Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 08:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 jaki program do menu DVD / Pinnacle 15 nie działa 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 lipca 2011, 02:05
Posty: 9
Post jaki program do menu DVD / Pinnacle 15 nie działa
Witam.
W tym tygodniu przesiadłem się na Pinnacle Studio 15 (jeszcze w wersji testowej, ale prawdopodobnie kupie licencje). Wcześniej korzystałem z Ulead Video Studio, ale przy ostatnim filmie troche zdenerwował mnie ten program. Z Pinnacle jestem bardzo zadowolony, ale nie moge utworzyć menu DVD. Po kliknięciu na odpowiednią ikonke wyskokuje mi komunikat "program nie odpowiada" (windows 7).

W związku z tym mam pytanie. Jaki polecilibyście program, w którym bez utraty jakości mógłbym łatwo stworzyć menu DVD z podziałem na kilka płyt. Mam obecnie film z wesela 2h 1min 32sek (można jeszcze zmniejszyć) i chciałbym go zmieścić na 2 DVD. Wcześniej poprostu usuwałem 1 lub 2 część i zgrywałem jako osobny film.

Pozdrawiam Patryk


sobota, 27 sierpnia 2011, 01:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 25 listopada 2010, 19:05
Posty: 3
Post Re: jaki program do menu DVD / Pinnacle 15 nie działa
wygląda na jakiś błąd, a może jest to związane w wersją testową programu


niedziela, 28 sierpnia 2011, 18:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 lipca 2011, 02:05
Posty: 9
Post Re: jaki program do menu DVD / Pinnacle 15 nie działa
Szczerze powiedziwaszy nie obchodzi mnie co powoduje błąd. Może wystarczyłoby przeinstalować program. Obecnie młodym dałem wersje testową w .avi i mają się określić czy coś chcą zmienić.

Poza tym oglądając samouczek zobaczyłem, że podobnie jak w Uleadzie utworzone DVD nie posiadają głównego menu (takie gdzie jest "start filmu", "wybór scen" itd.) tylko odrazu przenoszą widza na sceny.

Chchciałbym skorzystać z całkowicie innego programu, dzięki któremu ukończony projekt i zapisany np. w avi lub mp4 bedę mógł przerobić na DVD z podziałem na płyty i stworzeniem w/w głownego menu

Nie chciałbym ściągać pokolei każdego programu i szukać interesujących mnie funkcji, dlatego chciałem zapytać tutaj.


niedziela, 28 sierpnia 2011, 19:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL