Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 07:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Płotno do Chromakey 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 kwietnia 2010, 21:38
Posty: 9
Post Płotno do Chromakey
Witam,
Gdzie mogę kupić płótno do efektów Chromakey? Na allegro widziałem tylko to Pinnacle za 90 zł. Czy można gdzieś dostać jeszcze podobne płótno które się nadaje?

Druga sprawa to, jakie oświetlenie proponujecie? Wystarczy podwójna świetlówka? Ile wat?


wtorek, 13 grudnia 2011, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Płotno do Chromakey
wejdz na allegro i poszukaj tla fotograficzne, pelno tego jest


wtorek, 13 grudnia 2011, 17:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 kwietnia 2010, 21:38
Posty: 9
Post Re: Płotno do Chromakey
Wiem, że są tylko czy takie tło będzie odpowiednie?

Do tego jaka lampa by uzyskać dobry efekt. Wystarczy na pokój(3 metry szerokości) lampa, świetlówka z białym światłem 2x36 wat o długości 120cm?


wtorek, 13 grudnia 2011, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Płotno do Chromakey
powiedz do jakiego zastosowania, bo ja nagrywam prezenterke do tv i mniej wiecej pokoj ma 3x3 metry czyli klitka ale sa dwa statywy po dwie zarowki imitujace swiatlo dzienne plus parasolki
watarz przy okazji moge zapytac, bo teraz nie bede tam jechal


wtorek, 13 grudnia 2011, 23:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 kwietnia 2010, 21:38
Posty: 9
Post Re: Płotno do Chromakey
No mi potrzeba do tego samego celu. Nagrywanie prezenterki do tv. Myślałem by zakupić: http://allegro.pl/lampa-oprawa-rastrowa ... 93186.html

i: http://allegro.pl/tlo-tla-fotograficzne ... 64002.html


Wystarczy to? Chodzi by w miare to wyglądało fajnie, bo tv to taka mała lokalna.


środa, 14 grudnia 2011, 00:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Płotno do Chromakey
tlo jest to samo, uzywam zielone

i w zalaczniku masz jak sie wycina
o lampy musze zapytac bo nie ja kupowalem


Załączniki:
Sequence 01.Still004.jpg
Sequence 01.Still004.jpg [ 49.56 | Przeglądane 70 razy ]
Sequence 01.Still003.jpg
Sequence 01.Still003.jpg [ 91.61 | Przeglądane 63 razy ]
środa, 14 grudnia 2011, 01:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Płotno do Chromakey
Szczerze to nie znam się na oświetleniu. Natomiast świetlówki mają jakieś odświeżanie, nie świecą światłem ciągłym i nie wiem czy to nie będzie problemem. Osobiście użył bym halogenów.

_________________
Obrazek


środa, 14 grudnia 2011, 01:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 kwietnia 2010, 21:38
Posty: 9
Post Re: Płotno do Chromakey
Tak ale jakie to by musiały być halogeny? Bo np 1 halogen o mocy 100W nie wystarcza a do tego daje żółte światło.


środa, 14 grudnia 2011, 07:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 kwietnia 2010, 21:38
Posty: 9
Post Re: Płotno do Chromakey
Siemka,
Założyłem już jedną lampę 4x18 w z odbłyśnikami, światło jak dzienne. I teraz pytanie czy 2 parasole wystarczą? Zamówiłem też tła.


czwartek, 15 grudnia 2011, 18:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Płotno do Chromakey
ustaw i sprawdz , przeciez to tez od pomieszczenia zalezy do ktorego nie mamy wgladu


czwartek, 15 grudnia 2011, 19:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL