Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 21:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 przeplot ( vimeo ) 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 19 czerwca 2010, 13:29
Posty: 177
Post przeplot ( vimeo )
Zrobiłem projekt w AF i następnie wrzuciłem do SV po czym wszystko wyplułem pod vimeo . I niby wszystko jest w porządku , ale ta cześć (animacja ) z AF się lekko przycina jakby przeplot . Jak go usunąć ?
W AF projekt jest ustawiony na 1080p 25p ( progressive ) i wypluty quicktime 1080p 25p

W SV dokładnie tak samo czyli projekt ustawiony na 1080p 25p i wypluty z takimi samymi ustawieniami .
Może jest jakiś program w którym usunę przeplot po wypluciu animacji z AF .


piątek, 21 czerwca 2013, 23:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: przeplot ( vimeo )
Skoro piszesz, że przeplotu nie było ani w kompozycji i eksporcie AE, ani w projekcie i pliku finalnym SV, to skąd się miał wziąć przeplot i na jakim etapie chcesz go usuwać?
Cytuj:
cześć (animacja ) z AF się lekko przycina jakby przeplot

O przeplocie można powiedzieć wiele, ale z tym, że przeplot powoduje przycięcia jeszcze się nie spotkałem. Czy możesz dokładniej wyjaśnić o co chodzi (najlepiej wrzucić linka)?


sobota, 22 czerwca 2013, 00:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 19 czerwca 2010, 13:29
Posty: 177
Post Re: przeplot ( vimeo )
No też nie do końca rozumiem z czego ten przeplot . W AF warstwy mam na motion blur wciśnięte .
Cytuj:
O przeplocie można powiedzieć wiele, ale z tym, że przeplot powoduje przycięcia jeszcze się nie spotkałem. Czy możesz dokładniej wyjaśnić o co chodzi (najlepiej wrzucić linka)?

No takie złudzenie optyczne powoduje , jakby brak takiego (smooth ) przejścia .
Motyw jest taki że animowane pudełko przemieszcza się ,ale nie jest to takie płynne jakby w AF nie było ustawione (motion blure) a jest .

Cytuj:
jakim etapie chcesz go usuwać?

Na etapie jak wypuszczę z AF ( zanim zassam do SV ) . Może powinienem użyć jakiegoś innego bezstratnego kodeka , nie quicktime w AF .
Myślałem też o virtualdub tam są jakieś narzędzia do usuwania przeplotu ( o ile to rzeczywiście przeplot )


sobota, 22 czerwca 2013, 00:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: przeplot ( vimeo )
Czyli to nie przeplot. Ściągnij plik z vimeo na swojego kompa i zobacz czy dalej się przycina.


sobota, 22 czerwca 2013, 01:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 816
Post Re: przeplot ( vimeo )
A jak ta animacja z AE wygląda w plejerze QT? Jest płynna?
W wirtualny przeplot nie wierzę, w błąd operatora tak.
Dobrze byłoby zobaczyć wszystkie trzy diagnozy z Media Info.
Animacji QT z AE, materiału filmowego z którym to łączysz
i wynikowego pliku z SV.


sobota, 22 czerwca 2013, 02:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: przeplot ( vimeo )
może przykład by się przydał, bo tak to sobie możemy gadać.
pokaż jak to wygląda to się znajdzie rozwiązanie.

_________________
Obrazek


sobota, 22 czerwca 2013, 10:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 19 czerwca 2010, 13:29
Posty: 177
Post Re: przeplot ( vimeo )
Sprawa się rozwiązała . Na jednej z warstw w AF nie wcisnąłem `motion blur`

Pozostaje mi tylko rozwiązać problem z upload na vimeo . Nie wiem czy 1080p na słabszej konfiguracji kompa się będzie ciął u oglądających . Spotkaliście się z tym problemem u kogokolwiek ? Lepiej to zrobić w 720p ? Zależy mi na jak najlepszej jakości . Czy jeśli wykupię w vimeo opcje plus na jeden miesiąc i zrobię upload 1080p i po miesiącu nie przyduże konta , to czy film jest dalej dostępny , albo traci automatycznie na jakości ?

Proszę doradźcie .


sobota, 22 czerwca 2013, 17:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: przeplot ( vimeo )
Youtube na przykład udostępnia licznik realtime fps.
Może Vimeo też ma taki?

Załącznik:
yt.info.4g.jpg
yt.info.4g.jpg [ 174.12 | Przeglądane 120 razy ]


ps
Taki wynik jak na załączonym obrazku przy steamingu HD na słabym kompie nie jest niczym wyjątkowym.


niedziela, 23 czerwca 2013, 03:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL