Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 22:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 [Pytanie] Montaż teledysków 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 stycznia 2014, 21:41
Posty: 3
Post [Pytanie] Montaż teledysków
A no właśnie, jak to jest zrobione ?

Precyzuje, w klipach np rapowych jest z milion pociętych kawałków, wszystko idealnie pasuje, jak raper nawija to idealnie to wygląda. Każde uderzenie basu to zmiana ujęcia.

Nie wierzę, że ktoś siedzi 100 lat i do jakoś skleja. Musi być jakiś trick, pytanie jaki ?

Wklejam przykładowy teledysk z milionami ujęć :
http://www.youtube.com/watch?v=gO9RLsMl52Q


Ostatnio edytowano poniedziałek, 27 stycznia 2014, 22:14 przez Marvis, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 27 stycznia 2014, 21:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2024
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
Marvis napisał(a):
Nie wieże, że ktoś siedzi 100 lat i do jakoś skleja. Musi być jakiś trick, pytanie jaki ?

Jeśli nie wierzysz, to siądź i poczekaj, aż ci przejdzie ochota na robienie czegoś takiego, bo to ewidentnie robota nie dla ciebie. :D


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 22:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 stycznia 2014, 21:41
Posty: 3
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
Pardon, mój błąd. He po co mnie od razu zniechęcasz, to tylko pytanie które ma nakierować mój tok myślenia. Tak nie robiłem takich rzeczy, ale chyba po to takie forum istnieje. Zawsze się musi znaleźć cwaniaczek, który będzie myślał, że jest jakimś bossem. Dzięki za info ;]


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 22:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
Marvis napisał(a):
A no właśnie, jak to jest zrobione ?

Precyzuje, w klipach np rapowych jest z milion pociętych kawałków, wszystko idealnie pasuje, jak raper nawija to idealnie to wygląda. Każde uderzenie basu to zmiana ujęcia.

Nie wierzę, że ktoś siedzi 100 lat i do jakoś skleja. Musi być jakiś trick, pytanie jaki ?

Wklejam przykładowy teledysk z milionami ujęć :
http://www.youtube.com/watch?v=gO9RLsMl52Q

Witam
Nowy upgrade do ADOBE CC daje taką funkcjonalność znaczy ma taką opcję.
Wchodzisz w zakładkę effects-video clip
Tam wybierasz typ rap, pop, metal, rock
czy klip ma być dynamiczny czy wolny
klikasz i tworzy ci klip jak z MTV.
Wszystko trwa dosłownie 15sek i gotowe.
Musisz wypróbować jak dla mnie bomba.
:mrgreen:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 22:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
mowisz powaznie czy to zart ? bo nie mam jak sprawdzic w tym momencie a jestem ciekawy jakby sie sprawdzilo do montazu koncertu

ja pytam powaznie bo mam taki program zew. ktory robi to co powiedziales ale fajnie by bylo to robic w obrebie premierea


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 22:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 stycznia 2014, 21:41
Posty: 3
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
No właśnie o taką odpowiedź walczyłem. Bo kiedyś mi się obiło o uszy takie coś ale to jak bajka :D podobno to działa jakoś na muzyce, że jak beat uderza to zmienia chyba ujęcie czy jakoś tak. Dziękuje :]


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 23:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
Marvis napisał(a):
No właśnie o taką odpowiedź walczyłem. Bo kiedyś mi się obiło o uszy takie coś ale to jak bajka :D podobno to działa jakoś na muzyce, że jak beat uderza to zmienia chyba ujęcie czy jakoś tak. Dziękuje :]

Nie no pewnie że to bajka degenerado czy nie widziałeś buźki?
Nie ma magicznego przycisku który zrobi dobry klip bez poświęcenia jakiegoś czasu.
Kiedyś Pinacle studio miało i pewnie ma opcję która w pewnym stopniu po zaznaczeniu potrzebnych klipów wybraniu muzyki i ustawieniu typu wyświetlania klipu wolny dynamiczny coś tam klicił i to nawet w rytm muzyki.
Kiedyś już pisano na tym forum dokładnie o tym samym
Ale powtórzę NIE MA MAGICZNEGO PRZYCISKU.
Utworzenie takiego klipu to właśnie wynik długiej i ciężkiej pracy nie tylko jednego człowieka ale niekiedy całego sztabu ludzi. Dlatego taki tok myślenia że coś zrobi się w parę sekund i do tego poprzez naciśnięcie jednego przycisku skutkuje niedocenianiem pracy ludzi i firm montujących i nagrywających fajne wesela.
Utworzenie klipu jest wynikiem twojej wizji artystycznej a nie rachunku prawdopodobieńswa komputera
:wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
ano wlasnie jest taki program, ktory robi to calkiem niezle, oczywiscie nie takie raperskie wyczesy ale jakies disco, czy cos pod wesele wychodzi niezle, juz myslalem ze adobe zaprzeglo sie az tak do pracy...


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 23:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
A jaki to program, może jakieś linki do YT z bardziej udanymi wynikami?

_________________
Obrazek


poniedziałek, 27 stycznia 2014, 23:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 808
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
http://youtu.be/flK7-tzQE98?t=19s


wtorek, 28 stycznia 2014, 00:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
ja mam taki program- nazywa się spirytussankti kupiłem go do montowania ślubów ale jeśli ktoś zaimportuje jakiegoś raprera to z pewnością program sobie tym poradzi.Moj program ma eksport do TRWAM ale pewno i można na MTV- nie próbowałem

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 28 stycznia 2014, 00:20
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2011, 18:44
Posty: 184
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
Z tym magicznym przyciskiem jest SYNC w śród DJ`i. Jeden dzieciak z drugim zainstaluje sobie VirtualDJ i myśli że po chwili może grać w klubie i jest wielkim DJem. Kupi kontroler i zgrywa bit za pomocą tego przycisku. Tacy padają szybko bo często mają problem z EQ. Daje takiemu normalne decki i leży. Spotkałem się z czym takim, gdzie są liczniki bitów ;]. DJ musi mieć słuch, nie wiem jaki by człowiek miał sprzęt to bez tego ani rusz.

kazikmaly pojechałeś, dobry pomysł ;]. Spotkałem się z softem, który losowo dobierał klipy. Kilak lat temu widziałem taki dopinany do aparatów Sony. Kolega zrobił taki klip, ładnie to wyszło.
Cały problem polega na tym, ludzie myślą że nasza praca jest prosta. W kilka minut składamy klipy, wesela itp.
Ktoś was spotkał się. Znajomy zaprasza na wesele. Weź kamerę, aparat i bóg wie co. Pobawisz się, ponagrywasz i nagrasz mi płytę. Zawsze odpowiadam, albo idę się bawić, albo do pracy.

Marvis w zasadzie chłopaki już ci odpowiedzieli. Powiem tyle. Dobry profesjonalny klip to nie tylko dobrze wykonana praca przy nagrywaniu, ale i montażu. Takie rzeczy nie powstają w 5 minut.


wtorek, 28 stycznia 2014, 11:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4573
Lokalizacja: Tczew
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
,,,no chyba ze programem od Kumaka. Nawiasem mówiąc świetny, polecam. :D

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 28 stycznia 2014, 11:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: [Pytanie] Montaż teledysków
crack jak zwykle...


wtorek, 28 stycznia 2014, 11:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL