Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 00:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z przesłoną 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 czerwca 2010, 22:49
Posty: 10
Post Problem z przesłoną
Witam
Ostatnio dałem swoja kamerę znajomemu aby nagrał mi film ustawiłem wszystko i prosiłem aby tylko nagrywał i nic nie naciskał lecz niestety stało się to czego się obawiałem znajomy nacisną przycisk i włączył automatyczne ustawienie przesłony co skutkuje rozjaśniającym i zaciemniającym się obrazem. I moje pytanie brzmi jak to zniwelować w postprodukcji aby było to jak najmniej widoczne. Nie wiem jak się za to zabrać próbowałem ręcznie rozjaśniać i ściemniać ale nie daje to zadowalających efektów ponieważ cały materiał jest nagrany w pomieszczeniu z oknami gdzie występuje duży kontrast przez co są dość duże i częste skoki jasności. Proszę o pomoc jak to można poprawić w premiere pro cs5 lub after effect cs5, a może jest jakiś plugin który to ułatwi. Przeszukiwałem już googla ale nic konkretnego nie znalazłem na ten temat.


I na koniec dobra informacja od ProDad jest już nowy vitascene v2 pod cs5 jeżeli już ktoś testował proszę o opinie.


piątek, 15 kwietnia 2011, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Problem z przesłoną
No to raczej musisz powtorzyc nagrywanie jesli jest taka mozliwosc a znajmomemu palce na pieniek i mlotkiem i mlotkiem :lol:


piątek, 15 kwietnia 2011, 21:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 czerwca 2010, 22:49
Posty: 10
Post Re: Problem z przesłoną
Problem w ty że to były chrzciny i o powtórce raczej mogę zapomnieć. Jedyny plus jaki zaważyłem to obraz nie jest przepalony i w miejscach gdy jest przyciemniony widać szczegóły.
W moim przypadku sprawdza się powiedzenie jak chcesz coś zrobić dobrze zrób to sam. Ale na chrzcinach swojego dziecka nie mogłem filmować wiec muszę ratować to co udało się zarejestrować


piątek, 15 kwietnia 2011, 22:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1382
Post Re: Problem z przesłoną
A tak z ciekawosci jaka to kamera, ze ci tak przyslona na automacie szaleje, w kosciele raczej az takich jazd nie powinno byc, chyba ze jakies nietypowe oswietlenie


piątek, 15 kwietnia 2011, 23:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 czerwca 2010, 22:49
Posty: 10
Post Re: Problem z przesłoną
Panasonic AG-HMC151 na manualu prawie ideał a automacie :cry:


sobota, 16 kwietnia 2011, 07:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:02
Posty: 196
Post Re: Problem z przesłoną
KOLAN88 napisał(a):
W moim przypadku sprawdza się powiedzenie jak chcesz coś zrobić dobrze zrób to sam.



Nikt inny tak Ciebie nie dowartosciuje jak Ty sam. Myślę, że z oceną kolegi przesadzasz. jeżeli nie znał on obsługi tego modelu to napewno wybrał mniejsze zło czyli automat.


sobota, 16 kwietnia 2011, 09:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL