Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 02:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Przewijanie kaset miniDV 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 maja 2014, 16:42
Posty: 19
Post Przewijanie kaset miniDV
Witam, mam pytanie odnośnie przewijania kaset miniDV. Czy kamerą DV mogę przewinąć materiał HDV? Bo filmuję Sony FX1, jednak chciałbym nie obciążać mechanizmów przewijaniem kaset. Proszę o poradę co zrobić.


piątek, 16 maja 2014, 16:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 594
Post Re: Przewijanie kaset miniDV
Możesz przewijać w innej kamerze.

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


piątek, 16 maja 2014, 17:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 530
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Przewijanie kaset miniDV
...albo sprawić sobie przewijarkę (kiedyś była w fotonie). Używam takiej do dziś chyba już z 10 lat i póki co nie zniszczyła mi ani jednej kasety, a przeszło przez nią tego trochę w tym czasie :)

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


wtorek, 20 maja 2014, 01:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 452
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Przewijanie kaset miniDV
SylwekK napisał(a):
...albo sprawić sobie przewijarkę (kiedyś była w fotonie). Używam takiej do dziś chyba już z 10 lat i póki co nie zniszczyła mi ani jednej kasety, a przeszło przez nią tego trochę w tym czasie :)


Chyba raczej urządzenie nieosiągalne obecnie... :-( Swego czasu (3 lata temu) intensywnie szukałem i nie udało się kupić. Miałem kiedyś firmy hama ale się rozsypała. skończyło sie na tym że kupiłem używkę - małą kamerę DV. Wyszło w sumie w cenie przewijarki :-D. Faktem jest że jest to zdecydowanie delikatniejsza konstrukcja - ale póki co działa :-)

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


wtorek, 20 maja 2014, 10:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL