Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 07:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 resampling vs motion blur 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 kwietnia 2012, 20:58
Posty: 10
Post resampling vs motion blur
Witam
Mam szybkie pytanie, bez niego nie mogę zadawać innych, mianowicie:

Czym się różni motion blur od resamplingu w sony vegas?


wtorek, 10 kwietnia 2012, 21:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: resampling vs motion blur
Obydwa przypadki opisane sa pod F1.
Zalecane ustawienie jest na gaussian blur bo to jest rozmycie a nie pikseloza.
Podobnie rzecz sie ma z dzwiekiem.
Z reszta mozesz sobie zrobic test kilku sekundowy to sie przekonasz o co idzie.


wtorek, 10 kwietnia 2012, 23:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 kwietnia 2012, 20:58
Posty: 10
Post Re: resampling vs motion blur
Okej, więc opisuje kolejny problem:

Dodaje klip do vegasa, ma 30 fps. Jest we właściwościach ustawiony resampling smart resample czy jakoś tak.... renderuje klip i jest rozmycie, wszystko ok

Teraz robie dokładnie to samo, tyle że na timeline dodaje klip 250fps... renderuje go z tych 250 do 60 i zaczyna się problem, bo tym razem nie ma żadnego rozmycia. ostre, statyczne klatki tak jak w dodawanym klipie przed renderingiem.
Co się dzieje?


środa, 11 kwietnia 2012, 16:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 19 października 2011, 18:34
Posty: 43
Post Re: resampling vs motion blur
W pomocy do Vegasa znalazłem informację, że resampling działa tylko, gdy liczba klatek na sekundę w klipie jest niższa od liczby klatek na sekundę w projekcie. Dla pewności możesz spróbować wyrenderować film z zaznaczoną opcją "Force resample". Poniżej cytat:

Cytuj:
Select a radio button to determine how video frames will be resampled when the frame rate of a media file is lower than the project’s frame rate. This can occur either when the event has a velocity envelope or when the frame rate of the original media is different than the Frame rate setting on the Video tab of the Project Properties dialog.


Pozdrawiam.

_________________
Niegdyś Sony HDR-HC9E, do niedawna Sony HDR-CX700VE, obecnie Sony HDR-AX2000E oraz niezmiennie całkowity brak akcesoriów, mnóstwo pomysłów i montaż na 3-letniej "rakiecie" klasy Dual-Core :)


środa, 11 kwietnia 2012, 22:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL