|
|
|
Teraz jest niedziela, 17 lutego 2019, 03:59
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Czy możliwe jest by zgrać materiał z kamery JVC GR-DLV150
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Czy możliwe jest by zgrać materiał z kamery JVC GR-DLV150
Czy możliwe jest by zgrać materiał z kamery JVC GR-DLV150 na hdd mojego PC bez utraty jakości?
Jakiś czas temu zakupiłem w/w kamere, dorzuciłem do mojego PC kontroler Fire Wire (jakiś standardowy), który powinien mi umożliwić obróbkę materiału za pomocą PC. Okazuje się jednak, że zgrany film na dysk jest gorszej jakości niżeli ten który widze na monitorku LCD kamery.
Przykładowo: nakręciłem kolege na motorze, który mknie na jednym kole. Gdy oglądam ten fragment na LCD kamery jestem pod wrażeniem prawie tak jak wielki brat, ale gdy zgram ten akurat kawałek na hdd za pomocą np. adobe premiere 6 to przy każdej stop klatce widze jakby rozjechały mi się linie przeplotu. poprostu wyglada to tak jabyśmy nałożyli na siebie dwie klatki z pewnym opóźnieniem jedna po drugiej.
Nie wiem co z tym zrobić, jedyne co mi przychodzi do glowy to to, że poprostu mój sprzęt nie wyrabia przy tego typu operacjach video, lub też nie znam podstaw zrzucania materiału za pomoca softu, który mam.
Proszę o pomoc.
|
wtorek, 25 czerwca 2002, 16:24 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
przypuszczalnie wszystko jest OK, oceniasz jakośc prawdopodobnie na monitorze lub po wyjściu analog na TV, jeśli obraz wyprowadzisz z PC po cyfrówce (PC-FireWire-kamera-TV) lub nagrasz na DVD (DV) zobaczysz tak jak w kamerze. Choć zdaję się, tem model kamery nie ma wejścia DV więc zostaje ci tylko nagranie na DVD. Jeśli plik sciągnięty (.avi) ma ok. 200MB/sek. materiału to napewno ma dobrą jakość.
|
wtorek, 23 lipca 2002, 10:17 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|