Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 23:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Menu - jaki program 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 września 2009, 19:08
Posty: 57
Post Menu - jaki program
Jak w temacie przy Adobe Premiere nie było problemu bo jest encore.

Ale gdybym kupił Ediusa to oprócz Encore mogę używać innego programu do tworzenia menu, jakie polecacie ewentualnie.

Pozdrawiam.


sobota, 3 marca 2012, 18:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2024
Post Re: Menu - jaki program
Ewentualnie DVD Lab Pro.


sobota, 3 marca 2012, 21:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Menu - jaki program
http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/taw4.html - prosty w obsludze i tani . Wkrótce nowa wersja.


sobota, 3 marca 2012, 21:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Menu - jaki program
Używam Architect-a, ale przy BD i AC3 przelicza je ponownie...
Encore ma spore możliwości. Niestety nie radzi sobie z wstawianiem klatek kluczowych w mpeg2, wiec z Ediusa musisz exportować do Canopus HQ i Encorowi pozwolić wszystko przeliczyć(czasochłonne, ale niektórzy wciąż używają Procodera, więc może czas nie jest najistotniejszy).
DVD Lab ma spore możliwości, niestety jest już martwy i BD w nim nie zrobisz(sam musiałem go kiedyś porzucić).

_________________
Obrazek


sobota, 3 marca 2012, 22:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 września 2009, 19:08
Posty: 57
Post Re: Menu - jaki program
Dziękuję za wypowiedzi.

Czyli ten DVD Lab Pro 2.5.1 - nie poradzi sobie z BD ? czy tylko wcześniejsze wersje.

Czy mówimy tutaj o DVD Architect Studio 5.0.1 ? czyli z nim nie ma problemu tylko przelicza ponownie BD i Ac3 tak ? czy to nie ta wersja przelicza ?

A ten programik czy działa bez problemu ? tmpgenc.pegasys-inc.com

Pobrałem wszystkie o których pisaliście i sobie zerknę ale każda wskazówka cenna.


niedziela, 4 marca 2012, 00:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Menu - jaki program
DVD Lab Pro w nazwie masz rozwikłanie zagadki.
Architect Studio- ludzie mają problemy z tworzeniem BD (jak poszukasz na forum to znajdziesz parę wątków na ów temat). Wersja Pro tych problemów nie ma.

PS
W poprzednim poście napisałem to... dziwnie ;P
W BD ponownie przeliczany jest sam dźwięk. Video jeśli tylko jest zgodne z ustawieniami projektu nie jest ponownie przeliczane.

_________________
Obrazek


niedziela, 4 marca 2012, 00:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 września 2009, 19:08
Posty: 57
Post Re: Menu - jaki program
Ogólnie montuje teraz na Adobe Premiere.

Ale ostatnio modny jest Edius, nie wiem czy ze względu na cenę czy jest lepszy(tzn ma więcej efektów itp. bo jeżeli nie to w sumie Adobe jest dobrym programem lepiej mi się podoba wizualnie no i ma Encora.

Do Ediusa dają mi jeszcze Vitascene razem za 2500zł to raczej dobra cena ale zdecydował bym się na niego tylko gdyby miał więcej możliwości...

no i w przypadku Ediusa myślę że ten Arichitekt byłby dobrym rozwiązaniem w najnowszej wersji. którą robertnik używasz Architekta ?


czwartek, 8 marca 2012, 19:28
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2011, 19:57
Posty: 162
Post Re: Menu - jaki program
Cytuj:
Ale ostatnio modny jest Edius

Proszę litości nie osłabiajcie mnie :roll:


czwartek, 8 marca 2012, 21:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: Menu - jaki program
to prawda o tym Ediusie-wszyscy koledzy go pokupowali.
ten sam klip w Ediusie przeliczony 2 razy szybciej niż w Premiere CS5. z udziałem CUDA


Załączniki:
Komentarz: premiere cs5 z Look podczasdekodowania do NPEG2
premierempeg2.gif
premierempeg2.gif [ 11.66 | Przeglądane 1867 razy ]
Komentarz: Eedius z look podczas dekodowania do MPEG2
ediusmpeg2look.gif
ediusmpeg2look.gif [ 11.3 | Przeglądane 1868 razy ]

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy
czwartek, 8 marca 2012, 21:38
Zobacz profil
Online
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Menu - jaki program
0123 napisał(a):
Cytuj:
Ale ostatnio modny jest Edius

Proszę litości nie osłabiajcie mnie :roll:


oslabiac Ciebie ? co ja mam powiedziec jak czytam posty Kumaka ? :)


czwartek, 8 marca 2012, 21:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2011, 19:57
Posty: 162
Post Re: Menu - jaki program
Cytuj:
ten sam klip w Ediusie przeliczony 2 razy szybciej niż w Premiere CS5. z udziałem CUDA

A co to bieg na setkę kto szybciej ? Gratuluje koledze Bolo-Video przesiadki z premiere na ediusa ,teraz kolega 2x dłużej czasu spędzi przed kompem przy obróbce .No chyba ze zmiana przyzwyczajeń dla niego to bułeczka z masełkiem .
A znowu zapomniałem
Cytuj:
wszyscy koledzy go pokupowali.

Kurna dobrze ze to tylko moda a nie virus .Jeszcze bym się zaraził i co by było.


piątek, 9 marca 2012, 00:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Menu - jaki program
kumak napisał(a):
wszyscy koledzy go pokupowali.

To może czas zmienić kolegów :wink:

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


piątek, 9 marca 2012, 09:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 września 2009, 19:08
Posty: 57
Post Re: Menu - jaki program
Na razie nie zmieniłem jeszcze na Ediusa tylko testowałem no i..

Edius mi się nie podoba graficznie zwłaszcza.

wydaje mi się że jest więcej efektów w ediusie ale i tak będę kupował jakieś efekty to to nie będzie miało jakiegoś znaczenia.

jednak chyba zostane przy AP i kupię wersję najnowszą.


piątek, 16 marca 2012, 17:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 16 lipca 2010, 08:41
Posty: 77
Post Re: Menu - jaki program
Bolo-Video napisał(a):
Edius mi się nie podoba graficznie zwłaszcza.

wydaje mi się że jest więcej efektów w ediusie ale i tak będę kupował jakieś efekty to to nie będzie miało jakiegoś znaczenia.


Nie podoba ci sie graficznie tzn. interfejs? Nie znam bardziej przyjaznego użytkownikowi.

O jakich efektach mówisz? o Tych co jeden obraz przesuwa drugi w bok lub jeden obraz dzieli się na pól, rozchodzi na boki a ze środka wychodzi drugi? Albo efekt przejścia kratwonicu lub zwijającego się ruloniku?
Powiem tak. Zacznij od oglądania klipów i z długpisem w ręku napisz na kartce papieru ilość "efektów" stosowanych w filmach. Dzisiaj filmy składa się dynamicznie, proste cięcia, wyciemnienia, przenikanie. Kierując się wyborem oprogramowania wybierz ten, który bedzie przyjazny Tobie. Większość filmów które oglądasz w internecie jest do złożenia w Windows Media Playerze. Dobrze dobrana muzyka, krótkie ujecia, dynamika filmu, zwolnienie i przyspieszenie oferuję każdy program do edycji nieliniowej. I ogólnie kończe bo chyba zszedłem z tematu. Pozdrawiam.


czwartek, 22 marca 2012, 23:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL