Teraz jest sobota, 7 grudnia 2019, 03:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Montaż teledysków- efekty, przejścia itd. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 stycznia 2015, 11:59
Posty: 4
Post Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Z racji, że to mój pierwszy temat i zarazem pierwszy post- witam wszystkich.

Pracuję amatorsko w programie Pinnacle 17 ale przyznam się, że za bardzo nie ogarniam tego programu, nawet po obejrzeniu wielu tutoriali a efekty i przejścia załączone w programie są banalne.

Chciałbym otrzymać taki efekt jak w załączonym linku: https://www.youtube.com/watch?v=RX208pRsheI

W jakim programie wykonam coś takiego?

Jeżeli powielam temat to przepraszam, ale nie znalazłem podobnego :)


czwartek, 15 stycznia 2015, 12:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
jeśli chodzi o edycje wideo... to w każdym


czwartek, 15 stycznia 2015, 14:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 stycznia 2015, 11:59
Posty: 4
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Skoro w każdym programie to wychodzi na to, że w Pinnacle również.

Wie ktoś jak to zrobić? Bo jak pisałem wcześniej- w żadnym tutorialu nie jest wyjaśnione jak to wykonać.


czwartek, 15 stycznia 2015, 16:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Siffyy71 napisał(a):
Skoro w każdym programie to wychodzi na to, że w Pinnacle również.

Wie ktoś jak to zrobić? Bo jak pisałem wcześniej- w żadnym tutorialu nie jest wyjaśnione jak to wykonać.


Aaa tam w żadnym - tu masz pierwszy z brzegu:
https://www.youtube.com/watch?v=d0_sYvXRuBo

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


czwartek, 15 stycznia 2015, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Mało jest tutoriali bo jest to tak prosta i podstawowa opcja, że chyba tylko Zbych może rozwinąć temat, możesz go poprosić w jego temacie.

Zawsze powtarzam, komuś kto mnie o to pyta : "Co widzisz na ekranie", analiza na poziomie dziecka z przedszkola , widzę 3 ekraniki, jeden przycięty, inny odbity jak w lustrze, dwa czarne pasy na brzegach...


czwartek, 15 stycznia 2015, 23:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Degenerado napisał(a):
(...) chyba tylko Zbych może rozwinąć temat, możesz go poprosić w jego temacie.(...)

... :lol:

EDYCJA Kolego zmień słownictwo.
pozdrawiam
kotin

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


czwartek, 15 stycznia 2015, 23:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 15 stycznia 2015, 11:59
Posty: 4
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Ok, powiedzmy, że tutorial pomógł- jednak nie do końca. Zrobiłem wedle instrukcji, jednak po rozciągnięciu drugiego ekranu- rozciąga się całość. Ja bym chciał tak jak w teledysku, żeby nałożyć obraz o takiej samej wielkości żeby nie tracić na jakości.

Czy ktoś wie, jak to zrobić?


sobota, 17 stycznia 2015, 12:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 596
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Nauczyć się oprogramowania, lub użyć mózgu?
Cytuj:
Zawsze powtarzam, komuś kto mnie o to pyta : "Co widzisz na ekranie", analiza na poziomie dziecka z przedszkola , widzę 3 ekraniki, jeden przycięty, inny odbity jak w lustrze, dwa czarne pasy na brzegach...
Wbrew pozorom bardzo dobry sposób. Usiąść, rozebrać obrazek na części pierwsze, po prostu POMYŚLEĆ co tam widać i jak to osiągnąć. Nic więcej nie potrzeba.

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


sobota, 17 stycznia 2015, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
crit napisał(a):
Degenerado napisał(a):
(...) chyba tylko Zbych może rozwinąć temat, możesz go poprosić w jego temacie.(...)

... :lol:


PYTANIE DO MODERATORA:
Dlaczego zmoderowano mój post? Bo nie za bardzo rozumiem....

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


sobota, 17 stycznia 2015, 19:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2036
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
crit napisał(a):
crit napisał(a):
Degenerado napisał(a):
(...) chyba tylko Zbych może rozwinąć temat, możesz go poprosić w jego temacie.(...)

... :lol:


PYTANIE DO MODERATORA:
Dlaczego zmoderowano mój post? Bo nie za bardzo rozumiem....

Najgorsze w tym jest to, że ten moderator nie dopisał w poście, że to on wymoderował i jaki był powód. Chamskie zachowanie.


sobota, 17 stycznia 2015, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Pinto napisał(a):


Najgorsze w tym jest to, że ten moderator nie dopisał w poście, że to on wymoderował i jaki był powód. Chamskie zachowanie.



Fakt, delikatnie mówiąc - niezbyt eleganckie, tym bardziej że tam nic nie było co naruszyłoby w najmniejszym stopniu regulamin lub kogokolwiek obrażało.
Takie zachowanie świadczy tylko o kulturze tegoż... Niesmak pozostaje :(

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


sobota, 17 stycznia 2015, 20:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Siffyy71 napisał(a):
Ok, powiedzmy, że tutorial pomógł- jednak nie do końca. Zrobiłem wedle instrukcji, jednak po rozciągnięciu drugiego ekranu- rozciąga się całość. Ja bym chciał tak jak w teledysku, żeby nałożyć obraz o takiej samej wielkości żeby nie tracić na jakości.

Czy ktoś wie, jak to zrobić?


Nie przeskalowuj PIPów tylko je przytnij w odpowiednim miejscu. Warto czasem trochę pomyśleć...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


sobota, 17 stycznia 2015, 20:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4906
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
crit napisał(a):
PYTANIE DO MODERATORA:
Dlaczego zmoderowano mój post? Bo nie za bardzo rozumiem....

Pinto napisał(a):
Najgorsze w tym jest to, że ten moderator nie dopisał w poście, że to on wymoderował i jaki był powód. Chamskie zachowanie.

crit napisał(a):
Fakt, delikatnie mówiąc - niezbyt eleganckie, tym bardziej że tam nic nie było co naruszyłoby w najmniejszym stopniu regulamin lub kogokolwiek obrażało.
Takie zachowanie świadczy tylko o kulturze tegoż... Niesmak pozostaje :(


Po kolei. Wymoderowałem post. Nie zniekształciłem jego sensu, emotikon dokładnie oddaje treść tego co napisałeś - tyle że z użyciem słów które z kulturą mi się nie skojarzyły.
Teraz dlaczego nie napisałem że edytuję: Uwierzycie, czy nie, ale nie z chamstwa Pinto, nie z chamstwa. Ingerencja moderatora jest naganą. Nie chciałem karać kolegi crit dodatkowo. Wyszło źle, bo kolega crit nie widzi u siebie nagannego słownictwa, a za to podejrzewa innych o złe rzeczy.
Zgoda, przepraszam za brak wpisu o edycji. Delikatność nie popłaca, będę wpisywał zawsze, tym bardziej ze się nigdy i tak niczego nie wypierałem.
Już uzupełniam brak.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 17 stycznia 2015, 20:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
kotin napisał(a):

Po kolei. Wymoderowałem post. Nie zniekształciłem jego sensu, emotikon dokładnie oddaje treść tego co napisałeś - tyle że z użyciem słów które z kulturą mi się nie skojarzyły.
Teraz dlaczego nie napisałem że edytuję: Uwierzycie, czy nie, ale nie z chamstwa Pinto, nie z chamstwa. Ingerencja moderatora jest naganą. Nie chciałem karać kolegi crit dodatkowo. Wyszło źle, bo kolega crit nie widzi u siebie nagannego słownictwa, a za to podejrzewa innych o złe rzeczy.
Zgoda, przepraszam za brak wpisu o edycji. Delikatność nie popłaca, będę wpisywał zawsze, tym bardziej ze się nigdy i tak niczego nie wypierałem.
Już uzupełniam brak.


Pax, pax - nie ma sensu kopii kruszyć. Nie ma problemu - moderacja prawo moderatora, info o tym - właściwie regulaminowy obowiązek (i żaden osobnik tak "skarcony" nie ma powodu się buntować - więc nie ma sensu pobłażać). Nie ma również sensu tematu dalej na forum ciągnąć bo ono nie jest od tego, ale Kotin - ja NAPRAWDĘ nie wiem o co "kaman" w tym wypadku. Mógłbyś mi chociaż na priva info wysłać?

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


sobota, 17 stycznia 2015, 21:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4906
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Montaż teledysków- efekty, przejścia itd.
Nie pamiętam i nie zapisałem konkretnych Twoich słów. Oceniłem na gorąco ze są "trochę za mocne" i tyle. Na prawdę nie ma o co kopii kruszyć. :D

PS Kolegę Siffyy71 przepraszam za OT w temacie, czasem trzeba sprawy na gorąco wyjaśnić. :wink:

_________________
最诚挚的问候


sobota, 17 stycznia 2015, 21:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL