Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 19:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Witam Wszystkich

Choć forum przeglądam od ponad roku to mój
pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :)
Montuje w Ediusie 6 i chciałbym kupić animację
weselną. Spodobała mi się ta:

http://www.youtube.com/user/StudioVideo ... 2y06Zb7a7Q

Napisałem do sprzedającego czy będzie działać na
Ediusie. Otrzymałem wiadomość, że nie. Napisałem
dlaczego i w odpowiedzi dostałem taką informację:

,,Witam - akurat ta animacja zbudowana jest na bazie obrazu w obrazie /
należy skorzystać z funkcji obrazu w obrazie swojego programu video.
Jeśli tylko taka funkcja znajduje się w pańskim programie - polecam czołówkę.

Proponowałem tamte dwie, gdyż posiadają już wbudowany kanał alpha i kluczowanie za pomocą alphy jest zdecydowanie łatwiejsze''

W Ediusie jest opcja "Picture in Picture" więc myślę, że powinno
działać, a wy co o tym sądzicie? Nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto.

Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam

Kamil


czwartek, 21 lipca 2011, 19:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 10:41
Posty: 93
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Jak byś się uparł i miał chęci to coś podobnego możesz zrobić sam w swoim programie. Potrzebował byś jakiś sampli na tło trochę czasu i umiejętności. EDIUS'a nie znam ale ja coś w ten deseń robiłem na komunię w Vegas'ie. a gdzieś kiedyś już był poruszany podobny temat na tym forum (jak samemu zrobić czołówkę)

_________________
bawię się Sony FX1,Canon 5D mk3, Canon 7D, Canon 6D i kilka szkieł, RODE NTG2, ZooM, Glidecam, slidekamera.
i masą innych rzeczy:P no i oczywiście Vegas na fajnym kompie;)


czwartek, 21 lipca 2011, 20:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
3Dpip. Deformacji jak w youtube, czyli nie zachowanie proporcji(niscy grubi ludzie) dokonasz w Layouterze, lub w właściwościach samego pliku zmieniając Aspect Ratio.

_________________
Obrazek


czwartek, 21 lipca 2011, 21:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Dziękuje panowie za tak szybką odpowiedź jednak
chciałbym zakupić gotową animację.
A może macie jakieś namiary na taką podobną
animację z kanałem alpha ? No chyba, że mi
ktoś udzieli konkretnej odpowiedzi na pytanie
czy ta czołówka będzie działać ?


czwartek, 21 lipca 2011, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Sprzedawca wyraźnie napisał że nie.
Zakładam że:
1 nie zna Ediusa.
2 szablon przygotowany jest pod inny edytor.

Możesz pewnie na własną rękę go poskładać w Ediusie, ale w takim układzie równie dobrze taką czołówkę poskładasz sam.

_________________
Obrazek


czwartek, 21 lipca 2011, 22:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2011, 19:13
Posty: 14
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Dzięki robertnik

Poszukam jeszcze na necie podobnej animacji.
No chyba, że się zmobilizuję i sam zrobię,
ale może być ciężko....brak czasu i lenistwo :)


czwartek, 21 lipca 2011, 22:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 24 lipca 2011, 15:07
Posty: 26
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Kurczę, kolego ta czołówka naprawdę nie jest taka trudna do zrobienia, pomyśl ile kasy zostanie ci w portfelu... Nie wiem ile kosztuje ta czołówka ale czasami i zaoszczędzone 100 zł to już sporo. Na dobrą sprawę potrzebne jest ci tylko to tło pod spodem. A reszta to już tylko zastosowanie efektu typu obraz w obrazie... Ja jak bym nie miał na spód żadnego filmu wideo to bym użył kilku obrazów. Nie wiem jak jest w Ediusie bo ja używam Avid Studio, ale obrazy też można animować stosując klatki kluczowe, dzięki temu uzyskasz efekt poruszających się obrazów (oddalenia, zbliżenia itp)


poniedziałek, 25 lipca 2011, 10:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2008, 14:43
Posty: 5
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Nie wiem czy oglądałem tą samą czołówkę co Ty. Ale ta nie jest nawet ładna. A zrobienie jej w jakimkolwiek programie do montażu powinno zająć trzy godziny z przerwą na papierosa :)

Pozdrawiam


środa, 27 lipca 2011, 15:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 marca 2005, 09:49
Posty: 59
Lokalizacja: warszawa
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Kamil, zrobisz ją w godzinę
korzystasz z keyersa 3d w którym dajesz rozmycie brzegów soft border zwalniasz tempo speed np. 60
białe linie zrobisz w title motion

napisać jak? czy kupujesz?

_________________
człowiek jest jak ogórek- najpierw mały a potem duży


środa, 27 lipca 2011, 19:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2008, 14:43
Posty: 5
Post Re: Czy ta czołówka weselna będzie działać na EDIUS 6 ?
Nie wiem jak jest w innych programach do montażu, ale w FCP i Motion są gotowe animacje - czołówki, belki itp. Jest też ładna czołówka pasująca do ślubów.

Te animiacje można przerabiać, dopasowywać.


czwartek, 28 lipca 2011, 08:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL