Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Studio 12 lub 15 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 stycznia 2008, 11:37
Posty: 14
Post Studio 12 lub 15
Mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów pracuje z plikami zapisanymi kamerą w systemie 1440x1080, H264, 25k/s. Aplikacja do montażu Pinnacle Studio 12 lub 15. Materiał zmontowany na płytę DVD w PALu. Jeżeli tak wyjaśnię o co mi chodzi.


piątek, 16 listopada 2012, 20:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2011, 18:05
Posty: 39
Post Re: Studio 12 lub 15
O co biega?


poniedziałek, 19 listopada 2012, 21:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 stycznia 2008, 11:37
Posty: 14
Post Re: Studio 12 lub 15
Zmieniłem kamerę na Canona HF G10. Studio importuje pliki bez problemu. Jeżeli zrobię projekt według pierwszego pliku i później robię obraz płyty DVD to wszystko jest OK. z wyjątkiem przejść. Przejścia nie są płynne. Jeżeli robię projekt jako PAL panoramiczny z przeplotem dalej wszystko jest OK. Zastanawiam się czy jest to jedyne rozwiązanie czy jest inne. Metoda ta jest czasochłonna. Dwa razy przerabiany jest plik z 1440x1080, H264, 25k/s na PAL standardowy.


wtorek, 20 listopada 2012, 21:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 stycznia 2008, 11:37
Posty: 14
Post Re: Studio 12 lub 15
Pytanie już nieaktualne, znalazłem rozwiązanie. Przy okazji nasunęło mi się inne pytanie. O jakość kodeka w Pinnaclu Studio przy zmianie z HD 1440x1080, 25 kl/sek na standardowe DVD (MPEG-2). Nie jest nadzwyczajnie. Czy ktoś z forumowiczów robił jakieś porównania z innymi aplikacjami do montażu a właściwie kompilacji płyt DVD. Jak i czym dla najlepszej jakości. Muszę robić standardowe DVD.


niedziela, 2 grudnia 2012, 16:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4679
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Studio 12 lub 15
JackW napisał(a):
Pytanie już nieaktualne, znalazłem rozwiązanie.

Napisz jakie. :wink:

JackW napisał(a):
Przy okazji nasunęło mi się inne pytanie. O jakość kodeka w Pinnaclu Studio przy zmianie z HD 1440x1080, 25 kl/sek na standardowe DVD (MPEG-2). Nie jest nadzwyczajnie. Czy ktoś z forumowiczów robił jakieś porównania z innymi aplikacjami do montażu a właściwie kompilacji płyt DVD. Jak i czym dla najlepszej jakości. Muszę robić standardowe DVD.

Na początek trochę lektury:
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=26&t=27411
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=26&t=36844
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=33&t=37639

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 2 grudnia 2012, 18:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 stycznia 2008, 11:37
Posty: 14
Post Re: Studio 12 lub 15
Po prostu włożyłem kartę graficzną z 2 GB pamięci. Zresztą kartę poleca Pinnacle. Dla mnie troche dziwne co ma karta graficzna do renderowania filmu ale pomogło.


niedziela, 2 grudnia 2012, 18:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL