Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 19:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Mam dysk SSD i dysk twardy 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2014, 19:35
Posty: 156
Post Mam dysk SSD i dysk twardy
Posiadam dysk SSD i tam jest system tyko, a cała projekty mam na osobnym dysku. I teraz jest tytanie czy pliki "Temp" z programu Premier maja być ta jak są czyli na "C:" ty zmienić na "D:" ??? ???


poniedziałek, 14 lipca 2014, 22:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Mam dysk SSD i dysk twardy
Nigdy zadne tempy nie powinny leciec w system, wszystko zamulisz, najlepszy jest osobny dysk.


poniedziałek, 14 lipca 2014, 23:26
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2014, 19:35
Posty: 156
Post Re: Mam dysk SSD i dysk twardy
No tak, ale tam gdzie szybki dysk (Szybkość odczytu 550 MB/s, Szybkość zapisu 520 MB/s) jest na dysku SSD a tam jest system. To pomimo tego dać zapisywanie "Temp" na zwykłym dysku tam gdzie projekty ??. Do nie mam trzeciego dysku :( .


wtorek, 15 lipca 2014, 12:54
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2014, 19:35
Posty: 156
Post Re: Mam dysk SSD i dysk twardy
A jak bym miał trzeci dysk, to lepiej dysk"SSD" czy "zwykły" na te "Temp" . Bo z tego co wiem, czytałem to pasuje szybki dysk jeśli chodzi o pliki "Temp", i właśnie nie wiem jaki ??


wtorek, 15 lipca 2014, 12:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2014, 19:35
Posty: 156
Post Re: Mam dysk SSD i dysk twardy
a jak by zastosować tak:

- C:\ dysk SSD (system, instalka Premier CS6 ;) ) 120 GB chyba wystarczy ??
- D:\ dysk SSD (pliki "TEMP" z programu Premier), i tutaj nie wiem jakiej wielkości dysk ??
- E:\ dysk zwykły, wszystkie projekty filmowe

Czy tak może być ??


wtorek, 15 lipca 2014, 14:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1385
Post Re: Mam dysk SSD i dysk twardy
Bedzie dobrze, mam niej wiecej taki konfig, na system 60GB i jakos starcza, na tempy 120GB rowniez starcza, ale trzeba kontrolowac i kasowac smieci, premierka przy skomplikowanych projektach potrafi wygenerowac troche GB, HDD to juz wedle uznania. Przy takim ukladzie projekty znacznie szybciej sie otwieraja, generalnie wszystko szybciej sie otwiera, bo ja na ten drugi SSD wszystkie mozliwe tempy wrzucilem lacznie z Firefoxem, ja z takiego ukladu jestem zadowolony, wszystko ladnie smiga.


sobota, 19 lipca 2014, 00:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 czerwca 2015, 10:56
Posty: 2
Post Re: Mam dysk SSD i dysk twardy
Lepiej być dysk ssd, który o wiele lepiej działa i szybciej uruchamia system. Inne dyski to przestarzałość. Ja mam taki EDYCJA - link usunięty. nie był drogi, a sprawdza się świetnie.

PS Dysk z linku taki sobie - bardzo taki sobie.
pozdrawiam
kotin


wtorek, 14 lipca 2015, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1385
Post Re: Mam dysk SSD i dysk twardy
Ty być ....... spamer


wtorek, 14 lipca 2015, 13:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL