Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 19:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Przestrzenne napisy 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 21:26
Posty: 143
Post Przestrzenne napisy
witam,
Jakim programem można zrobić przestrzenne napisy takie jak w tym urywku:
http://vimeo.com/22230712

jest to fragment filmu "Easy A"

_________________
Czy świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy wkur***ni?


poniedziałek, 11 kwietnia 2011, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Przestrzenne napisy
yokomo napisał(a):
witam,
Jakim programem można zrobić przestrzenne napisy takie jak w tym urywku:
http://vimeo.com/22230712

Np. w AE

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


poniedziałek, 11 kwietnia 2011, 14:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 21:26
Posty: 143
Post Re: Przestrzenne napisy
mmstudio napisał(a):
yokomo napisał(a):
witam,
Jakim programem można zrobić przestrzenne napisy takie jak w tym urywku:
http://vimeo.com/22230712

Np. w AE


jakies bliższe informacje - Jestem dzieckiem Ediusa i w zyciu może 2 razy miałem do czynienia z AE,

mogę prosić o instrukcje? :)

_________________
Czy świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy wkur***ni?


poniedziałek, 11 kwietnia 2011, 17:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Przestrzenne napisy
yokomo napisał(a):
...Jestem dzieckiem Ediusa...

...w sensie niemowlakiem ;)

"Np. w AE" to znaczy że nie tylko.
W Ediusie jest standardowa tytularka.Wykonaj napis, przenieś na ścieżkę video i zacznij bawić się Layouterem.

_________________
Obrazek


wtorek, 12 kwietnia 2011, 00:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1512
Post Re: Przestrzenne napisy
w ae daje sie wirtualna warstwę .rozmieszcza się ja na poziomie naszej ziemi i nadaje jej parametry 3d.potem na tej przestrzeni umieszczasz napisy które synchronizujesz z tym co się dzieje na twoim filmie-wygląda to super

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 12 kwietnia 2011, 06:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Przestrzenne napisy
robertnik napisał(a):
yokomo napisał(a):
...Jestem dzieckiem Ediusa...

...w sensie niemowlakiem ;)

"Np. w AE" to znaczy że nie tylko.

Zgadza się. Ediusa nie znam więc zaproponowaqłem AE.
Poza tym wystarczy chociażby wejśc na YT i wpisać "napisy AE 3D tutorial".
Jest tam tego cała masa.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


wtorek, 12 kwietnia 2011, 06:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 24 października 2010, 14:25
Posty: 63
Lokalizacja: Wrocław
Post Re: Przestrzenne napisy
Ustawić tak napisy to nic trudnego, tylko zrobić tak żeby postać go zakrywała, z tym bym sobie już nie poradził ;/

_________________
Zadaje dużo pytań żeby inni nie musieli. KALEMEONSHOW


czwartek, 21 kwietnia 2011, 19:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 czerwca 2006, 15:21
Posty: 61
Post Re: Przestrzenne napisy
Do tego służą animowane maski w AE.
Dodam, że żeby zrobić takie napisy, nie trzeba wydawać tysięcy dolarów na programy do montażu. W zupełnie darmowym Blenderze - programie do grafiki 3D - zrobi się takie, i nie tylko takie napisy. Można je dowolnie animować, zmieniać materiały, z jakich są zrobione i w ogóle wszystko, co tylko jest sobie człowiek w stanie wyobrazić. Ale oczywiście jest to bardzo trudne. Należy szukać haseł związanych ze słowem "rotoscope".

_________________
Pozdrawiam.
Amorek.


wtorek, 26 kwietnia 2011, 17:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL