Teraz jest sobota, 7 grudnia 2019, 04:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Sony Vegas Pro 13 - Efekt przejścia zapadających się płytek 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 6 lutego 2015, 12:20
Posty: 2
Post Sony Vegas Pro 13 - Efekt przejścia zapadających się płytek
itam,
chciałbym uzyskać efekt przejścia zapadających się płytek np.
http://youtu.be/3kzQTz_843c?t=50s lub też http://youtu.be/V1PhU2jsNCk
Ręcznie dla 9 obiektów nie było problemu, ale docelowo efekt musi zostać zastosowany dla podziału na ponad 500 kwadratów. Ich ilość musiałbym określić za pomocą liczby pion <> poziom lub wielkości w px.
Dodatkowo znalazłem coś takiego http://vegasaur.com/Transquare, ale tu efekt jest trochę inny no i kosztuje też trochę.
Z góry dziękuję


piątek, 6 lutego 2015, 12:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 596
Post Re: Sony Vegas Pro 13 - Efekt przejścia zapadających się płytek
Wydaje mi się, że WAX kiedyś coś takiego oferował. Ewentualnie któryś z zestawów Newblue.

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


piątek, 6 lutego 2015, 14:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: Sony Vegas Pro 13 - Efekt przejścia zapadających się płytek
Najszybciej, najprościej to after effects, ale można też okrężną drogą. Nie znam vegasa ale schemat będzie taki sam jak w premierze. Nowy timeline zeskalować prostokąt do odpowiedniej wielkości efect 3D dopasować i ustawić rotację. Dla każdego prostokąta zrobić tak samo. Trochę czasochłonne, ale nie trzeba instalować dodatkowych pluginów. Oczywiście bardziej skomplikowane projekty jak np. ten filmik to tylko AE


piątek, 6 lutego 2015, 16:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 6 lutego 2015, 12:20
Posty: 2
Post Re: Sony Vegas Pro 13 - Efekt przejścia zapadających się płytek
Hej,
dzięki za odpowiedzi.
Z AE za dużo nie miałem do czynienia, w ogóle to porywam się z tym jak z motyką na księżyc.
W AE, mógłbym sobie zrobić początek, wyrenderować go, a później tylko jako materiał wstawić do Vegasa, czy mogę stworzyć cały schemat, a później go zaimportować w jakiś sposób, aby jedyny rendering odbywał się w Vegasie?
Pozdrawiam


wtorek, 17 lutego 2015, 09:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL