Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 13:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 karta fire wire - zakłócenia, trzaski, POMOCY!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post karta fire wire - zakłócenia, trzaski, POMOCY!!!
Zakłócenia te wystepuja podczas zrzucania materialu do komputera i co wazne zaklocenia te nie występują w tych samych miejscach (co mogloby wskazywac na wine kasetek) ale w roznych miejscach (pojawiaja sie na krotko jako kolorowe duze kwadraty i towarzyszy temu charakterystyczny szum). Co robic? Probowałem zrzucać pod ulead video studio, ums 7.0 i nigdzie nie ma reguły jednak pod ulead video studio gdzie dzieli plik na czesci zdarza sie to najczesciej, co robic? POMOCY!!!!


czwartek, 2 października 2003, 18:06
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Przrabiałem już takie problemy i przychodzą mi dwie odpowiedzi do głowy: albo wina jest kamery w której jest przybrudzona głowica, lub też siada tor prowadzenia taśmy i drugi bardzo ciekwy i ogłoszony jako sensacja na stronie positivecharge brak połączenia ze sobą ekranów wtyczek kabla i-link wszystkie sygnały miały przejście, lecz blaszki okalające we wtyczkach po przeciwnych stronach kabla nie były ze sobą połączone (wtyczki nie miały ekranu) można było w niepolecany sposób dostać sie do takiej wtyczki i połączyć ekran kabla z tą blaszką lub kupić kabel który już ma to ekranowanie w obu wtyczkach. Być może to wina samego oprogramowania, ale upierałbym się przy brudnej głowicy w kamerze.


czwartek, 2 października 2003, 18:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post !
No dobrze a co jesli we wizjerze obraz jest ok?!


piątek, 3 października 2003, 23:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
To może zmień kabel.

_________________
xxx


piątek, 3 października 2003, 23:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post !?
Zmieniłem kabel i jest to samo:-(


sobota, 4 października 2003, 14:18
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Czy na pewno w wizjerze jest dobrze?? podaj jednocześnie sygnał do komputera i na TV czy na ekranie TV też to jest? Musisz kolejno wyeliminować urządzenia. Takie kwadraty to typowa objawa złego czytania taśmy przy zapisie cyfrowym. Jeżeli faktycznie jest dobrze pozostaje komputer - proste.


sobota, 4 października 2003, 20:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post !
Sprawdziłem pod innym oprogramowaniem i jest juz lepiej, tzn. nie pojawily sie zaklocenia (ale nie wyeliminowalem tego gdyz juz pod koniec 4 kasetki przez chwile pojawilo sie to samo:-( Co robic? Gdzie szukac przyczyny? A pod jakim oprogramowaniem Wy "sciagacie" material?


poniedziałek, 6 października 2003, 16:56
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 listopada 2003, 12:34
Posty: 13
Post 
Jaką masz kamerę ? Rozumiem, że ściągasz po fire wire ?


wtorek, 4 listopada 2003, 17:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2003, 20:50
Posty: 18
Post 
Panowie ten temat jest bardzo popularny i jest troche rozwiazan na forum. Wiec polecam klawisz "szukaj".
Moim zdaniem to zle ustawione przerwania w systemie. Mialem to samo i niestety musze na czas zgrywania do kamery wykonac pewne zabiegi zeby bylo ok, tzn wylaczyc dwie karty w systemie.

pozdrawiam
Mac


środa, 5 listopada 2003, 19:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
W każdej instrukcji plyty głównej jest dokładny opis, które kontrolery na niej dzielą zasoby wzajemnie, są jak gdyby parami, bo może nie wszytkim wiadomo, ale nie jest bez znaczenia do którego jaka karta jest wciśnięta. Karta video nie powinna znajdować się w kontrolerze, któy jest w paże z innym w którym to siedzi wymagająca np. SB Live dźwiękowa.


środa, 5 listopada 2003, 20:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2003, 20:50
Posty: 18
Post 
To prawda tylko nie kazda plyta posiada taka dokumnetacje. Mozna probowac metoda prob i bledow wsadzajac karte po karcie w rozne sloty i sprawdzajac przerwania. Mi udalo sie uzyskac osobne przerwania dla kazdej karty i mimo to FW przerywalo transmisje do kamery. Dopiero wylaczenie kart w systemie pomoglo. Moze jest na to jakis sposob ale juz brak mi czasu na szukanie i testowanie. Teraz wszystko dziala a trzy klikniecia przed eksportem do kamery to nie taka wielka sprawa.

Mac


środa, 5 listopada 2003, 20:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL