Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 10:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z m2ts w Premiere (brak audio). 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 12 stycznia 2014, 18:36
Posty: 2
Post Problem z m2ts w Premiere (brak audio).
Wstępnie chciałabym powitać forumowiczów, jest to mój pierwszy post.
Szukam pomocy w rozwiązaniu niebanalnego problemu, z jakim przyszło mi się aktualnie zmagać.
Otóż, dostałam materiał do obrobienia z Sony a77. Pliki mają rozszerzenie m2ts i w momencie importowania do Premiera "gubi" się dźwięk. Zasadniczo nie ma znaczenia, skąd plik pochodzi, sytuacja ma miejsce przy każdym pliku m2ts.
Co ciekawe, jeszcze miesiąc temu, pracując na starym komputerze problemu nie było. Tutaj mam zainstalowaną tę samą wersję (CS6 Master Collection) i już jest. Szukałam rozwiązania na różnych forach i innych internetach, ale nic nie pomaga. Wiem, że na tym forum też takowy problem był, ale w moim przypadku rozwiązanie nic nie dało.
Bardzo proszę o pomoc, nadmienię iż kompresja pliku do mp4 nie wchodzi w grę, bo to 100GB filmików, poza tym Pracodawca oczekuje pliku w tym samym rozszerzeniu, co materiał.
Niezmiernie zależy mi na rozwiązaniu tego problemu, inaczej nie będę mogła przecie rabotać. dziękuję za wszelkie sugestie.


niedziela, 12 stycznia 2014, 18:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z m2ts w Premiere (brak audio).
trial, crack czy oryginal pelny ?
jakies kodeki w systemie ?


niedziela, 12 stycznia 2014, 22:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 12 stycznia 2014, 18:36
Posty: 2
Post Re: Problem z m2ts w Premiere (brak audio).
pełny crack. Kodeki oczywiście są.

W każdym razie, spędziłam parę h na szukaniu rozwiązania i w sumie grzebanie po internetach nic nie pomogło, jednak udało mi się problem naprawić i podzielę się tym z Wami, jakby ktokolwiek miał w przyszłości taki problem.

Otóż, grzebanie w plikach systemowych (ktośtam kazał usunąć jeden katalog w Program Data, bez sensu), zmiana kodeków, aktualizacja sterowników i zastosowanie się do różnych cudownych przepisów podawanych na forum adobe i innych zdało się na nic.

Postanowiłam ściągnąć na nowo pliki instalacyjne, cały pakiet Adobe odinstalować, następnie wyczyścić rejestr ze śmieci po odinstalowaniu i ponownie zainstalować CS6. Wersja ta pozwoliła wykonać aktualizację, zatem być może wystarczyłoby zaktualizować program, a nie reinstalować, jednak nie było mi dane tego sprawdzić.

Na koniec, z tego, com wyczytała na stronie adobe, wina stoi po stronie programu, jakiś bug się wdarł do wersji 6.0... Jeśli to prawda, to rzeczywiście wystarczyłoby zaktualizować program. :)

Koniec.


poniedziałek, 13 stycznia 2014, 23:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z m2ts w Premiere (brak audio).
nie wiem czy ten pełny crack to żart, normalnie nic sie takiego nie dzieje


poniedziałek, 13 stycznia 2014, 23:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4573
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z m2ts w Premiere (brak audio).
Też mam nadzieję że żart. :)
tygrrrys napisał(a):
...Kodeki oczywiście są...

Postanowiłam ściągnąć na nowo pliki instalacyjne, cały pakiet Adobe odinstalować, następnie wyczyścić rejestr ze śmieci po odinstalowaniu i ponownie zainstalować CS6. Wersja ta pozwoliła wykonać aktualizację, zatem być może wystarczyłoby zaktualizować program, a nie reinstalować, jednak nie było mi dane tego sprawdzić...

Kodeki obce, z paczek kodeków na przykład, na prawdę mogą zrobić dużo złego. Mogą nadpisać kodeki systemowe, lub naszego programu i nieszczęście gotowe. Przeinstalowanie być może przywróciło stan wymagany do poprawnej pracy.
Odpisałaś co zrobiłaś, to ładnie, może się komuś przyda.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 14 stycznia 2014, 15:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Problem z m2ts w Premiere (brak audio).
Albo jedno i drugie. Z Premiere CS6 było/jest sporo problemów, więc aktualizacja jest niemal obowiązkowa. Na dzień dzisiejszy jest już 5 upadate'ów do tej Premiery i to chyba rekord dla całego pakietu.


środa, 15 stycznia 2014, 02:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL