Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 13:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Długi czas kompresji w Adobe Premiere 6,5...??? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Długi czas kompresji w Adobe Premiere 6,5...???
Jeszcze raz poprosze! prosze pomóżcie mi.... Gdy exportować w A.P 6,5 obrobiony film (ok.25min.) Wlecze sie okropnie... Pisze że do końca pozostało ok. dzień.. o co chodzi. Prosze o pomoc..


czwartek, 25 września 2003, 21:38
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 20 listopada 2002, 16:53
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Post 
chodzi ci o kompresowanie juz obrobionego kawalka??


czwartek, 25 września 2003, 21:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 sierpnia 2003, 00:55
Posty: 96
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Mam ten sam problem, gdy włączę export timeline do formatu DV, to przy filmie 15 min. pokazuje czas 18 godzin. Czekałem chwilę myśląc, że komputer trochę się przeliczył, ale kiedy po 2 godzinach pokazywało mi 2% już wiedziałem że coś jest nie tak.
CO to może być? A może to normalne?

Mój sprzęt to Athlon 2,2, 512 MB RAM, XP Professional, AP 6.5.


piątek, 26 września 2003, 09:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Długi czas kompresji w Adobe Premiere 6,5...???
Mi$iek napisał(a):
Jeszcze raz poprosze! prosze pomóżcie mi.... Gdy exportować w A.P 6,5 obrobiony film (ok.25min.) Wlecze sie okropnie... Pisze że do końca pozostało ok. dzień.. o co chodzi. Prosze o pomoc..


... wyciłąbym cały system zainstalowałbym tylko to co niezbędne do zabawy z filmem i sprawdził efekt ... jeżeli nie jest to możliwe to odinstalować AP ... plus wszelakie kodeki ...plus wszystkie odtwarzacze... i ponowna instalacja ... tylko niezbędne kodeki plus jeden sprawdzony odtwarzacz ... powinno zadziałać ... oczywiście wcześniej sprawdziłbym dysk ... defragmentacja ... ale to pewnie robiłeś ... jeżeli tak to zapodałbym inny program do zabawy z filmem ... :wink:

pa


piątek, 26 września 2003, 13:17
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 sierpnia 2003, 00:55
Posty: 96
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Mam nowo zainstalowany system, partycje tylko do zabawy z AP, jesli chodzi o kodeki to tylko Gordian Knot Pack i jeszcze Main Concept DV codec.
Hmmm może to faktycznie cos z kodekami?

A tak w ogóle to ile powinien się zapisywać niezbyt skomplikowany filmik 15-minutowy w DV w Premierze?


piątek, 26 września 2003, 22:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
drPrado napisał(a):
Mam nowo zainstalowany system, partycje tylko do zabawy z AP, jesli chodzi o kodeki to tylko Gordian Knot Pack i jeszcze Main Concept DV codec.
Hmmm może to faktycznie cos z kodekami?

A tak w ogóle to ile powinien się zapisywać niezbyt skomplikowany filmik 15-minutowy w DV w Premierze?


a tak wogóle to nie tylko Ty masz z tym problem ...
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=

... szkoda gadać rzuciłbym ten program w diabli i rozejrzałbym sie za czymś dla ludzi ...


poniedziałek, 29 września 2003, 11:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Kol jaśniej czy materiał wejściowy jest DV i czy chodzi Ci o zapisanie zmontowanego tego właśnie materiału na dysk i potem na tąśmę DV lub na VHS przy pomocy wyjścia Fi WI z komputera

_________________
xxx


poniedziałek, 29 września 2003, 12:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post Re: Długi czas kompresji w Adobe Premiere 6,5...???
Witam
Wtrącę się.......Praca z obróbką filmów i programem Adobe Premier wymaga dosyć stabilnego zestawienia. APremier jest uczulony na niemarkowe kości pamięci, na dyski twarde i płytę główną. To musi być bardzo dobrej jakości. Oczywiście nie wspomnę że najlepszy system to W2000PRO. Darowałbym sobie różne Athlony i inne Durony - bezwarunkowo INTEL PENTIUM 4 powyżej 2Ghz oraz conajmniej 1026 Mb RAMu. Oczywiście trzeba utworzyć na dobrym szybkim dysku z dużym buforem fartycję tylko do video. Wszystkie pliki źródłowe do projektu powinny być na tym dysku. Oczywiście ważna jest karta video bez której niewiele zrobimy. Sprawdzałem wiele platform i osiadłem Na Intelu - ani razu system mi się nie zawiesił.
Sprawdź czy długo robi ci się Prewiew trudnych przejść scen. Podglądy zapisuj na dysku a nie w Ramie. U mnie wszystko chodzi cacy a np. film 2 godz. w DV do DV oblicza mi się na karcie Pinacle DV500DVD+ 2,5 h. Myślę że to dobry wynik a film mam naszprycowany różnymi animacjami, przejściami, muzyką, napisami itp. wiele filtrów. (oczywięcie połowę wszystkich trudnych przejś mam już na dysku bo robiłem prewiew aby zobaczyć fachowość przejścia. No chyba że masz taką kartę że robi wszystko w realu i prosto z Time Line walisz na taśmę........
Pozdrawiam
PS
Nie dopuszczam na komputerze żadnych czynności poza montażem filmu, no może jeszczeprogram do obróbki foto bo to potrzebne ale w zasadzie wszystko inne robię na drugim kompie połączonym z pierwszym w sieć USB. A internet to już wogóle odpada. Nawet podgląd audio i wideo robię na standardach win 2000.
Takie to PC-ty...................ale działa jak natura chciała.
Hej


poniedziałek, 29 września 2003, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Dużo racji kol vcat chociaż nie wszystko karta przy dobrym procesorze wcale nie jest konieczna a istotne jest aby materiał końcowy jeśli się go zgrywa na dysk był zgrywany na inny dysk fizyczny/ nie partycję/ niż materiał wejściowy również pliki tymczasowe/ wyrenderowane przy podglądzie też na inny dysk najlepiej na kolejny czyli 3/ i wtedy to zgrywanie przebiega naprawdę szybko nawet bez karty radzę sprawdzić i wtedy proszę o ocenę tej metody.
Ja to wszystko robię na P-4 HT 2,6 Ghz , płyta Intel D865 PERL z FiWi na płycie, 512 MB RAM , bez karty, 2 x HDD SATA plus 2 x HDD ATA razem ponad 400 GB, szybko bez problemów, stabilnie ,komputer tylko do montażu.
Pozdrawiam.

_________________
xxx


poniedziałek, 29 września 2003, 14:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Słuchajcie!!!

Przy pierwszych kompresjach w AP szło szybko i pieknie dopiero niedawno cos sie stało i jest tak jak jest?? :cry:
A gdyby pominąć ten problem: BARDZO LUBIE AP.


poniedziałek, 29 września 2003, 15:28
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post 
Potwierdzam tak jak wyżej.
A teraz jeśli hardware jest sprawdzony to proponuję formatowanie i ponowną instalację najlepiej pod fachowym okiem kogoś od montażu a nie zwykłego informatyka.
Uwaga - sprzęt do obróbki to nie sprzęt do edycji pisowni czy gier. Nie ma sprzętu uniwersalnego.
Podzespoły muszą pasować do siebie aby nie było takich wpadek jak u ciebie.
Hej.


poniedziałek, 29 września 2003, 15:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
A ja radzę sprawdzić gdzie są zapisywane tzw. pliki tymczasowe / przeliczone efekty/ bo tam może brakować miejsca i ewentualnie formatować wszystkie dyski na których macie materiał wsadowypliki tymczasowe, i gotowe filmy. Jeśli to nic nie pomoże to wtedy dopiero reinstalacja systemu i programów.

_________________
xxx


poniedziałek, 29 września 2003, 16:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Spróbuje tak jak mówicie... A nie sądzicie że może to być wina WINA XP ?? :?


poniedziałek, 29 września 2003, 21:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post moja rada
... nie daj się zwariować ... :D
wszystko o czym koledzy piszecie jest prawdą ... ale nie zgodzę się z tym, że tylko markowy wypasiony sprzęt daje oczekiwane rezultaty ... a już przesadą jest to, że do tego trzeba wołać jakiegoś zawodowca ... wszystko należy robić z głową w/g swoich czasem nie tak potężnych środków ... 8)

... pierwszym krokiem, by to osiągnąć to zapomiałbym o Win XP....


wtorek, 30 września 2003, 11:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Markowy sprzęt te rezultaty gwarantuje a osiągnąć je można również na sprzęcie niższej klasy , nikt tego nie kwestionuje, jednak nie zawsze wszystkie tak jak tego byśmy chcieli.
Oczywiści że do instalacji sprzętu i programów nie trzeba super fachowca ale lepiej gdyby był to ktoś mający jakoweś podstawy.
No właśnie na markowym sprzęcie , XP-Prof i wszystko pracuje idealnie.
Pozdrawiam.

_________________
xxx


wtorek, 30 września 2003, 13:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL