Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 20:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 VX2100E - brak komunikacji z pc lub komunikacja przerwana 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2011, 18:05
Posty: 39
Post VX2100E - brak komunikacji z pc lub komunikacja przerwana
Witam!!
Od pewnego czasu posiadam kamere VX2100E. Próbuję połaczyć się z komputerem przez firewire ale nie przynosi to rezultatów. Raz komputer wychwytuje kamere ale zaraz komunikacja automatycznie zostaje przerwana , kolejnym razem nie ma żadnej komunikacji z pc. W czym tkwi problem??
Kontroler hosta Texas Instruments IEEE 1394 zgodny z OHCI.- działa poprawnie.
Dadam jeszcze , że podłaczałem tym samym kablem inną kamere i wszystko było OK.


czwartek, 8 września 2011, 20:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 września 2010, 15:07
Posty: 110
Post Re: VX2100E - brak komunikacji z pc lub komunikacja przerwana
prawdopodobnie masz uszkodzone lub wypracowane wyjście w kamerze


sobota, 10 września 2011, 08:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post Re: VX2100E - brak komunikacji z pc lub komunikacja przerwana
Problem może być również z kartą fire wire. Sam miałem kiedyś taki problem... Podłączając moją kamerę komputer nie wdizał jej, natomiast starszy model kolegi bez problemu był wykrywany i dalo się zgrywać materiał, po wymianie karty fire wire wszystko było wporzadku. Sporo czasu zmarnowałem wysyłając kamerę do serwisu, bo teoretycznie po sprawdzeniu innej kamery na tym komputerze kontroler wydawał się ok, ale niestety tak bywa. Ale w tym przypadku również może to byc wina kamery tak jak kolega wyżej napisał, tym bardziej, że VX2100 były i są dość mocno eksploatowane.


sobota, 10 września 2011, 13:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2011, 18:05
Posty: 39
Post Re: VX2100E - brak komunikacji z pc lub komunikacja przerwana
Na wstępie bardzo dziękuje za odzew.
W najbliższym czasie postaram się wymienić firewire na inną i sprawdzić reakcje PC.
Inna kamera bez problemu łączy się z kompem.
Mam tylko problem z zgraniem materiału w programie Sony Vegas HD Platinum 10.
Po podłączeniu kamery do kompa wciskam " CAPTURE VIDEO" i dalej nie wiem co nacisnąć.
Używa ktoś w/w programu i mógłby ktoś napisac jak dalej postępować aby zgrać materiał z kamery?? Dzięki i POZDRAWIAM :)


sobota, 10 września 2011, 16:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL