Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 10:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 edius zacina sie co ok 15 20 sekund 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post edius zacina sie co ok 15 20 sekund
Witam, mam projekt, ktory prawie koncze, edius zacina sie przy normalnej pracy czyli przenoszenie ujec itd co okolo 15025sekund na ok 5 sekund, autosave mam ustawiony co 10minut, wydajnosc kompa ustawiona na dużą i komp est mocny i na wiekszych projektach tego nie bylo, wydaje mi sie ze wczesniej tez to wystepowal ale teraz jakos nie znika ten efekt, podobny efekt jkabym z ediusa wyszedl na chwile i odpalil strone czy byl na pulpicie i pozniej wrocil i wtedy edius tez potrzebuje z 5019sekund ze dzialac, moze ktos poradzi, pozdrawiam.


środa, 25 września 2013, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
przytaka się jakiś kontroler, może od ramu, może od dysków, sporo opcji, napisz jaki konfig , jak podzielone dyski i jakie materiały


środa, 25 września 2013, 10:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
nvidia quadro fx3800
intel xeon x5550 2,67GHz 2,66GHz (2procesory)
24GB RAM
materiał to pliki nagrane 5dm2 są na dysku seagate 2T
system na dysky SAS 300G
komp to hp z800


środa, 25 września 2013, 10:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
Teoretycznie nie powinno być kłopotu ale... sprawdz czy masz sterowniki od chipsetu intela nowe, jeśli sas jest dodatkowy to to samo, do quadro biez sterowniki sporo starsze, najnowszych nvidii nie wgrywaj bo wszystko siada, celuj mniej więcej w serie kolo 285. Jeśli to jest jakiś zestawik, co teraz sprzedają firmy po roznych zmianach sprzetowyach ( nie oryginalnie zapakowany przez HP) sprawdz cy banki pamięci sa kostkami oblozone wg instrukcji bo przy dwóch procach musza się zgadzać zarówno korekcje, przydzial pamięci, interleaving banków i nodow a sprzedawcom nie chce się tego sprawdzać i wsadzają ot tak w pierwsze sloty.


środa, 25 września 2013, 11:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
tylko wiesz, zrobilem prae projketow z ta konf. ktora mam i tego typu problem nie wystepowal ale poombinuje z tym co napisales, dzieki


środa, 25 września 2013, 11:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
materialy bardziej wymagające i cos się zapycha, sprawdz pierwsze co stery nvidii bo oni wypuszczają nowe wersje sterownikow optymalizując wydajność pod keplery a stare karty mocno dostają po tylko, nawet do 30% wolniej mogą dzialac a 3800fx to sa dwie generacje w tyl


możesz podwiesić mi pare plikow i pwoiedziec na jakich operacjach zamulają to sprawdze bo mam analogiczny konfig tylko na opteronach, dwa proce po 2.4ghz, 8gb ramu i 3800fx


środa, 25 września 2013, 11:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
on sie zatrzymuje nawet jak puszcze play na innej sekwencji na materiale ktory juz zmontowalem i zadnych operacji nie robie poprostu play i za 10s stop, wczoraj to robilem i bylo ok, sterownik do nvidia mam taki: 9.18.13.2000


środa, 25 września 2013, 11:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
http://www.nvidia.com/object/quadro-tes ... river.html

to na dzień dobry jakas lipa bo releasy nvidii maja taka numeracje
,może sprzedający postawil uniwersalny system i dlatego tak działa

jak chcesz to mogę zdalnie zerknąć Ci w system po 22, to cos więcej sprawdzimy, możesz mi tylko jeszcze napisac konkretny model plyty glownej, rodzaj pamięci to kok po kroku się będzie eliminować wszystkie możliwości


środa, 25 września 2013, 12:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 14:24
Posty: 198
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
A może zaimportowałeś duży plik i jeszcze się nie zapisał?


środa, 25 września 2013, 12:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
znalazlem problem:), wczoraj zainstalowalem fruity loops studio 10:), po odinstalowaniu wszystko gra, widocznie w jakis sposob wplynelo to na praceedka, Wielkie Dzięki!! za szybką odpowiwedź i pomoc, Pozdrawiam


środa, 25 września 2013, 12:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
tak czy owak posprawdzaj sterowniki


środa, 25 września 2013, 12:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: edius zacina sie co ok 15 20 sekund
spoko, wlasnie instaluje:) dzięx


środa, 25 września 2013, 12:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL