Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 20:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Polskie czcionki w Adobe Premiere Elements 9 PL ?????? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 9 października 2010, 13:42
Posty: 164
Post Polskie czcionki w Adobe Premiere Elements 9 PL ??????
Witam. Jak uzyskać polskie znaki w edytorze tekstu w programie ????


wtorek, 20 września 2011, 19:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Polskie czcionki w Adobe Premiere Elements 9 PL ??????
notatnik kopiuj-wklej tak przynajmniej jest w cs5


środa, 21 września 2011, 12:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post Re: Polskie czcionki w Adobe Premiere Elements 9 PL ??????
Ja zakładam w premierze pusty katalog i w razie potrzeby piszę w jego nazwie co chcę kopiuje to wychodzę z nazwy przez Esc żeby się nazwa katalogu nie zmieniła i wklejam do edytora


środa, 21 września 2011, 13:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 29 marca 2007, 15:59
Posty: 14
Post Re: Polskie czcionki w Adobe Premiere Elements 9 PL ??????
Używam od kilku lat APE1.0 (do AVI DV) i nie było problemów z polskimi znakami. W APE9.0 już są: z prawego ALT brak polskich "ogonków". Doradzono mi zainstalowanie dodatkowej klawiatury "akcent3", która umożliwia prawidłową pisownię z wykorzystaniem innego klawisza (ja ustawiłem lewy górny "tylda"). Wpisując wyraz piszę go normalnie do momentu wstawienia znaku "ą,ę,ć,...): naciskam tyldę, wpisuję "a,e,c,..." i dalej kolejne litery. Jest to upierdliwe, ale łatwiejsze niż z notatnika i sprawdza się. Prawy ALT działa normalnie z innymi prawidłowymi programami i z Windows. Inne pytanie o APE9.0: dobrze przelicza i wykorzystuje pojemność płyty DVD przy dłuższych filmach, np. 90 minut (zaznaczona zakładka o wykorzystaniu pełnej pojemności nośnika). Przy płycie BD-R jest problem: zakładka zaznaczona, ale zostaje dużo wolnego miejsca na płycie. Czy udało się Wam jakoś to obejść? Szkoda przecież zmniejszać bitrate gotowego filmu HD o niewykorzystane miejsce na płycie. Pozdrawiam.


środa, 28 września 2011, 19:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL