Teraz jest sobota, 7 grudnia 2019, 04:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Kontroler Shuttle Pro 2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Kontroler Shuttle Pro 2
Koledzy czy używa ktoś tego gadżetu? Dokładnie interesuje mnie
definiowalność klawiszy (niby 9 można ale co z pozostałymi bo jest ich trochę wiecej jak widzę) a co za tym idzie - jak się sprawdza całe urządzenie w praktyce - czy skórka warta wyprawki? Chcę to wykorzystać w Edku, nigdy tego w łapie nie miałem...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


wtorek, 25 listopada 2014, 22:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1441
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Tez sie ostatnio nad nim zastanawialem, moze bym sobie zrobil prezent na gwiazdke, tyl, ze ja z Premierka bede uzywal, i tez mnie ciekawi jak w praktyce to usprawnia prace. Za nie dlugo moze przesiade sie z 5.5 na CC a tam jak widomo joga juz nie ma, a ja z niego jakos lubie kozystac, wiec to urzadzonko by sie przydalo (chyba)


wtorek, 25 listopada 2014, 23:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
To może się ktoś tu znajdzie kto doświadczył go empiryczne :-)

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


wtorek, 25 listopada 2014, 23:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 17:09
Posty: 75
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Polecam.
Każdy klawisz możesz sobie skonfigurować. W sterowniku można sobie wybrać program edycyjny. Ja używam go do Ediusa. Polecam również trackball logitech -ten z kulką na środku. Ręka wogóle się nie męczy. No i do kompletu klawiatura logickeyboard do Ediusa.


środa, 26 listopada 2014, 23:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Dzięki za info. Rozumiem w takim razie, że Shuttle używasz lewą ręką? Co do tej klawiatury to nie myślałem o niej wcześniej - czymś różni się od zwykłej (poza nalepkami?)

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


środa, 26 listopada 2014, 23:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 17:09
Posty: 75
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Lewą.
Klawiatura zasadniczo niczym się nie różni, ładnie wygląda na biurku :) ma kolorowe klawisze (to nie naklejki) z piktogramami funkcji. Jedyny minus to amerykanski układ klawiszy- @ jest nie tam gdzie trzeba i chyba jeszcze coś ale mi to nie przeszkadza.


czwartek, 27 listopada 2014, 00:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1441
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Pryzmat - mozesz cos powiedziec o wersji express, miales do czynienie?, bo jak dla mnie ten by w zupelnosci wystarczyl


czwartek, 27 listopada 2014, 00:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 4 lipca 2009, 22:39
Posty: 375
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Shuttla używam już wieki. Zarżnąłem wersję I , a i wersja II też dostała popalić.
Im więcej klawiszy tym lepiej. Trzeba sobie tak wykombinować aby jak najmniej odrywać ręce od Shuttla i myszy (lub trackbala).
Ja jeszcze mam coś takiego, gdzie makra można tworzyć

Obrazek


czwartek, 27 listopada 2014, 01:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Hmmm też ciekawe rozwiązanie :-) Chciałem sobie usprawnić robotę - stąd temat. Mam już myszkę z 11 programowalnymi klawiszami i się świetnie sprawdza. Napiszcie proszę czy do tych klawiszy w shuttle za pomocą dołączonego softu można definiować makra wieloklawiszowe?

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


czwartek, 27 listopada 2014, 01:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 17:09
Posty: 75
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Domyślam się, że makra to np ctrl + jakiś klawisz. Można. Oprócz klawiszy oczywiście fajny jest pokrętło do przewijania szybkiego i poklatkowo.


czwartek, 27 listopada 2014, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Nie do końca, to o czym piszesz to są sekwencje klawiszy. A macro pozwala zdefiniować jednocześnie klika takich sekwencji następujących po sobie lub kilku, kilkunastu innych dowolnych klawiszy

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


czwartek, 27 listopada 2014, 13:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
jacekxyz napisał(a):
Pryzmat - mozesz cos powiedziec o wersji express, miales do czynienie?, bo jak dla mnie ten by w zupelnosci wystarczyl

Ja bym nie zadowalał się półśrodkami. Wydaje mi się że im więcej klawiszy programowalnych tym lepiej. A tu wygląda że jest ich prawie 3 razy więcej...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 28 listopada 2014, 18:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Dzięki Pryzmat za pomoc. Urządzenie okazało się strzałem w dziesiątkę - bardzo przyspiesza i usprawnia robotę. Trzeba się jednak przestawić i przyzwyczaić. Jedyne co to należy skonfigurować "pod siebie" bo wstępne ustawienia (przynajmniej dla mnie) mało się sprawdzają.
Gdyby ktoś miał pytania lub wątpliwości służę pomocą.

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


niedziela, 4 stycznia 2015, 16:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 596
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
MMirek jak się nazywa to urządzenie?

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


niedziela, 4 stycznia 2015, 16:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Kontroler Shuttle Pro 2
maviozo napisał(a):
MMirek jak się nazywa to urządzenie?

To chyba coś z takiego tylko starsza wersja:
http://xkeys.com/xkeys.php

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


niedziela, 4 stycznia 2015, 16:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL