Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 23:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Export, jakie opcje 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Export, jakie opcje
Witam,
Jest pytanie, ponieważ zapisać filmik, który jest o parametrach następujących

- 1280 x 800 (1,0) , 25.00 fps
- AVI: 15,9 MB, 8 min
- 1 strumień wideo: MPEG-$ Visual (Xvid)

Program go montażu mam „Adobe Premier Pro 2.0” i jak daje File --> Export --> Movie .. --> i tutaj wybieram „Settings .. ” To jak ustawić parametry tak, aby nie powiększało rozmiaru do 19 GB, ale i żeby nie psuło, jakości obrazu. Żeby obraz był wyraźny taki sam.

Zdjęcia wysyłam, jako linki:
http://www.fotoszok.pl/show.php/1904890 ... 1.jpg.html
http://www.fotoszok.pl/show.php/1904891 ... 2.jpg.html
http://www.fotoszok.pl/show.php/1904892 ... 3.jpg.html
http://www.fotoszok.pl/show.php/1904893 ... 4.jpg.html


niedziela, 16 lutego 2014, 17:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Export, jakie opcje
proszę o pomoc, bo jak daje jakieś ustawienia to mi z pliku o wielkości 16 MB robi mi plik wielkości 19 GB a jest tylko napis dołożony.


niedziela, 16 lutego 2014, 23:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Export, jakie opcje
Zapisz do xvida, ustaw bitrate na 5-100 Mbps.


poniedziałek, 17 lutego 2014, 01:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Export, jakie opcje
ups,
miało być 5-10 Mbps


poniedziałek, 17 lutego 2014, 02:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Export, jakie opcje
fajnie wybieram opcje w zakładce "xvida MPEG-4 Codec" ale tam nie na takiej opcji żeby zmieniać "5-10 Mbps"

http://www.fotoszok.pl/show.php/1905811 ... 5.jpg.html


poniedziałek, 17 lutego 2014, 11:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 824
Post Re: Export, jakie opcje
A co się kryje pod opcją "Maintain Data Rate"?
Albo pod "Configure"?


poniedziałek, 17 lutego 2014, 12:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Export, jakie opcje
wchodzisz w configure i pokaże się mniej więcej coś takiego:
Załącznik:
xvid.conf1.jpg
xvid.conf1.jpg [ 59.16 | Przeglądane 91 razy ]

w profile/level wybierz np. xvid HD 720,
jeśli widzisz target quantizer najedź kursorem na ten przycisk - kliknięcie zmieni metodę kompresji na bitrate
Załącznik:
xvid.conf2.jpg
xvid.conf2.jpg [ 58.77 | Przeglądane 89 razy ]

tu ustawiasz bitrate pomiędzy 5 000 a 10 000


poniedziałek, 17 lutego 2014, 18:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Export, jakie opcje
a jak daje np. 7000 tej opcji bitrate to będzie płyny przejścia, to znaczy ze im więcej ty lepsza jakość ???


środa, 5 marca 2014, 00:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 4 lipca 2013, 10:19
Posty: 32
Post Re: Export, jakie opcje
ok, już wiem ;)


środa, 5 marca 2014, 20:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Degenerado, Google [Bot], XGrzesX i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL