Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 07:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Jak nagrywacie komentarze do filmu??? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2003, 16:03
Posty: 48
Lokalizacja: Ostroleka
Post Jak nagrywacie komentarze do filmu???
Witam
musze nagrac komentarz do filmu i nie wiem jak to zrobic :(
pracuje w premiere mam dostep do kamer mx300 i PD150 z mikrofonem zew . Zastanawiam sie czy uzyc jakiegos specjalnego programu i podlaczyc mikrofon do karty muz. SB Live czy do premiera przez kamere to przechwycic pomozcie panowie bo to moja pierwsza robotka :D
Pozdrawiam
Artur


piątek, 3 października 2003, 11:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Najprościej - nagrać komentarz na kamerę, następnie zgrać to do kompa. W projekcie użyc tylko plik audio. Najlepiej nagrywać z wykorzystaniem mikrofonu zewnętrznego.

_________________
hi-rek


piątek, 3 października 2003, 14:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 października 2003, 16:03
Posty: 48
Lokalizacja: Ostroleka
Post 
Dzieki z odpowiedz zrobilem to tak jak powiedziales. podlaczylem do pd150 mikrofon zewnetrzny, ustawilem w tryb kamera i w premiere capture tylko audio. dzwiek wyszed bajki ale material jaki dostalem to jest cos nie do opisania 8O ja jak mialem pierwszy raz kamerke w rekach... :x
i na dodatek dowiedzialem sie ze to bedzie szlo w tej telewizji hmmm tej katolickiej jakiejs :oops: :D Gosciu tak lata po wszystkim, non stop zoomem zasowa nie wiem co z tym zrobic :cry: (to moja pierwsza praca dla klienta wczesniej krecilem rodzinke i montowalem to na rozne sposoby)
Macie jakies sposoby na zrobienie czegos z niczego :wink:
Pozdrawiam
Artur


sobota, 4 października 2003, 00:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Można także w Windows Movie Maker... Jest opcja taka, że puszczasz materiał i z podpiętym mikrofonem nagrywasz komentarz w trakcie trwania filmu... wtedy masz nagrane w tym czasie kiedy chcesz i nie musisz sie bawić w ustawianie w odpowiednim miejscu.... Chociaż później trzeba sie pobawić w AP ustawieniem głośności dźwięku do ściężki orginalnej. 8)


sobota, 4 października 2003, 10:54
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL