Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 02:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Napisy a AP 6.5 - brak polskich czcionek... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 sierpnia 2002, 14:25
Posty: 20
Lokalizacja: Wawa
Post Napisy a AP 6.5 - brak polskich czcionek...
Czy już może ktoś doszedł jak uzyskać polskie czcionki ??? Przez copy/paste nie działa. Dawno mnie tu nie było a już temat był wałkowany. Proszę o przypomnienie.
Dzięki
BART


piątek, 22 sierpnia 2003, 15:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 3 kwietnia 2003, 12:31
Posty: 53
Post Re: Napisy a AP 6.5 - brak polskich czcionek...
BART napisał(a):
Czy już może ktoś doszedł jak uzyskać polskie czcionki ??? Przez copy/paste nie działa. Dawno mnie tu nie było a już temat był wałkowany. Proszę o przypomnienie.
Dzięki
BART


przesiadz sie na titel deko, a jesli koniecznie upierasz sie przy napisach premierowskich to musisz sobie rysowac kreski i przecinki sam...to zaden zart.


piątek, 22 sierpnia 2003, 16:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 sierpnia 2002, 14:25
Posty: 20
Lokalizacja: Wawa
Post 
wiem, już rysowałem :-)
Czy Title deko jest płatne (dużo?)?.


piątek, 22 sierpnia 2003, 16:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 3 kwietnia 2003, 12:31
Posty: 53
Post 
BART napisał(a):
wiem, już rysowałem :-)
Czy Title deko jest płatne (dużo?)?.


ja sciagnalem za darmo, niestety nie pamietam w tej chwili adresu strony. titel deko komponuje sie przyjemnie z premierem i uzywa wszystkich czcionek zainstalowanych w systemie.


piątek, 22 sierpnia 2003, 16:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 22 września 2003, 22:21
Posty: 45
Lokalizacja: Opole
Post Polskie fonty
Spróbuj zainstalować Win XP. Ja miałem też problem pod WinME z polskimi fontami w Win XP problem sam zniknął.
Pozdrawiam.

_________________
Andrzej


poniedziałek, 22 września 2003, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam XP i AP6,5 a ogonki muszę rysować. Jeśli ktoś wie jak obejść ten problem to proszę niech napiszę lub wskaże odnośniki. Heniek.


wtorek, 7 października 2003, 09:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Jeśli macie problem z edytorem napisów z AP oczywiście dobrym rozwiązaniem jest TitleDeko ale ja osobiście wolę zrobić napis w Photoshopie (lub darmowym Gimp-ie). Po założeniu maski można zapisać jako .tga 32bity i bez kłopotu zaimportowć do dowolnego programu do edycji. Oczywiście dotyczy to tylko napisów statycznych ale daje ogromne możliwości obróbki grafiki (w tym tekstu). Generalnie najlepszym programem do tworzenia napisów i plansz, do video, jest Inscriber, jeśli ktoś będzie miał dostęp to szczerze polecam.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


wtorek, 7 października 2003, 12:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL