Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 15:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 3D Picture in picture 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 maja 2012, 10:46
Posty: 22
Post 3D Picture in picture
Witam. Dopiero zaczynam swoją przygodę z Ediusem i trochę mnie wzięło :D . Mam problem. Utworzyłam "3D Picture in picture". W momencie gdy skracam klip na V1 (przed 3D) przesuwa się tylko on a klip na V2 ( ten z 3D) pozostaje w tym samym miejscu. Czy można je jakoś "scalić" tak aby przesuwały się razem? Może to i nie jest skomplikowane ale jakoś nie mogę tego zrobić. Z góry dzięki za odpowiedź.Pozdr.


poniedziałek, 7 maja 2012, 11:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 maja 2012, 10:46
Posty: 22
Post Re: 3D Picture in picture
No co z Wami Panowie? Nikt nie odpowie?


wtorek, 8 maja 2012, 09:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: 3D Picture in picture
Grupowanie klipów
Zaznaczasz je i pod prawym klawiszem myszy masz grupuj

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 8 maja 2012, 18:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 maja 2012, 10:46
Posty: 22
Post Re: 3D Picture in picture
Dzięki. Wiedziałam, że to będzie proste i ...logiczne :D


wtorek, 8 maja 2012, 20:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: 3D Picture in picture
a co jeżeli mam projekt z tysiącem elementów, każdy osobno trzeba klikać aby je zgrupować ?

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


wtorek, 8 maja 2012, 21:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: 3D Picture in picture
Zaznaczasz myszką wszystkie 1000 jednym kliknięciem.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 8 maja 2012, 23:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: 3D Picture in picture
a podzielisz się tą tajemnicą w jaki sposób jedno kliknięcie zaznacza tyle elementów ?

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


środa, 9 maja 2012, 00:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: 3D Picture in picture
Zaznaczasz w taki sam sposób jak tekst w edytorach.
Chyba o to Ci chodziło.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


środa, 9 maja 2012, 11:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: 3D Picture in picture
tak o to chodziło, okazało się proste i skuteczne

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


środa, 9 maja 2012, 11:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: 3D Picture in picture
Możesz też zaznaczyć wszystko w inny prosty sposób.
Naciśnij Shift+home, wszystkie klipy z lewej strony kursora timeline zostają zaznaczone i możesz dowolnie przesuwać edytować itd...
Naciśnij Shift+end, dokładnie ta sama funkcje tylko działająca z prawej strony kursora timeline.
Przydatne jak masz kompozycje powiedzmy z 6-8 linii montażowych i chcesz coś przesunąć, poprawić lub dodać klip nie niszcząc całej struktury timeline.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


Ostatnio edytowano środa, 9 maja 2012, 22:56 przez pawelvideo, łącznie edytowano 1 raz

środa, 9 maja 2012, 17:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: 3D Picture in picture
ten sposób zaznaczania jest znacznie szybszy, dzięki Paweł

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


środa, 9 maja 2012, 22:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 maja 2012, 10:46
Posty: 22
Post Re: 3D Picture in picture
Słuchajcie. Po zgrupowaniu kiedy np przesuwam sekwencję dalej jest ok ale kiedy zmieniam coś przed to znowu nie przesuwają się klipy na V2. O co chodzi?
Pomóżcie :(


piątek, 11 maja 2012, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: 3D Picture in picture
być może chodzi o ten przycisk... (patrz foto) jeżeli jest przekreślony to elementy po prawej stronie od "kursora" po dodaniu czegokolwiek na oś czasu nie przesuwają się, zaś gdy nie jest przekreślony to wszystko to co jest po prawej samoczynnie sie przesunie. Czy o to chodziło ?


Załączniki:
cc.JPG
cc.JPG [ 19.03 | Przeglądane 76 razy ]

_________________
szczęsliwej drogi już czas...
sobota, 12 maja 2012, 11:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 7 maja 2012, 10:46
Posty: 22
Post Re: 3D Picture in picture
Nie, nie jest przekreślony. A mimo to nie przesuwa się.


sobota, 12 maja 2012, 11:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 20 marca 2011, 15:48
Posty: 223
Post Re: 3D Picture in picture
A może wyłączony Track sync unlock ( widoczny na zdjęciu powyżej u kolegi vgrzes)


sobota, 12 maja 2012, 12:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jacekxyz i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL