Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 11:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Problemy z Uled Video Studio 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Problemy z Uled Video Studio
W styczniu kupiłem kamere. Dołaczone było do niej oprogramowanie Uled Video Studio 6 SE Basic. Programu tego używałem w niewielkim stopniu: dodawałem efekty między poszczególnymi scenami i renderowałem film jako SVCD za pomocą funkcji Create Disc. Miesiąc temu znajomy przeinstalował mi system. I tu zaczęły się problemy. Po wgraniu na nowo programu Uled okazało się, że funkcja Create Disc zniknęła. Kilkakrotne próby wyrzucania programu i instalowania na nowo nic nie dały. Skontaktowałem się z człowiekiem, który zakładał mi złącze pozwalające ściągać filmy do komputera i który instalował mi po raz pierwszy ten program. Powiedział, że nie pamięta czy w wersji 6 była możliwość zapisu filmu na płycie jako SVCD, ale nie ma problemu bo da mi kolejną wersję tego programu - 7, na której taka możliwość na pewno jest. I tu pojawił się kolejny problem: nie mogę za pomocą tego programu ściągnąć filmu do komputera. Udało mi się to tylko za pierwszym razem, ale przez swoje roztargnienie nie zapisałem zmian i co za tym idzie filmu na dysku. Od tamtej pory nie udaje mi się to. Wygląda to tak, że po przyciśnięciu ikony Capture Video pojawia się przy strzałce klepsydra, jakby komputer próbował to zrobić, która po chwili znika i pozostaje sama strzałka jak by nie było żadnego polecenia. Spróbowałem więc ściągać film za pomocą UVS 6 a renderować w 7. Problem w tym, że film ściągnięty w 6 a otwierany w 7 pokazuje się jako jedna całość i nie wiem jak go podzielić (w 6 film dzielony był automatycznie). Najbardziej dotkliwy problem pojawił się na końcu. Okazało się, że obraz odtwarzany na stacjonarnym DVD zaczyna po kilu minutach iść w zwolnionym tempie(nigdy nie zdarzyło mi się to przy 6), głos słychać normalnie. Można to zniwelować włączając pauze i ponownie włączyć film, ale pomaga to na kilka minut. Sprawdziłem to na kilku różnych płytach. Efekt zawsze jest ten sam. Bardzo proszę o pomoc, nie znam nikogo kto ma pojęcie o tych programach, na forum trafiłem przypadkowo za pomocą google.


sobota, 20 września 2003, 22:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jakie parametry ma twoj komputer? Czy zrzucasz film z kamery do kompa przez USB czy fire-wire?


poniedziałek, 22 września 2003, 13:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Przede wszystkim dziękuje za odzew. Filmy zrzucam z kamery prze fire-wire. Nie jestem ekspertem jeżeli chodzi o sprzęt, ale jest to Pentium III,866. Nie wiem co chciałbyś jeszcze wiedzieć?


poniedziałek, 22 września 2003, 22:52
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 września 2003, 12:16
Posty: 3
Post ulead video studio 6 se
Witam kolege niestety niemoge odpowiedziec na pytanie
ale przy czytaniu posta widze ze uzywasz tego samego programu co ja.
Mam pytanie bo borykam sie od kilku dni z pewnym problemem
nie moge uzyc funkcji effect tzn. moge wybrac rodzaj efektu skonfigurowac go ale za nic niemoge przeniesc do mojego avi na temeline
tego efektu (albo cos zle robie?)metoda przeciagnij i upusc tez nie idzie
Pytanie czy u ciebie mozesz to robic ?
jesli idzie to prosilbym jak to zrobic?
Pozdrawiam!
pati@chelmnet.pl


wtorek, 23 września 2003, 15:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post Re: ulead video studio 6 se
Kryst napisał(a):
Witam kolege niestety niemoge odpowiedziec na pytanie
ale przy czytaniu posta widze ze uzywasz tego samego programu co ja.
Mam pytanie bo borykam sie od kilku dni z pewnym problemem
nie moge uzyc funkcji effect tzn. moge wybrac rodzaj efektu skonfigurowac go ale za nic niemoge przeniesc do mojego avi na temeline
tego efektu (albo cos zle robie?)metoda przeciagnij i upusc tez nie idzie
Pytanie czy u ciebie mozesz to robic ?
jesli idzie to prosilbym jak to zrobic?
Pozdrawiam!
pati@chelmnet.pl


Witam!

Przede wszystkim zacznijmy od tego czy jest to oryginalna wersja programu czy skrakowana???

W wersji oryginalnej nie spotkalem sie z tym problem, zas w wersji skrakowanej ( skrakowany trial do wersji pelnej ) ten problem wystepowal. Tez mialem ten klopot, ale co sie okazalo, po prostu byl zly crack.
Co radze: odinstaluj program usun zly crack, i sciagnij nowy crack i spowrotem zainstaluj.
Powinno zadzialac :-)

Jesli nie wiesz jaki crack sciagnac odezwij sie na priva.

POZDRAWIAM!

_________________
no reason to live but I like it that way


wtorek, 23 września 2003, 17:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 września 2003, 12:16
Posty: 3
Post ulead video studio 6 se
Witam ponownie
Z tamtym problemem sobie poradzilem (jak sie ciesze)
Natomiast pojawil sie nowy :(
Mianowicie zaladowalem do UVS pliki avi zrobilem przejscia
napisy itp. i zaczolem renderowac wszystko w porzadku do okolo 78 %
no i wywala blad?
pliki sa tej samej rozdzielczosci jednorazowo sciagniete z kamery
laczna dlugosc to 6GB (czyzby problem w wielkosci )
program legal zakupiony wraz z karta fire wire


wtorek, 23 września 2003, 19:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam,

Czytam z zaciekawieniem o Waszych problemach z UVS (ja używam wersji 7). Dorzycę do Waszych problemów jeszcze jeden, choć mały, bardzo drażniący.

Otóż, po obrobieniu pewnej części filmu, dodaniu efektów przejść itp. chcę podglądnąć efekt swojej dotychczasowej pracy. Zanznaczam więc wybrany fragment w timelinie, naciskam play i... program próbuje jak gdyby zrzucić to wszystko do kamery, czego oczywiście nie zrobi, bo nie mam odblokowanego wejścia DV (nawiasem: czy ktoś z Was wie czy jest to możliwe w Canonie MV600?).

Może jest to jakiś banalny problem, ale nie daję sobie z nim rady. Może szukam nie tam gdzie trzeba? Proszę o pomoc w miarę możliwości.

Pozdrawiam!


środa, 24 września 2003, 08:08
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 24 maja 2003, 21:22
Posty: 51
Post Re: ulead video studio 6 se
Kryst napisał(a):
no i wywala blad?

A jaki konkretnie komunikat o błędzie ?
No i - czy to samo masz przy obróbce materiału mniejszego objętościowo ? Ja jednorazowo składałem około 4,5 giga, NIE BYŁO KŁOPOTU.
Nie napotykam też na problem Górka.


czwartek, 25 września 2003, 21:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post szukam dobrego craka
Szukam dobrego craka do uvs 7.0, pomozcie bo moj obecny wali mi caly program


poniedziałek, 13 października 2003, 17:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post UVS 7 SE BASIC
4 DNI TEMU KUPIŁEM KAMERKE JVC GR-D30 JESTEM Z NIE J ZADOWOLONY NARAZIE . KUPILEM NA ALEGRO ZESTAW DO MONTARZU VIDEO KARTA+PROGRAM ULEAD VIDEO STUDIO 7 SE BASIC[ WERSJA LEGALNA]. Z PROSTEJ PRZYCZYNY ZE NIE ZNAM DOBRZE ANG. MAM PROBLEMY Z OBSŁUGA. MOZE KTOS WIE SKAD MOZNA POBRAC PLIK Z JEZYKIEM POLSKIM ?? . UDAŁO MI SIE STWORZYC JAKIS FILM PRZEGRANY Z KAMERY ALE TAM GDZIE SA JAKIES WSTAWKI LITEROWE LUB ANIMACYJNE TO PO ZAPISANIIU TEGO FILMIKU W FORMACIE *.WMV FILM ALBO SIE ZATRZYMUJE ALBO JEST EFEKT TAKI JAKBY NA OBRAZ WYLAC ROZPISZCZALNIK. CO JEST PRZYCZYNA ?? MOZE PODACIE MI JAKIES WSKAZÓWKI DO TYCZACE USTAWIEN W NOWYCH PROJEKTACH - A W OGOLE CO TO TAM OZNACZA CIEMNA MAGIA DLA MNIE. MAM TEN PROGRAM RAPTEM 2 DNI . A MOZE JEST JAKIS PROGRAM LATWIEJSZY DLA MNIE POCZATKUJACEGO ?? ZA POMOC WSZELAKA Z GORY DZIEKUJE

MOJ ADRES
apetros@cso.com.pl


wtorek, 28 października 2003, 10:58
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 25 listopada 2003, 14:34
Posty: 25
Post 
Witam poprzedników mam pytanie w związku z programem Ulead VideoStudio ja używam 6 dostałem razem z kartą, pytanko jak przesuwąc sceny filmu ktore mam ma timeline bo metoda push#drop nie działa. Drugi pytanie jak wstawić efekty między sceny filmu. Mi udaje się tylko wstawiać efekty między dwa różne film. Pozdrawiam


wtorek, 25 listopada 2003, 16:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 24 maja 2003, 21:22
Posty: 51
Post 
Nie wiem, dlaczego nie działa Ci push & drop - umnie nie sprawia problemu. (Używam UVS 7, ale w 6 jest chyba tak samo). Przynajmniej w trybie STORYBOARD, nie pamiętam jak to jest w przypadku trybu TIMELINE.... gdyż w tym trybie raczej nie zamieniam kolejności scen, tylko przełączam na STORYBOARD.
Nie bardzo wiem, co masz na myśli pisząc, że efekty udaje Ci się wstawić między dwa różne filmy, a nie między dwie sceny.... Możesz wstawiać efekty pomiędzy elementy na STORYBOARD. Jeśli masz fragment wideo w jednym kawałku, a chcesz wstawić w środek jakieś efektowne przejście, podziel go na dwa mniejsze (najprościej przy pomocy "nożyczek") i wówczas dopiero działaj dalej.


wtorek, 25 listopada 2003, 23:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 25 listopada 2003, 14:34
Posty: 25
Post 
To są moje początki z tym programem i:
w trybie STORYBOARD gdy wrzucę dwa pliki filmowe na pierwszą zakładkę timeline to metoda drag&drop działa bez zarzutu, ale gdy mam tylko jeden plik filmowy i przechodzę na drugą zakładkę timeline to program w timeline wyswietla mi sceny tego filmu i ja chciałby zmieniać ich kolejność lub np. wstawiać między nie efekty, ale niestety metoda drag&drop nie działa nie mam możliwości złapania jednej sceny danego filmu i przeciągnięcia jej w inne miejsce.


środa, 26 listopada 2003, 12:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 24 maja 2003, 21:22
Posty: 51
Post 
Jak masz jeden plik filmowy, to bez jego podziału na sceny (przy pomocy np. "nożyczek"), a zatem na kilka części, nie uda Ci się zamienić ich kolejności.


środa, 26 listopada 2003, 22:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL