Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 21:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 obróbka i montaż- jakim programem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 lutego 2013, 22:32
Posty: 2
Post obróbka i montaż- jakim programem
Witam Wszystkich

to mój pierwszy post na tym forum

Sprawa wygląda tak: potrzebuje złożyć kilka czesci video w całość - są to wszystkie fragmenty koncertu tylko że w kawałkach, i niektóre są w różnej rozdzielczości -1080p i 720p, i ze dwa może w ciut niższej, ale generalnie są 1080 i 720. Poziom dźwięku tez jest na niektórych troszke inny. No i tu moje pytanie, czym to najlepiej zrobić, robiłem to juz kiedys ale daawnoo i nie pamietam czego do tego uzywałem. Mam gotowe kawałki do posklejania jaki takie z których trzeba bedzie wyciac dane fragmenty i wstawić w montowaną całość.

Z góry dzieki za pomoc

Pozdrawiam
Łukasz


poniedziałek, 18 lutego 2013, 22:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: obróbka i montaż- jakim programem
czy google zawiodło???


poniedziałek, 18 lutego 2013, 23:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: obróbka i montaż- jakim programem
Łomatko!!!

Całe forum jest na ten właśnie temat. Wystarczy się rozejrzeć.
Za takie posty powinny być kary.

skybeny napisał(a):
1080p i 720p, i ze dwa może w ciut niższej

ciut niższej?
718 linii? 716?
Co to za bzdury???

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 26 lutego 2013, 17:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: obróbka i montaż- jakim programem
MKmagic napisał(a):
Łomatko!!!

Całe forum jest na ten właśnie temat. Wystarczy się rozejrzeć.
Za takie posty powinny być kary.

skybeny napisał(a):
1080p i 720p, i ze dwa może w ciut niższej

ciut niższej?
718 linii? 716?
Co to za bzdury???

Chłopie nie jesteś na topie... :) divix i xvid wszelaki format przyjmuje :) ja dostałem kiedyś od "maturzystów" technikum informatycznego filmik do wstawienia w studniówkę w formacie 1199 x 711 i tak się też da :)


wtorek, 26 lutego 2013, 20:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: obróbka i montaż- jakim programem
sciagnij sobie ze strony CYBERLINK power director.Przez miesiąc dasz rade wszystko porobić z za100$ możesz mieć pełną wersję.Tam też program do poprawiania audio

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 26 lutego 2013, 21:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: obróbka i montaż- jakim programem
ntpeeter napisał(a):
Chłopie nie jesteś na topie...

Ja nie jestem? JA?? :twisted:
Ja nie jestem na topie - to ja jestem topem!! :twisted:
Albo top jest... ech
zamotałem się :oops:

Wypuścić się da wszystko. Raczej chodziło mi o nagranie.

Kamerkę ustawili sobie na 724 24i
z przeplotem co trzecią linię
ale tylko na nieparzystych ramkach
i dźwięk trzykanałowy:
- Ch1 - wysokie tony
- Ch2 - średnie
- Ch3 - basy z odwróconą fazą
...tak, żeby prościej było. I logiczniej!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 26 lutego 2013, 21:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: obróbka i montaż- jakim programem
MKmagic napisał(a):
ntpeeter napisał(a):
Chłopie nie jesteś na topie...

Ja nie jestem? JA?? :twisted:
Ja nie jestem na topie - to ja jestem topem!! :twisted:
Albo top jest... ech
zamotałem się :oops:

Wypuścić się da wszystko. Raczej chodziło mi o nagranie.

Kamerkę ustawili sobie na 724 24i
z przeplotem co trzecią linię
ale tylko na nieparzystych ramkach
i dźwięk trzykanałowy:
- Ch1 - wysokie tony
- Ch2 - średnie
- Ch3 - basy z odwróconą fazą
...tak, żeby prościej było. I logiczniej!

wiem... wiem... czasami trzeba sobie na tym forum poluzować ale nie za mocno :) tutaj możemy wiele nowego usłyszeć (przeczytać)... :)


wtorek, 26 lutego 2013, 23:21
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 18 lutego 2013, 22:32
Posty: 2
Post Re: obróbka i montaż- jakim programem
hej panowie


robiłem tak jak to jest opisane tutaj:
http://filmowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=25512

ale cos mi nie che w zadnym programie pliku mp4 odtworzyc, błędy z otwarciem pliku są, jak dałem znowu format avi jako wyjsciowy to przy 5% robienia filmu zajmuje 16GB :/


dodam ze pomontowany film ma 1:46:17h

kurde kiedys mialem film na 2cd czyli 1.47GB tez z koncertu i jakosc była b. dobra ale to byl chyba dvdrip wtedy jak sobie teraz dobrze przypominam. Nic wiecej mi nie trzeba, chce tylko zeby to mialo taka jakosc jak pliki wejsciowe czyli 720p albo w jakosci DVD choc ta pierwsza bylaby lepsza to wtedy zapisze na plycie DVD DL, tak cos ponad 8GB chyba jest miejsca. Za każdym razem jak to probuje zapisac to to waży bardzo dużo, kurde chce to poprostu zmontowac w całość i żeby to miało w miare dobrą jakośc bo oglądałem to w kawałkach na tv 42'' full hd i było niezle i tak samo chcialbym zeby bylo jak to zmontuje w całość, zeby nie rozmazało tego na takim własnie ekranie (m.in 42'') no i dzwiek zeby był ok.

pomożecie? bo juz nie wiem jak to zrobić, probuje i cos mi to nie wychodzi, mam gotowy pomontowany juz ten koncert tylko teraz go jakos zapisac i to poustawiac

Dziękuje Ci z góry i pozdrawiam
łukasz;)


sobota, 2 marca 2013, 01:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 17 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL