Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 23:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 ADOBE a 3D 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post ADOBE a 3D
Czy wiadomo Wam coś o przymiarkach Adobiego do 3D, ineresuje mnie wstępne składanie, materiałów, oraz wypalenie ich na Bluray'u


sobota, 12 listopada 2011, 00:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ADOBE a 3D
Jest karta black magica do montazu 3d w premierze, bez karty jest plugin ale kosztuje 3x tyle co ta karta


sobota, 12 listopada 2011, 18:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: ADOBE a 3D
Ok, a co z wypaleniem zmontowanego materiału na BD
bo jak rozumiem program musi posiadać możliwość umieszczenia
na lini, pliku dla prawego i lewego oka, a póki co encore którego używam
takiej możliwosci nie posiada.


sobota, 12 listopada 2011, 19:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: ADOBE a 3D
Napisze jak mi sie wydaje bo siedze na mobilu i nie mam jak tego poki co zweryfikowac,
Na zdrowy rozsadek to premiere czy kazdy inny program powinien wygenerowac pojedynczy plik a encore zrobi bluray tak czy siak , przeciez on nie odroznia jakiego rodzaju jest material video, dopiero oko to odbiera jako 3d
Tak zakladam bo nie spotkalem sie z ogladaniem dwoch plikow rownoczesnie zeby bylo 3d


sobota, 12 listopada 2011, 21:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: ADOBE a 3D
Nie do końca tak jest, robiliśmy w pracy test Panasiem AG-3DA1 potem pliki zaciągnięte zostały do Smoke'a i obrobione i nie można ze Smok'a wyeksportować obrazu jako jeden plik tylko dwa dla każdego oka i program
dopiero to składa, apropos znalazłem na forum adobiego trochę informacji http://forums.adobe.com/message/3159081 i niestety encore w dotychczasowych wersjach nie obsługuje formatu 3d.


sobota, 12 listopada 2011, 23:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: ADOBE a 3D
Musisz wybrać metodę. którą chcesz zastosować. Obraz obok obrazu powinno pójść gładko.
Dwa tory, musisz dokupić plugin. CineForm około dychy!


niedziela, 13 listopada 2011, 00:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL