Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 17:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Magix Video Delux - problem z menu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Magix Video Delux - problem z menu
Witam wszystkich
Montaż wykonuję w Magix video delux, łącznie z przygotowaniem menu tj. wybór scen itp.i ponieważ ten materiał ma małą wielkość zapisuję to na płycie dvd, ale w formacie Blu-ray video (kodek H.264). Problem w tym że jak chcę to odtworzyć na komputerze to programy odtwarzające (Win DVD Pro11, VSO Media Player) nie widzą przygotowane w Magix menu, tylko odtwarzają plik filmowy - co może być tego powodem?
Nie mam odtwarzacza stacjonarnego Blu-Ray także nie mam jak sprawdzić czy na nich jest widoczne menu.


wtorek, 19 lutego 2013, 19:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:01
Posty: 35
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
To może płytę pod pachę i sprawdzić tam gdzie są odtwarzacze BR, nawet do marketu, .......


czwartek, 21 lutego 2013, 15:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Witam
Z poprzednim problemem sobie poradziłem, okazało się że powodem był program do tworzenia wirtualnych napędów, który nie obsługiwał płyt BR i odtwarzacz VSO Media Player, który odtwarza płyty BR, ale bez menu.

Teraz mam inny problem z Magix w czasie przetwarzania materiału do formaty Blu Ray, wyskakuje mi taki błąd "Błąd alokacji pamięci. Możliwy brak pamięci lub wystąpił wewnętrzny błąd" i tego komunikatu nie można zamknąć bo ciągle wyskakuje nowy, trzeba zamykać Magix przez menadzera zadań. Błąd ten wyskakuje gdzieś po przetworzeniu połowy materiału. Jeśli chodzi o miejsce na dysku to jest dosyć, zwiększyłem też dopuszczalną wielkość pliku stronicowania, ale nic nie pomogło. Czy spotkał się już ktoś z czymś takim?


sobota, 16 marca 2013, 16:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Witam
Ponawiam temat, bo nadal mam ten problem, w czasie przetwarzania materiału do formaty Blu Ray, wyskakuje mi taki błąd "Błąd alokacji pamięci. Możliwy brak pamięci lub wystąpił wewnętrzny błąd"
Czy ktoś wie co może być przyczyną?


sobota, 23 marca 2013, 14:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2024
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Jest napisane, że najprawdopodbniej brakuje RAM-u.


sobota, 23 marca 2013, 15:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Pinto napisał(a):
Jest napisane, że najprawdopodbniej brakuje RAM-u.


RAM-u mam 2GB, ale zwiększyłem plik stronicowania do 3GB z myślą, że jak mu braknie RAM-u to będzie z niego korzystał. Czy powinno to iść na tych parametrach?


sobota, 23 marca 2013, 17:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2024
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
2 GB przy obróbce materiału HD to tyle co nic.


sobota, 23 marca 2013, 22:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Pinto napisał(a):
2 GB przy obróbce materiału HD to tyle co nic.


Wiem że to mało, ale jest plik stronicowania (wirtualna pamięć), powinien z niego korzystać.
Zamieszczam część tekstu z pliku dbk.log po ostatnim takim błędzie, może coś z tego wywnioskujecie.
Z góry dzięki za pomoc.

Cytuj:
2013-03-23 21:57:15.812: DLLAV32.DLL loaded, all entry points available
2013-03-23 21:57:15.812: AVSDK MsgCbFunc registered
2013-03-23 21:57:15.812: AVSDK: StatCbFunc registered
2013-03-23 21:57:15.890: AVSDK Version 11.0.226
2013-03-23 21:57:15.890: ------------ Reading Device Info ----------------
2013-03-23 21:57:15.890: AVSDK: 3 device(s) found
2013-03-23 21:57:15.890: BurnSupport: 3 device(s) found
2013-03-23 21:57:15.890: Adapter=3 ID=0 LUN=0 F:HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 Revision:1.02
2013-03-23 21:57:15.890: Adapter=4 ID=0 LUN=0 I:DVDFab Virtual Drive Revision:1.1
2013-03-23 21:57:15.890: Adapter=5 ID=0 LUN=0 H:ADCZKHQ 8HQ7GTER Revision:1.04
2013-03-23 21:57:15.890: BurnSupport: 1 record device(s) available
2013-03-23 21:57:15.890: BurnSupport: F: HL-DT-ST DVD-RAM GH22LP20 Rev. 1.02
2013-03-23 21:57:15.890: BurnSupport: H: ADCZKHQ 8HQ7GTER Rev. 1.04
2013-03-23 21:57:15.890: ------------ done ----------------
2013-03-23 21:57:33.593: setting no speed limit
2013-03-23 21:58:52.250: !!! DBK error in CBurnDevSupport::InvalidateDiscInfo(): 16 - burn support - invalid device !!!
2013-03-23 22:02:40.390: Open Project: KARKONOSZE_2012 -- avchd project 2013-03-23
2013-03-23 22:02:40.390: VideoMode: PAL Temp Dir: E:\Obrazy płyt\
2013-03-23 22:02:40.390: dll version 4.8.8.0
2013-03-23 22:02:57.156: Step 1 of 5, Kodowanie filmu 1 ...
2013-03-23 23:46:34.296: Step 1 done
2013-03-23 23:46:34.296: ERROR: PrepareDVDVideoFiles() failed with errNo 5 - encoding failed
2013-03-23 23:46:34.296: !!! DBK error in BurnProject: 10 - movie encoding failed !!!


niedziela, 24 marca 2013, 13:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4581
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
zbynio5 napisał(a):
Wiem że to mało, ale jest plik stronicowania (wirtualna pamięć), powinien z niego korzystać.

errNo 5 - encoding failed

Program wie lepiej z czego ma korzystać. Sięganie przez cały czas do (pewnie tylko jednego) dysku, to takie obciążenie transferu dysku, że - program odczytuje długotrwały brak danych jako błąd. Przepraszam za obrazowy język zamiast fachowego.
Zakładam podobnie jak kolega wyżej że dokupienie RAMu to nie problem przy dzisiejszych cenach.

Error numero 5 - to pytanie do instrukcji / supportu Magixa.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 24 marca 2013, 15:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Ok, RAM już zakupiłem, także jak dojdzie to dam znać czy poskutkowało.


środa, 27 marca 2013, 20:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Skorzystam z okazji ;) Jak wygląda tworzenie płyt BD (menu,rozdziały itp.) w tym programie gdy damy plik przeliczony w innym programie ? Ponownie go przelicza czy nie ?


czwartek, 28 marca 2013, 10:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
mstmst napisał(a):
Skorzystam z okazji ;) Jak wygląda tworzenie płyt BD (menu,rozdziały itp.) w tym programie gdy damy plik przeliczony w innym programie ? Ponownie go przelicza czy nie ?


Jest w nim funkcja Smart render, jeśli masz plik o tej samej rozdzielczości co tworzony materiał to wtedy program przelicza tylko wstawki dodane przez użytkownika (menu, obrazy, opisy itp.)


piątek, 29 marca 2013, 17:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
zbynio5 napisał(a):
mstmst napisał(a):
Skorzystam z okazji ;) Jak wygląda tworzenie płyt BD (menu,rozdziały itp.) w tym programie gdy damy plik przeliczony w innym programie ? Ponownie go przelicza czy nie ?


Jest w nim funkcja Smart render, jeśli masz plik o tej samej rozdzielczości co tworzony materiał to wtedy program przelicza tylko wstawki dodane przez użytkownika (menu, obrazy, opisy itp.)

Dziękuję za odpowiedź i najlepszego.


piątek, 29 marca 2013, 17:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 lutego 2006, 00:14
Posty: 27
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Pamięci RAM już zamontowane, teraz mam 4GB. Wczoraj puściłem znowu tworzenie płyty BluRay i miało to zapisać jako plik obrazu, oczywiście po przetworzeniu około 70% materiału wyskoczył błąd.
Fragment z Crash.log:
Cytuj:
MAGIX Video deluxe 2013 Plus 28.03.2013 21:37
----------------------------------------------------------------------
CrashDump 20130328_213704_v12.0.2.2.dmp successfully written

Błąd w module "mc_dec_avc.8.7.dll" (adres wprowadzania: 0x0a150000) do adresu 0x0a350727
Exception 0xc0000005 "ACCESS_VIOLATION"

Unknown Thread (ThreadID: 000008c4)
eax=000003bc ebx=4b55e030 ecx=00001668 edx=4b55e3f0
esi=4b360030 edi=005ed5a8 ebp=2841e624 esp=2841e55c
eip=0a350727 Flags=00210212

0a35071f 61 ca 0f 62 f1 0f 69 ca
0a350727 > 0f e7 24 0f 0f e7 74 0f
0a35072f 08 0f e7 4c 0f 10 81 e9

videodeluxe.exe 19.11.2012 15:05 b0c5bcec

Memory Allocation
Base: 1.096
PE: 320
Pages: 163.840

PI: 762.216
PI_TEMP_DATA: 50.208
SI: 1.340.144
SI_TEMP_DATA: 259.712
FSI: 32.524

Blocks: 644
Temporary: 6.221.444
BE: 1.440.000
PLE: 1.584.000
BE Pool: 1.792
PLE Pool: 0
wHdr/inst: 0
B.cache inproc: 0
B.cache outproc: 130.516.612(20)
B.cache mapped: 18.662.592(2)
V.cache outproc: 435.460.480(70)
V.cache mapped: 0(2)
Video: 35.205.388(28.984.524/2.465.532)
Bitmap: 0

Video thumbs: 7.687.344(59)
SI Display Cache: 3.883.968
PLE Display Cache: 849.648

Buffer: 384.704
Pointer: 0

Title: 14.582
Memory GF: 0
Memory GF Zero: 0
Memory GF Zero_Dyn: 0
Memory GF Dyn: 0
Memory TT: 0
Audio Effect: 8
PPE: 0

Video Monitor: 0
malloc/free: 0
DIB: 7.213.004

VP: admin: 0
VP+Trans: privateData: 0
Transitions:: 0

Frame Cache: 0
EXIF: 0
VSW: 0
DVDMAKER: 28.764.380
global UI (malloc): 0
global UI (valloc): 33.554.432
NOWAGGLE: 0
MP3 Reader: 0
JPEG buffer: 0

Private Bytes: 1582 MByte

TLS: 922
MXGUI: 26.966.378
Sum: 175.185.440

Pentium 4 (AuthenticAMD) MMX SIMD
Microsoft Windows NT 5.1 (Build 2600)
Free Virtual Memory: 942 MB

Call stack:
Address Frame
0A350727 2841E624 0001:001FF727 C:\Program Files\MAGIX\Video deluxe 2013 Plus\RegModule\mc_dec_avc.8.7.dll
0A1C356E 2841E7D0 0001:0007256E C:\Program Files\MAGIX\Video deluxe 2013 Plus\RegModule\mc_dec_avc.8.7.dll

Jeśli ktoś potrafi wyczytać z tego co było powodem błędu to prosze o info.
Pozdrawiam


piątek, 29 marca 2013, 17:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2024
Post Re: Magix Video Delux - problem z menu
Tak, masz zamontowane 4 GB, z czego jest w użyciu praktycznie tylko 3 GB, bo masz 32-bitowy system. Zyskałeś tylko tyle, że program się wykłada przy 70%, a nie w połowie.


piątek, 29 marca 2013, 20:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL