Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 18:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 W czym montować materiał filmowy o 120 kl/s 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 grudnia 2012, 12:06
Posty: 2
Post W czym montować materiał filmowy o 120 kl/s
Witam,

To mój pierwszy post na forum, więc chciałem się ze wszystkimi serdecznie przywitać.

Żeby nie przedłużać. Kupiłem ostatnio GoPro Hero 3 Black i nagrałem trochę filmików z wyjazdu w góry 1280 x 720, 120 kl/s. Czy możecie mi doradzić w czym, albo przy pomocy jakiej wtyczki ( mam Premiere CS 3 oraz CS 6 trial) montować te materiały, żeby nie "zgubić" tych 120 klatek?

Chciałbym po prostu w niektórych momentach filmu wykorzystać na maxa te zwolnienie. A może ja coś źle rozumuje i nie muszę szukać programu, który stworzy projekt w 120kl/s. Może to być projekt 30 kl/s czy 60 kl/s i właśnie do takiego wrzucać moje filmy, efekt zwolnienia też będzie zadowalający?

Pozdrawiam


sobota, 29 grudnia 2012, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: W czym montować materiał filmowy o 120 kl/s
Sapiej napisał(a):
Może to być projekt 30 kl/s czy 60 kl/s i właśnie do takiego wrzucać moje filmy, efekt zwolnienia też będzie zadowalający?

Pozdrawiam

Dokładnie tak to się robi. Jak wstawisz nagranie do 30k/s uzyskasz jeszcze większe spowolnienie. Całe nagranie montujesz "normalnie" a w miejscu gdzie chcesz wstawić spowolnienie zmieniasz klatkarz we właściwościach pliku.


sobota, 29 grudnia 2012, 13:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: W czym montować materiał filmowy o 120 kl/s
Sapiej napisał(a):
Witam,

To mój pierwszy post na forum, więc chciałem się ze wszystkimi serdecznie przywitać.

Żeby nie przedłużać. Kupiłem ostatnio GoPro Hero 3 Black i nagrałem trochę filmików z wyjazdu w góry 1280 x 720, 120 kl/s. Czy możecie mi doradzić w czym, albo przy pomocy jakiej wtyczki ( mam Premiere CS 3 oraz CS 6 trial) montować te materiały, żeby nie "zgubić" tych 120 klatek?

Chciałbym po prostu w niektórych momentach filmu wykorzystać na maxa te zwolnienie. A może ja coś źle rozumuje i nie muszę szukać programu, który stworzy projekt w 120kl/s. Może to być projekt 30 kl/s czy 60 kl/s i właśnie do takiego wrzucać moje filmy, efekt zwolnienia też będzie zadowalający?

Pozdrawiam

Niestety nie znam Premierki - pracuję na Edku, ale zasada jest taka sama. Tworzysz normalny projekt - masz 120 kl/s czyli masz włączony NTSC. Normalny projekt to będzie 30/60 kl/s. Nie wiem jak jest w Premierze - w Edku stworzyłbym PALowski projekt - program sam wszystko przeliczy. W którym momencie chcesz robisz zwolnienie za pomocą narzędzi Premierki i to wszystko. Z materiału źródłowego 120 kl/s można zrobić "nieziemskie" slow motion. Mam prośbę. Możesz opisać trochę jak sprawuje się kamerka, aku itd?
Przymierzam się do zakupu. Z góry dzięki.


niedziela, 30 grudnia 2012, 13:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 grudnia 2012, 12:06
Posty: 2
Post Re: W czym montować materiał filmowy o 120 kl/s
Ok, dzięki bardzo!

No to nie pozostaje nic innego jak stworzyć projekt 30 kl/s i do roboty :)

Nie chce robić offtopa, ale co do kamerki:
Mam ją od niedawna i nie jestem jakimś wytrawnym znawcą, ale póki co sprawuje mi się bardzo dobrze. Bateria na mrozie trzyma ok 1- 1,5 h, ale nie ciągłej pracy, tylko seriami. Kamerka jest kompletnie bezużyteczna gdy jest słabe światło. W klubie nagrałem koncert ( światło jakie było można się tylko domyślać ) i widziałem czarny obraz i małe kropki będące w rzeczywistości reflektorami. Natomiast w słoneczny dzień filmiki wychodziły naprawdę cudne i bardzo przyjemnie się to oglądało. Nie miałem okazji przetestować zdjęć poklatkowych oraz tzw. PhotoBurst czyli w przypadku wersji Black nawet 30 zdjęć na sekundę. Oczywiście trzeba do tego dokupić odpowiednią kartę pamięci ( nie ma żadnej w zestawie ). Jest też trochę mało mocowań w zestawie, ale to już trochę marudzenie moje. Ogólnie do rzeczy ekstremalnych przy dobrym świetle nic lepszego nie kupisz. Upadała mi, turlała się po twardej powierzchni i nic jej to nie ruszyło :)

Ktoś mnie poprosił o fragment filmu 120 kl/s. Jeśli chcesz to mogę podesłać na priv


niedziela, 30 grudnia 2012, 21:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: W czym montować materiał filmowy o 120 kl/s
Chętnie - poproszę. Jeżeli to nie problem oczywiście.
Co do czułości cudów się nie spodziewam po maleństwie które mieści się w dłoni :)


poniedziałek, 31 grudnia 2012, 01:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL