Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 04:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 przewijajace sie napisy 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post przewijajace sie napisy
Jak zrobic napisy w A.P.??? Chodzi mi o takie napisy przechodzace z dołu do gory jak na koncu filmu. Prosze o pomoc.


środa, 24 września 2003, 22:40
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 20 listopada 2002, 16:53
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Post 
jezeli napisy robisz w ap z funkcji TITLe to tam masz strzalke po lewej stronie z przyborami , ktora mozesz nadac ruch literkom. mozesz takze gotowy napis wstawic w timeline i z Motion ustawic poczatke np. na dole poza kadrem a koniec na gorze, tez poza kadrem


czwartek, 25 września 2003, 08:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 14:42
Posty: 19
Lokalizacja: Swietokrzyskie
Post 
A jak wykonac taki sam efekt, przewijajacych sie napisow w Title Deko???
Jak wiadomo w TITLe (z AP 6.5) nie ma polskich czcionek, a numer copy & paste (np kopiowanie z Worda i wklejanie) nie dziala. Wiec moze ktos wie jak uzyskac ten efek uzywajac Title Deko??????

Pozdrawiam


czwartek, 25 września 2003, 10:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 20 listopada 2002, 16:53
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Post 
mozna zrobic tak : w photoshopie zrobic rysunek z tekstem ktory ma sie przewijac ( bedziesz mial polskie znaki) i poprostu wsatwic w timeline i dodac motion. cala filozofia


czwartek, 25 września 2003, 13:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a jak zrobic, gdy mam 4 kadry z tekstem zrobione w photoshopie ... jak zrobic, aby tekst ktory ma sie przewijac nie urywal sie, gdy konczy sie kolejny kadr...chodzi mi o to ze chcialabym, aby tekst na tych 4 planszach przechodzil jako jednosc, a nie skakal


czwartek, 25 września 2003, 16:32
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 28 czerwca 2003, 08:37
Posty: 102
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Przygotuj sobie 4 plansze na Photoshopie, daj wszystkie 4 na timeline, ustaw je tak zeby zachodzily na siebie i kazdemu daj odpowiedni ruch w motion, tak zeby w momecie kiedy pierwsza plansza zaczyna schodzic z ekranu kolejna wchodzila. Mozesz tez sprobowac stworzyc 1 dluzsza plansze w Photoshopie, ale premiere chyba ja sobie sam przeskaluje, choc tego nie jestem pewien.


czwartek, 25 września 2003, 22:05
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 14:42
Posty: 19
Lokalizacja: Swietokrzyskie
Post 
A moze ktos wie czy da sie zaladowac jakies polskie czcionki do Title w AP 6.5?? Jesli tak to skad dorwac takie czcionki?


piątek, 26 września 2003, 10:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL