Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 20:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:26
Posty: 4
Post proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
Witam szanownych forumowiczów
Czy ktoś z Was używał może program Magix Video Deluxe 2014 plus(chodzi mi dokładnie o tą wersję a nie inną)
Ta wersja jako pierwsza ma w opisie informacje że automatycznie obsługuje pliki proxy.
Jest to dla mnie ważne ponieważ nie mam na razie na tyle silnego komputera aby płynnie obsługiwał pliki avchd. Do tej pory pracowałem na plikach avi dv i do tych celów był wystarczjący. Na razie nie mogę zainwestować w nowy komp i dlatego muszę się ratować oprogramowaniem. Czy ktoś mógłby mnie poinformować jak to jest z obsługą proxy w powyższym programie, czy to działa, czy program faktycznie sam tworzy pliki proxy na etapie przechwytu-importu tak aby był możliwy montaż a potem przy generowaniu filmu sam korzysta z plików avchd ?


poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
automatycznie to kiedy zaznaczysz w opcjach.Nie ustawiaj na kodek magixa bo niczym takach plików nie przeczytasz.
program ciekawy ale przy łączeniu avchd na smart rendering wychodzą kwasy

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 12 stycznia 2015, 18:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:26
Posty: 4
Post Re: proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
Dzięki za szybką odpowiedź. Rozumiem, że masz i używasz lub ozywałeś tej wersji programu.
Ja używałem wcześniejszą wersję tego programu i żadne ,,kwasy" nie wychodziły, czy mógłbyś sprecyzować o co konkretnie chodzi i ewentualnie jak temu zaradzić? I jeszcze jedna prośba jeśli masz instrukcję po polsku do tego programu w pliku pdf to czy mógłbyś podesłać lub jeśli możesz wskazać link do manualu tej wersji to byłbym wdzięczny.
Używałem też triala większego brata tego programu tj: VideoPro X5 i tam w anglojęzycznym menu przewijało się słowo proxy ale nie mogłem bez instrukcji dojść do tego czy funkcja ta działa i jak się ją stosuje.


poniedziałek, 12 stycznia 2015, 19:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
jeśli bym wiedział co i jak to bym o tym nie pisał.Ja MAGIXA używam do montażu klip z 3 aparatów- wszystko działa fajnie ale kiedy robię eksport z wykorzystaniem smart rendering to w miejscu łączenia powstają błędne klatki.po paru dobrych klatkach 102 klatki z poprzedniego ujęcia.. kiedyś tego nie było.. może sterowniki a może aktualizacja.
napisz którą masz wersję to do niej powrócę u mnie 13.0.2.8

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 12 stycznia 2015, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
żeby włączyć proxy idziesz ścieżka- file/projekt/movie settings i dajesz ptaszka na automaticali...
parametry proxy ustalasz file/projekt/proxy...
proxy to pliki zastępujące oryginał a nie potrzebujące dużej mocy obliczeniowej kompa- ja stosuję mpg2.jeśli obekżeć ka będzie wyglądał orginał jat opja na monitorzechcesz

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 12 stycznia 2015, 21:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:26
Posty: 4
Post Re: proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
Witam
Dopiero dziś mogę coś napisać.
Odpowiadając na twoje pytanie ja używałem wersji 2013 a konkretnie 12.0.1.4
Doprecyzowując, to ja w tej chwili jeszcze nie posiadam tej wersji programu o którą pytałem i o której Ty piszesz czyli ,,2014 plus". Przymierzam się dopiero do jej zakupu, bo stosunek ceny tego programu, do tego co oferuje jest bardzo dobry. Potrzebuję programu który bez problemu obsłuży mi HD na słabym sprzęcie. Z wersji 2013 byłem bardzo zadowolony mimo że jeszcze wcześniej używałem Uleada-Corela, oraz zetknąłem się z Ediusem. Ale to były tylko materiały SD.
Natomiast ,,2014 plus" stwarza możliwość bezbolesnego montażu HD.
Ścieżka którą podajesz: ,,file/projekt/movie settings i dajesz ptaszka na automaticali...
parametry proxy ustalasz file/projekt/proxy..."jest po angielsku czyli nie używasz wersji polskiej.
Poza tym jak porównuję ją z wersją 2013 to widzę, że jest tutaj zupełnie inny układ menu niż ten który ja znam.
A teraz moje pytanie:
1.Czy po wykonaniu opisanych przez Ciebie czynności i przechwycie materiału przechodzisz spokojnie do montażu i wstawiasz na oś czasu pliki z folderu proxy czy pliki z folderu HD a program sam pobiera pliki słabej jakości z folderu proxy?
2. Czy po zmontowaniu filmu w projekcie podczas eksportu musisz wskazać programowi z których plików - folderów ma korzystać do renderingu HD?
3. Czy jeśli dodajesz dodatkowe elementy: muzykę zdjęcia, animacje itp to zapisujesz je w folderze proxy czy tam gdzie są oryginały w HD.
Podczas montażu SD na poprzedniej wersji programu wszystkie te elementy czyli przechwyt, grafiki , muzyka umieszczałem w jednym folderze przypisanym do tego właściwego projektu.
I jeszcze raz ponawiam prośbę: jeśli masz instrukcję w PDF po polsku to czy mógłbyś mi ją w jakiś sposób udostępnić?


środa, 14 stycznia 2015, 23:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
nie mam polskiej wersji.montuje tylko klipy avchd-proxy robi zaraz po imporcie automatycznie

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 15 stycznia 2015, 09:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 stycznia 2015, 17:26
Posty: 4
Post Re: proxy w Magix Video Deluxe 2014 plus
Dzięki za informacje. Potwierdzają one moje przypuszczenia, że za niewielkie pieniądze można mieć program, który poradzi sobie z montażem HD na słabszym sprzęcie. Nikt więcej się nie odezwał więc myślę, że można zamknąć ten wątek.


czwartek, 15 stycznia 2015, 19:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL