Teraz jest czwartek, 20 czerwca 2019, 21:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2012, 12:55
Posty: 8
Post USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Witam !! Mam ogromną prośbę do bardziej doświadczonych - zaawansowanych montażystów w AP.
Zacząłem moją przygodę z full HD i zaczęły się problemy. Kamerką nagrałem pliki AVCHD wersja 2.0. Na wyświetlaczu pokazywało 1080/50p maksymalnie 28 Mbps. Po eksporcie do programu Adobe Premiere CS4 pliki są widoczne i słyszalne, ale podkreślone na czerwono tz. wymagają renderingu. A jest to proces bardzo długotrwały. Tutaj nasuwa się pytanie czy projekt wymaga odpowiednio dobranego ustawienie, czy po prostu muszę konwertować pliki do innych formatów bardziej przyjaznych dla AP. Jeżeli tak to do jakich ?


niedziela, 8 grudnia 2013, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 350
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Jaki premiere i jaki masz komputer. HD ma swoje wymagania.


niedziela, 8 grudnia 2013, 19:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1284
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Upewnij się, że ustawienia sekwencji odpowiadają właściwościom surówki.


poniedziałek, 9 grudnia 2013, 00:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2012, 12:55
Posty: 8
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Jeżeli chodzi o parametry PC to : System operacyjny Windows 7 Home Premium,
Procesor: Intel Core i7 CPU 920@2.67GHz
Ram: 10 GB
Typ systemu: 64-bity
Karta graficzna: ASUS EAH4850.
System edycyjny: Adobe Premiere CS4 (wersja 4.21)
Jak ustawić AP, nie wiem! Jest kilka możliwości AVCHD, HDV, Matrox HD. Próbowałem wielu i nic. Ciągle czerwony pasek.


poniedziałek, 9 grudnia 2013, 12:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
masz matroxa ?


poniedziałek, 9 grudnia 2013, 12:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2012, 12:55
Posty: 8
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Tak. RT2 Full


poniedziałek, 9 grudnia 2013, 13:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
to jak najbardziej ustawiasz projekt matroxa, full hd , preview w razie potrzeby ustaw na jakiś "lekki" mpeg ale... twój komputer powinien bez problemu uciagnac avchd , to ze jest czerwona linia nie oznacza, ze komputer sobie z tym nie radzi, tylko ze kompresor jest niezgodny z projektem i będzie przeliczany i do preview i przy eksporcie, cs4 miał trochę inne wyjaśnienie "paskow" od wersji późniejszych z akceleracja GPU


poniedziałek, 9 grudnia 2013, 14:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2012, 12:55
Posty: 8
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Witam !!Chyba wypróbowałem wszystkie. Albo tak mi się zdaje i coś nie tak mam w ustawieniach. Pliki muszą być przeliczane przed montażem, a jest to dość żmudny proces. W takim jakie było by stawienie najlżejsze dla komputera:
z katalogu AVCHD (i czy p ?), czy Matrox HD ? :oops:


środa, 11 grudnia 2013, 10:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
position napisał(a):
Witam !!Chyba wypróbowałem wszystkie. Albo tak mi się zdaje i coś nie tak mam w ustawieniach. Pliki muszą być przeliczane przed montażem, a jest to dość żmudny proces. W takim jakie było by stawienie najlżejsze dla komputera:
z katalogu AVCHD (i czy p ?), czy Matrox HD ? :oops:

Korzystając z karty matroxa najlepiej korzystać z presetów matroxa w przeciwnym razie nie wykorzystasz możliwości karty. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 11 grudnia 2013, 11:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
na twoim konfigu avchd w projekcie matroxa powinny chodzic w RT, masz cos zle komputer pokonfigurowany, może cos z magistrala na której pracuje matrox albo z dyskami


środa, 11 grudnia 2013, 15:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2012, 12:55
Posty: 8
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Działdowianie się, że jest szansa w RT ale tylko pod Ap CS5 Lub pliki AVCHD należy przekonwertowac do łatwiejszych edycyjnych plików HD. :cry:


piątek, 13 grudnia 2013, 11:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Nie wiem co znaczy to co napisales ale mam duzo slabszy komputer z tym matroxem i dziala w rt....


piątek, 13 grudnia 2013, 13:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2012, 12:55
Posty: 8
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Rozmawiałam na innym forum i jeden z rozmówców stwierdził, że karta Matrox Rt2 nie ma wsparcie do edycji na plikach AVCHD, a tylko do HD. Można spróbować i wgrać nowszą wersje AP np. CS5, która powinna wspomóc kartę przy edycji w RT.


piątek, 13 grudnia 2013, 13:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
masz na tyle mocny procesor ze bez problemu radzi sobie z dekompresja, matrox powinien radzic sobie z podglądem, zero filozofii i kombinacji


piątek, 13 grudnia 2013, 15:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 350
Post Re: USTAWIENIE AP versja 4.21 do plikow AVCHD
Mam rtx2 i premiere cs 5. Po otwarciu presetów projektów z matroxa masz możliwość wyboru avchd: 1080i, 1080p i 720p z różnymi ilościami klatek na sekundę. Nie widzę więc problemu. Obrabiałem już wiele razy materiały avchd i u mnie wszystko hula.


niedziela, 15 grudnia 2013, 19:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL