Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 01:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 decklink intensity pro - jak zgrać do 720p 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 października 2007, 22:36
Posty: 76
Post decklink intensity pro - jak zgrać do 720p
Dlaczego po podpięciu kamerki przez hdmi na BlackMagic Media Express muszę ustawić HD 1080i 50,żeby coś było widać w podglądzie??
Jak ustawiam inną rozdzielczość to ekran jest czarny...
Co zrobić,żeby można było zgrywać przez kartę blackmagic również do innych rozdzielczości?


środa, 29 grudnia 2010, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: decklink intensity pro - jak zgrać do 720p
Mafox_ napisał(a):
Dlaczego po podpięciu kamerki przez hdmi na BlackMagic Media Express muszę ustawić HD 1080i 50,żeby coś było widać w podglądzie??
Jak ustawiam inną rozdzielczość to ekran jest czarny...
Co zrobić,żeby można było zgrywać przez kartę blackmagic również do innych rozdzielczości?

Rozumiem ze chodzi Ci caly czas o Canona 500D?
Chcesz zgrać materiał już nagrany na kartę czy zgrabować "live view"?

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


czwartek, 30 grudnia 2010, 01:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 października 2007, 22:36
Posty: 76
Post Re: decklink intensity pro - jak zgrać do 720p
Witaj,
W momencie pisania postu chodziło o kamerkę HD,ale to był ewidentnie mój błąd ...wystarczy przestawić wyjście kamery HDMI na 720p i w takim formacie program wykrywa obraz...ale nadal mam problem z aparacikiem EOS 500D. Nie ma tam opcji (albo nie znalazłem takiej) wyboru rozdzielczości wyjścia hdmi :/

Chodzi o zgranie filmów nagranych na karcie pamięci na dysk komputera...cały czas karta BM (program blackmagic express) wymusza 1080i, a ja chcę inny format - konkretnie 720p.


poniedziałek, 3 stycznia 2011, 21:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: decklink intensity pro - jak zgrać do 720p
Mafox_ napisał(a):
Witaj,
W momencie pisania postu chodziło o kamerkę HD,ale to był ewidentnie mój błąd ...wystarczy przestawić wyjście kamery HDMI na 720p i w takim formacie program wykrywa obraz...ale nadal mam problem z aparacikiem EOS 500D. Nie ma tam opcji (albo nie znalazłem takiej) wyboru rozdzielczości wyjścia hdmi :/

Chodzi o zgranie filmów nagranych na karcie pamięci na dysk komputera...cały czas karta BM (program blackmagic express) wymusza 1080i, a ja chcę inny format - konkretnie 720p.

Niestety nie jestes w stanie zgrać w taki sposób materiału z 500D.
Jedyna możliwość to zgranie tego co jest na live view. Niestety nie jesteś w stanie wyłączyć kwadracika "ostrości", a dodatkowo w momencie nagrywania na kartę na wyjściu HDMI rozdzielczość spada do naprawde niskich wartości (niestety nie pamiętam jakich).

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


wtorek, 4 stycznia 2011, 11:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 października 2007, 22:36
Posty: 76
Post Re: decklink intensity pro - jak zgrać do 720p
u mnie właśnie jest odwrotnie...oryginalne nagranie na karcie pamięci jest w 720p,a w momencie podpięcia poprzez HDMI mogę zgrać tylko w 1080i :/


wtorek, 4 stycznia 2011, 23:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL