Teraz jest poniedziałek, 25 maja 2020, 19:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość
Pinto napisał(a):
asmg napisał(a):
Wolicie używać Divixa czy Xvida?

Nikt tego nie używa.

używa.
to w zasadzie obojętne, ja korzystam z XviD ustawiając jako parametr jakość (nie bitrate).

ale co z tym:
Cytuj:
Przy ustawieniu 1080 projekt jest większy niż kadr filmu, dlatego muszę wybierać 720.
:?:

_________________
Obrazek


środa, 3 lipca 2013, 16:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2038
Post Re: Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość
GrassHoppeR napisał(a):
Pinto napisał(a):
asmg napisał(a):
Wolicie używać Divixa czy Xvida?

Nikt tego nie używa.

używa.
to w zasadzie obojętne, ja korzystam z XviD ustawiając jako parametr jakość

Konwertujesz materiał do tego kodeka i dopiero wtedy montujesz?


środa, 3 lipca 2013, 16:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość
skąd ten pomysł? 8O

_________________
Obrazek


środa, 3 lipca 2013, 17:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1311
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość
pewnie w FF "niechcący" przeskalował materiał w dół


środa, 3 lipca 2013, 17:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2038
Post Re: Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość
GrassHoppeR napisał(a):
skąd ten pomysł? 8O

Mówimy o montażu cały czas :D


środa, 3 lipca 2013, 17:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 2 lipca 2013, 23:23
Posty: 12
Post Re: Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość
GrassHoppeR napisał(a):
ale co z tym:
Cytuj:
Przy ustawieniu 1080 projekt jest większy niż kadr filmu, dlatego muszę wybierać 720.
:?:


Przy konwertowaniu ustawiałem omyłkowo 1270x720. Wszystko jest już ok.


środa, 3 lipca 2013, 18:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3291
Post Re: Problem - montaż - konwertowanie z MTS - zła jakość
Pinto napisał(a):
GrassHoppeR napisał(a):
skąd ten pomysł? 8O

Mówimy o montażu cały czas :D

raczej nie...

_________________
Obrazek


czwartek, 4 lipca 2013, 11:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL