Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 12:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Adobe Premiere podział sekwencji 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 lutego 2011, 01:48
Posty: 34
Post Adobe Premiere podział sekwencji
Witam,

Stworzyłem w AP sekwencje. Totalnie wyszła na 1h 39m, pomijam fakt, że każdorazowe kodowanie w BluRay to niespełna 3h... no ale coz, takie efekty.

Ale sprawa jest następująca, chciałbym tą sekwencję podzielić przykładowo na pół - tak aby do kodowania poszła połowa, a pózniej druga połowa ;)

Lub

jak przerzucić połowę sekwencji do nowej sekwencji - celem podziału materiału /2


wtorek, 14 czerwca 2011, 00:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Tworzysz nową sekwencję i kopiujesz do niej połowę materiału z timeline - w czym problem ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 14 czerwca 2011, 08:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 lutego 2011, 01:48
Posty: 34
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
jak zaznaczylem polowe sekwencji, edit->copy
nowa sekwencja edit->paste
to mi powklejalo, ale wszystko rozjechane jest... wiec chyba mam w tym problem ;)


wtorek, 14 czerwca 2011, 08:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
No to przeciągnij na timeline nowej sekwencji starą sekwencję ale nie z jej timeline tylko z okna projektu, potem podziel.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 14 czerwca 2011, 08:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Jaką masz wersję Premiere ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 14 czerwca 2011, 08:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 lutego 2011, 01:48
Posty: 34
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
5.03

zaraz bede kombinowal dalej... czekam na koniec exportu.. jeszcze jakas godzina


wtorek, 14 czerwca 2011, 08:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Zaznacz pierwszą połowę klipów w tej swojej sekwencji (pamiętaj aby zrobić to z dźwiękiem). Następnie prawy klik i tam opcja nest. Potem dokładnie to samo z drugą połową. Po tych operacjach w projekcie masz 3 sekwencje: swoją pierwszą w której od teraz znajdują się dwie nowe po opcji nest. Każda z tych dwóch jest dokładnym Twoim montażem z pierwszej i drugiej połowy.


wtorek, 14 czerwca 2011, 21:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 23:46
Posty: 47
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Zrób kopię sekwencji, zmień jej nazwę i skasuj to co nie potrzebne,masz gotową część do eksportu


wtorek, 14 czerwca 2011, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 401
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Ale kombinujecie przecież kolega Star napisał dokładnie.
Stwórz nową sekwencie następnie z projektu weż na timeline sekwencię(nazywa się to chyba zagnieżdzanie sekwencji) z całym filmem gotowym czyli te 1,39 h potem utnij pół i po kłopocie proste.
Pozdrawiam

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


środa, 15 czerwca 2011, 07:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 lutego 2011, 01:48
Posty: 34
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
S_tach napisał(a):
Ale kombinujecie przecież kolega Star napisał dokładnie.
Stwórz nową sekwencie następnie z projektu weż na timeline sekwencię(nazywa się to chyba zagnieżdzanie sekwencji) z całym filmem gotowym czyli te 1,39 h potem utnij pół i po kłopocie proste.
Pozdrawiam


:) i tak poszło w całości jak piszesz... dziękuję


środa, 15 czerwca 2011, 08:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 marca 2011, 11:18
Posty: 285
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Ale kombinujecie, przecież w oknie eksportu można wybrać zakres do renderowania, ustawić in-out na timeline, wyrenderować work area, wrócić na timeline, pójść do out, ustawić w tym miejscu in, przejść na koniec sekwencji i ustawić out i znów wyrenderować work area. Żadnego kopiowania, zagnieżdżania, cięcia i gięcia.


czwartek, 16 czerwca 2011, 16:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 401
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Przemek_PC napisał(a):
Ale kombinujecie, przecież w oknie eksportu można wybrać zakres do renderowania, ustawić in-out na timeline, wyrenderować work area, wrócić na timeline, pójść do out, ustawić w tym miejscu in, przejść na koniec sekwencji i ustawić out i znów wyrenderować work area. Żadnego kopiowania, zagnieżdżania, cięcia i gięcia.

Znasz adobe??? Zakres renderowania to możesz sobie ustalić ale eksportuje już całą sekwencje!!!!
Pozdrawiam

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


czwartek, 16 czerwca 2011, 17:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Wprawdzie nie jest mi to praktycznie nigdy potrzebne, ale zauważyłem niedawno, że ten zakres, o którym kolega Przemek_PC pisze jakoś ostatnio przestał działać. Na Adobe montuję od jakichś... 10 lat z okładem, i kiedyś to tak działało. W CS5 już nie do końca. Ciekawe.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


czwartek, 16 czerwca 2011, 17:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
MKmagic napisał(a):
Wprawdzie nie jest mi to praktycznie nigdy potrzebne, ale zauważyłem niedawno, że ten zakres, o którym kolega Przemek_PC pisze jakoś ostatnio przestał działać. Na Adobe montuję od jakichś... 10 lat z okładem, i kiedyś to tak działało. W CS5 już nie do końca. Ciekawe.

Zgadza się. Ta funkcja była dostepna w starszych wersjach (6.0, 6.5). W wersjach Pro już nie mozna zaznaczać work area, jednakże... jest cos o wiele lepszego - sekwencje:), czego w starych wersjach brakowało.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 16 czerwca 2011, 18:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 marca 2011, 11:18
Posty: 285
Post Re: Adobe Premiere podział sekwencji
Co wy gadacie? Specjalnie CS5 odpaliłem i działa (prawie) jak napisałem. Jedyne z czym się pomyliłem to to, że zamiast in out trzeba przesunąć znacznik zakresu na timeline. Zaznaczenie przez in-out rzeczywiście nie działa.


czwartek, 16 czerwca 2011, 22:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL