Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 02:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Montaż filmiku z ekranu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Montaż filmiku z ekranu
Czasem nagrywam filmik - ekran podczas gry w Need for speed word zapomocą aplikacji MSI Afterburner http://www.dobreprogramy.pl/MSI-Afterbu ... 22659.html
Film odtwarza się bezproblemowo, można go też wrzucić na YT. Jednak przydałoby się wyciąć niepotrzebne fragmenty i z tym jest problem, gdyż po imporcie do Premiere CS 5.5x na podglądzie widać zielony ekran pomimo, iż get properties wyświetla prawidłowo parametry filmu. To samo ma miejsce w AME. Może ktoś z Was rozwiązał podobny problem ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 21 października 2013, 10:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
podwies krotki plik


poniedziałek, 21 października 2013, 10:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
OK po południu jak będę w domu

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 21 października 2013, 10:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
Oto link do fragmentu filmu:
http://www.sendspace.com/file/bv83ko

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 21 października 2013, 19:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
Z tego co doczytałem to main concept sobie z tym radzi, u mnie nawet w projekcie BM z motion jpeg tego pliku nie rozpoznaje.


poniedziałek, 21 października 2013, 22:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
Spróbuję przetestować inne kodowanie, mam do wyboru jeszcze:
- RTV1
- nieskompresowamy
- VFW

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 21 października 2013, 22:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1380
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
Star, czasem dostaje jakies nie typowe pliki z komorek, ktorych premiera nie widzi, radze sobie obrabiajac to Corelem X6, ten lyka chyba wszystko, sciagnij triala(o ile jest, bo nie wiem) i sprawdz.


poniedziałek, 21 października 2013, 22:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
Nieskompresowany zawsze się zaczyta, możesz podpiac dwie te pozostale probki, z ciekawości można potestować.
Co smieszniejsze z komorek do tej pory nie trafiłem filmiku , który by nie zaczytał mi się w premierze a zesatw kodekowy mam taki :

1. black magic
2. quicktime
3. avid
4. canopus
5. opcjonalnie matrox

i poza tym nic nie instaluje


poniedziałek, 21 października 2013, 23:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
Podzielę się z Wami informacją na temat tych formatów, ale najwcześniej jutro gdyż to nie jest pilne. Aktualnie renderuję video do MENU Regal Cinema, a później w nocy puszczę kodowanie filmu ślubnego.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 21 października 2013, 23:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1380
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
Degenerado napisał(a):

Co smieszniejsze z komorek do tej pory nie trafiłem filmiku , który by nie zaczytał mi się w premierze :


Ostatnio dostalem jakies pliki z aparatu foto(kompakt jakis) 720x576 z rozszerzeniem .mod, premiera ni huhu nie chciala przyjac, myki ze zmiana na rozszerzen tez nie pomogly. Corel dal rade.


poniedziałek, 21 października 2013, 23:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż filmiku z ekranu
mod to jest mpeg2 z jvc o ile kojarze


wtorek, 22 października 2013, 00:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL