Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 07:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 CS6 Production Premium i Intensity Pro 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 23:46
Posty: 47
Post CS6 Production Premium i Intensity Pro
Witajcie,
szukam osób które pracują na takiej konfiguracji jak w temacie
info na priva


czwartek, 4 października 2012, 20:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 października 2007, 22:36
Posty: 76
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
hej, ja używam (tzn. master collection cs6) i intensity pro
pewnie nie wgrały Ci się presety do BlackMagica ?


piątek, 5 października 2012, 00:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 23:46
Posty: 47
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
presety się wgrały i wiem na jakiej zasadzie działają w CS6 natomiast odczuwam dyskomfort w montażu materiału AVCHD oraz zwłokę w zatrzymywaniu obrazu.
A jak jest u Ciebie i w ogóle czy edytujesz AVCHD


piątek, 5 października 2012, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
A juz sa presety bm do avchd pod cs 6 ?


piątek, 5 października 2012, 23:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 czerwca 2012, 11:26
Posty: 77
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
Teraz to jest inaczej rozwiazane w CS6 i nie potrzeba osobnych presetow do BM


piątek, 5 października 2012, 23:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 23:46
Posty: 47
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
o tym juz kiedyś mówiłem

CS6 functions a little differently than previous versions of Premiere. The only project settings you will see are the Blackmagic Uncompressed presets. Playback is supported through non-Blackmagic sequences due to the Mercury Engine. So whereas in CS5.5 and prior, you'd have to pick the proper Blackmagic sequence, in CS6, all you have to do is make sure Blackmagic is selected in Preferences for the audio and video playback device. As long as it's a frame rate and resolution we support via the cards, it should just work fine. The only need to pick a Blackmagic preset is if you were specifically working with Blackmagic uncompressed and wanted the entire project to stay in that format.

If you aren't even seeing that, then do you have Premiere installed in a non default location like a different drive or folder? The installer may not detect the CS6 installation if it's not in the default location.


sobota, 6 października 2012, 01:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
Czyli jest podglad przez bm z projektow natywnych ? Nie wiem czy zrozumialem dobrze .


sobota, 6 października 2012, 09:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 czerwca 2012, 11:26
Posty: 77
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
Dokladnie tak.


sobota, 6 października 2012, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
O no to super, pora sie przesiasc z 5.5 , tylko nie wiem jakie dla odmiany Darek ma problemy z avchd, w sumie co za roznica jaki format.


sobota, 6 października 2012, 10:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 czerwca 2012, 11:26
Posty: 77
Post Re: CS6 Production Premium i Intensity Pro
U mnie raczej nie ma problemow z AVCHD czy mov'ami w h264, chodzi wszystko real-timowo z obojętnie w sumie jaką ilością efektów. Natomiast oczywiście nie tak dobrze jak formaty bardziej nadające się do montowania czyli DNx, Prores czy AVC-Intra z tymi plikami komfort pracy jest dużo większy.
Dodatkowo Premierka dla plików h264 wymaga szybkich dysków i tak naprawdę, żeby w miarę komfortowo się pracowało z h264 musimy mieć pliki na macierzy lub ssd.

Co do laga przy Blackmagicu przy zatrzymaniu u mnie niestety też występuje (najdziwniejsze jest to, że mam wrażenie, że stosunkowo od niedawna czyli po którejś aktualizacji Intensity lub Premierki się pojawil)


sobota, 6 października 2012, 10:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL