Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 22:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 edius7 i render 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post edius7 i render
załączam ediusa 7 i chcę wyeksportować materiał w następujący sposób:
- batch export - ustawiam bitrate dla 1,45h program pokazuje 4288MB a po wykonaniu renderu plik ma 1,2gb! co jest grane? błąd programu?
Bitrate liczone według bitrate calculatora, vbr, super fine 5545000bps

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 21 lipca 2013, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: edius7 i render
może ustaw jakość -super fine

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 21 lipca 2013, 20:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: edius7 i render
kumak napisał(a):
może ustaw jakość -super fine

super fine to jest "dokładność kompresji" nie bitrate a tutaj wygląda to tak jakby bitrate było mniejsze niż zadane. Próbuje opcją print to file i wygląda na to że będzie ok.

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 21 lipca 2013, 21:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: edius7 i render
zrób 9 mega i wyeksportuj 10 minut.
twój klip ma jakieś parametry.zaimportuj i sprawdź rozdzielczość i bitrate.Dawno nie widziałem ediusa ale przy eksporcie to się robiło- print to file a nie batch

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


niedziela, 21 lipca 2013, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 23:56
Posty: 404
Post Re: edius7 i render
kumak napisał(a):
zrób 9 mega i wyeksportuj 10 minut.
twój klip ma jakieś parametry.zaimportuj i sprawdź rozdzielczość i bitrate.Dawno nie widziałem ediusa ale przy eksporcie to się robiło- print to file a nie batch

robi sie robi batch w pryzpadku kiedy chcesz wyexportować 2 części za jednym razem do 2 plików :-)
Nie musze eksportowac 1 czesci a pozniej zadawac 2 tylko dwie ida za jednym razem. Bez problemu to działało w poprzednich wersjach edius-a

Wychodzi na to że trial ma ograniczenie bitrate przy exporcie? :-(

_________________
Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D


niedziela, 21 lipca 2013, 22:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL