisał(a):
Ile masz RAMu? I o jakich ilościach (MB i szt plików) piszesz?
Występuje coś takiego, kiedy importujesz partiami po kilka/kilkanaście klipów? Aktualizowałeś aplikację przez update? No i która wersja Premiere?
Jak Ci pomóc, jeśli nie podajesz szczegółów?


Mam 4GB KingMaxa .
Tak - błąd występuje podczas importowania materiałów .
Aktualizacji dokonuje na bieżąco .
Moja Wersja to CS4 Pro .

kumak napisał(a):
kiedy masz komunikat sprawdź ile wolnego miejsca na dyskach.


Miejsca mam dużo na 3 dyskach,wiec zmienianie Cache nic nie da.

kumak napisał(a):
musisz pamiętać ze niekiedy program renderujący najpierw tworzy pliki tymczasowe a dopiero potem składa właściwy render


S_naf napisał(a):
Kumaku, kolega zdaje się pisze o sytuacji w czasie importowania materiału do projektu, gdzie mu tam rendering w głowie...
No chyba, że ja czegoś tu nie zrozumiałem. :roll:


Kolega S_naf ma rację w swojej odpowiedzi .Podczas importu występuje błąd ,a nie podczas renderingu .
Chodzi o pliki tymczasowe , które w pierwszej kolejności nie chcą się załadować .Dopiero potem tworzą się pliki do zrenderowania .. .

Wielka zagadaka wciąż nie rozwiązana ..


środa, 29 grudnia 2010, 21:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
S_naf- np jesli tworzysz mpeg2 to najpierw renderowane są 2 pliki-odzielnie audio oddzielne video potem są mutipleksowane i kasowane. są programy które muliplexuja w locie

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 29 grudnia 2010, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
RebelMan91cos z twoimi plikami nie teges- program ich nie rozpoznaje lub blednie rozpoznaje- napisz co importujesz i czy w innych programach lub projektach te pliki sie importuja

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 29 grudnia 2010, 21:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
kumak napisał(a):
jesli tworzysz mpeg2 to najpierw renderowane są 2 pliki-odzielnie audio oddzielne video potem są mutipleksowane i kasowane. są programy które muliplexuja w locie

Ja wszystko rozumiem, nic nowego nie napisałeś, tylko wytłumacz jeszcze po co o tym właśnie w tym wątku? :roll:
Zadałem kilka pytań koledze, odpowiedział na 3 tylko, za mało info. Może chodzi o przepełnienie cache, po ile tych plików tam importujesz? Zastanawiam się, bo ja zwykle wrzucam po np. 2h lub po jednej kasetce, w miarę jak potrzebuję kolejnego materiału i nigdy się z czymś takim nie spotkałem. A robie to tylko dlatego, że nie chce mi się czekać tak długo, aż się wszystko zaimportuje, a projekt także szybciej się odpala póki nie ma wszystkiego.


środa, 29 grudnia 2010, 22:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
S_naf napisał(a):
kumak napisał(a):
jesli tworzysz mpeg2 to najpierw renderowane są 2 pliki-odzielnie audio oddzielne video potem są mutipleksowane i kasowane. są programy które muliplexuja w locie

Ja wszystko rozumiem, nic nowego nie napisałeś, tylko wytłumacz jeszcze po co o tym właśnie w tym wątku? :roll:
Zadałem kilka pytań koledze, odpowiedział na 3 tylko, za mało info. Może chodzi o przepełnienie cache, po ile tych plików tam importujesz? Zastanawiam się, bo ja zwykle wrzucam po np. 2h lub po jednej kasetce, w miarę jak potrzebuję kolejnego materiału i nigdy się z czymś takim nie spotkałem. A robie to tylko dlatego, że nie chce mi się czekać tak długo, aż się wszystko zaimportuje, a projekt także szybciej się odpala póki nie ma wszystkiego.


Importuje 50 klipów AVi.
U mnie jest w prost przeciwnie .
Wolę mieć przed sobą cały obraz projektu i sklejać go od razu .
Nie spotkałem z taki problemem mimo , że importowałem podobną liczbę klipów o wiele wcześniej .
Aby w ostatecznej fazie skleić film potrzebuje wszystkich materiałów ,wiec dlaczego importować materiał po trochu , jeśli i tak będę chciał ze wszystkich klipów wybrać wycinek który mnie interesuje ? Materiał będzie importowany i tak w całości w folderze tymczasowym ,tak ?


środa, 29 grudnia 2010, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
hm- posluchaj snaf- zaimporuj 1/4 zapisz projekt potem 1/2 itd- to sie czasem sprawda- sam tak robilem- jesli w ktoryms miejsu wywalalo to trzeba imprtowac po pliku aż się znajdzie powalony klip

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 29 grudnia 2010, 22:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
kumak napisał(a):
RebelMan91cos z twoimi plikami nie teges- program ich nie rozpoznaje lub blednie rozpoznaje- napisz co importujesz i czy w innych programach lub projektach te pliki sie importuja


Czy gdyby przypadkiem AP nie rozpoznawał plików, to by nie było blędu w stylu : "The files are corrupted or damaged. Please .. " ? albo "Some od files cannot be imported. Please .. " ?

Nie wiem ,nie znam się ale tutaj mamy błąd który jest związany z RAM-em a nie błędem plików .Dziwne .. ale jednak :

Cytuj:
"I found one image file in my sequence that was corrupt. As soon as I replaced this single image file (in this case it was one .BMP out of 1000 images) Adobe loaded the entire sequence with no more errors.
Żródło : CreativeCow "


Spróbuje znaleźć ten plik .
Zaimportuje jak napisałeś.


czwartek, 30 grudnia 2010, 10:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 czerwca 2010, 17:00
Posty: 21
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
Chyba rozgryzłem pytanie ,ale nie znam na nie odpowiedzi.
Format klipów to .avi 1280x720P .
Przy tworzeniu projektu zaznaczyłem format AVCHD i pewnie dlatego mam problem.
Zmieniłem teraz na DV-PAL .
Czemu nie odtwarza nadal obrazu w preview ?
Może dodam ,że wczesniej z .m4v obrazy były konwertowane na obecny avi.

Niezła ze mnie lama :(
Będzie 3eba zainwestować w kolejny podręcznik .


czwartek, 30 grudnia 2010, 11:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Error : There is not enough memory to import the files reque
A to przypadkiem jednak nie te pliki nietypowe? Bo chyba nie są to surówki z kamery czy aparatu w tym formacie?
Ja stawiam na nietypowy format pliku, nie wiem skąd wziąłeś te pliki, ale AP nie lubi dziwadeł w nieprzekonwertowanej postaci.


czwartek, 30 grudnia 2010, 20:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL