Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 00:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 listopada 2007, 14:35
Posty: 18
Post AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Witam.
Czy w Premiere cs5 można ustawić scieżkę audio bardziej precyzyjnie niż w cs3? tzn nie co jedną klatkę tylko jeszcze precyzyjniej?


niedziela, 5 czerwca 2011, 22:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
btdys napisał(a):
Witam.
Czy w Premiere cs5 można ustawić scieżkę audio bardziej precyzyjnie niż w cs3? tzn nie co jedną klatkę tylko jeszcze precyzyjniej?

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli prezyzyjnie? Klatka to jest najmniejszy element filmu.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


niedziela, 5 czerwca 2011, 22:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 listopada 2007, 14:35
Posty: 18
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
ok.
O to własnie mi chodzi. Czy da się jeszcze precyzyjniej niż klatka np. co pół klatki. Sam dzwięk bo oczywiście obrazu nie.


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 5 kwietnia 2011, 16:03
Posty: 92
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
mmstudio napisał(a):
Klatka to jest najmniejszy element filmu.

Filmu tak, ale nie dźwięku. Bardzo często trzeba dopasować dźwięk dokładniej niż o jedną klatkę filmu. Niestety nie wiem jak to w Premiere zrobić. W FCP można.

_________________
Mac Pro, Macbook pro, Final Cut, Filmowanie tylko dSLR - lustrzanki różnego rodzaju :)


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 listopada 2007, 14:35
Posty: 18
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Włanie gdzieś mi sie obiło o uszy że CS5 już to potrafi?


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
trzeba skorzystac z dynamic linka i audition


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 listopada 2007, 14:35
Posty: 18
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
ups a tak w skrócie? to jakaś skomplikowana operacja?


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Oczywiście, że się da zrobić to bez problemów w CS5. Dźwięk możesz dopasować do tysięcznej sekundy. Natomiast jeśli chcesz ja dopasować idealnie do filmu 25 klatkowego, to wtedy mogą wystąpić małe problemy.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 listopada 2007, 14:35
Posty: 18
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Czy jest na to jakiś specjalny spośób? Możesz zdradzić jak to zrobic?
Szukam i zukam i grama informacji na ten temat nie ma


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
"Natomiast jeśli chcesz ja dopasować idealnie do filmu 25 klatkowego, to wtedy mogą wystąpić małe problemy."

tzn ?


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Show Audio Time Units.

Znajdziesz tą opcję po prawej stroni osi Timeline, wystarczy rozwinąć małą ikonę w poziome 4 paski ze strzałką w dół i zaznaczyć ptaszkiem opcję Show Audio Time Units.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Degenerado napisał(a):
"Natomiast jeśli chcesz ja dopasować idealnie do filmu 25 klatkowego, to wtedy mogą wystąpić małe problemy."

tzn ?



Jak zwykle mnie wypuszczasz :lol:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
eee nie prawda, chcialem sie dowiedziec, bo dla mnie robienie czegokolwiek z dzwiekiem pod premierem to meczarnia i to nie wcale ze wzgledu na funkcjonalnosc czy opcje tylko na malutkie piktogramy i przejrzystosc, audition jako modul jest tym na co czekalem kilka lat, co prawda dopiero sie ucze ale nie ma porownania jesli sie wezmie pod uwage to co napisalem

(nie mowiac o wycinaniu szumow, trzaskow, dzwiekow - to jest wogole bajka)


niedziela, 5 czerwca 2011, 23:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Trudno się z Tobą nie zgodzić, Auditin to kombajn :)
Jednak pytający pytał o dość proste zagadnienie w APPRO CS5

Pozdrawiam Degenerado ;)

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 6 czerwca 2011, 07:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: AUDIO w PREMIERE CS5 bardziej precyzyjne?
Jeśli się mylę, to mnie poprawcie i wyjdę na ostatnią ofiarę losu, ale APP i Audition ze sobą nie współpracują na zasadach Dynamic Link, ani żadnych innych?

Gdyby Premiere i Audition połączyć, to wyjdzie taki... Sony Vegas :lol: tylko brakować mu będzie narzędzi edycyjnych Premiera, ale w dźwięku by wymiatał.
Tylko, że albo te programy nie współpracują ze sobą, albo skoczę z okna (zwłaszcza po ostatnim projekcie (16 ścieżek audio, 4 podgrupy, i wszystko wypuszczane z Premiera "ręcznie" ślad po śladzie).

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 8 czerwca 2011, 22:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL