Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 22:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 nieruchomy timer w AE 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post nieruchomy timer w AE
Zna ktoś sposób na wykonanie nieruchomego licznika? Wszystkie metody jakie przećwiczyłem mają tę wadę, że przy zmianie cyfry, w zależności od jej szerokości, zmienia się non-stop pozycja cyfry i separatora lewo-prawo. Czyli chodzi o to, żeby cyfry się zmieniały, ale ich wycentrowanie pozostało bez zmian od początku odliczania do końca.
Można cos takiego zrobić za pomocą 2-3 wymaskowanych tajmkodów, ale może da się prościej...


czwartek, 13 marca 2014, 04:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: nieruchomy timer w AE
może użyć stałej zamiast proporcjonalnej czcionki?

_________________
Obrazek


czwartek, 13 marca 2014, 09:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: nieruchomy timer w AE
czcionka jest narzucona przez klienta


czwartek, 13 marca 2014, 15:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: nieruchomy timer w AE
to niech klient narzuci stałą... :roll:

_________________
Obrazek


czwartek, 13 marca 2014, 15:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: nieruchomy timer w AE
a jak klient ma narzuconą przez producenta interfejsu (który właśnie klonuję:) kamery termowizyjnej?


czwartek, 13 marca 2014, 17:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: nieruchomy timer w AE
przecież to tylko czcionka numeryczna. zawsze możesz przerobić font na stały. ale jeśli to taki wielki problem to życzę znalezienia lepszego rozwiązania niż maski...

_________________
Obrazek


czwartek, 13 marca 2014, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: nieruchomy timer w AE
Czcionka musi wyglądać identycznie jak w nagraniach oryginalnych. Może ktoś wie, jaki jest odpowiednik Ariala o stałej szerokości, bo to by umożliwiło zastosowanie expressions.


czwartek, 13 marca 2014, 18:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post Re: nieruchomy timer w AE
http://www.fonts.com/font/monotype/aria ... ed-regular
http://www.ufonts.com/download/arial-mo ... 97885.html
http://www.myfonts.com/fonts/mti/arial-monospaced-mt/
itd.
do czego expressions?

_________________
Obrazek


czwartek, 13 marca 2014, 18:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1239
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: nieruchomy timer w AE
dzięki,
głównie chodzi o duża większą elastyczność w porównaniu do timecode czy numbers jak offset, format, start/koniec, mnożniki, dowolne separatory itd, co w efekcie zmniejsza liczbę warstw / prekompów


czwartek, 13 marca 2014, 19:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL